Μετάβαση στο περιεχόμενο

Schneider Electric

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Schneider Electric
Νομική μορφήsociété par actions simplifiée
Κλάδοςelectrical industry και d:Q112165400
Ίδρυση1836
ΙδρυτήςEugène Schneider
ΈδραΡυέιγ-Μαλμαιζόν, Γαλλία
Σημαντικά πρόσωπαJean-Pascal Tricoire και Peter Herweck
Προϊόνταλογισμικό
ΙδιοκτήτηςCapital Group Companies
Υπάλληλοι155.000 (2018) και 166.025 (31  Δεκεμβρίου 2021)
ΙστότοποςΕπίσημος ιστότοπος
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook Σελίδα στο Twitter Σελίδα στο Instagram Λογαριασμός στο YouTube Σελίδα στο Linkedin
Commons page Πολυμέσα

Η Schneider Electric είναι μία Γαλλική πολυεθνική που δραστηριοποίείται στον τομέα της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Ευγένιος Σνάιντερ

Ιδρύθηκε το 1836 από δύο αδέλφια, τον Ευγένιο και τον Αδόλφο Σνάιντερ. Στο πρώτο μέρος του 20ού αιώνα, η Schneider συνεργάστηκε με το διεθνή, εκείνη την εποχή, όμιλο Westinghouse Systems με στόχο την κατασκευή ηλεκτρικών κινητήρων και ατμομηχανών.

Μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι δραστηριότητες στον τομέα των εξοπλισμών εγκαταλείφθηκαν και η εταιρία ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, τα χυτήρια και την επεξεργασία χάλυβα. Η εταιρία παρέμεινε στον τομέα αυτό μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Το 1981, το Groupe Schneider χωρίστηκε και έμφαση δόθηκε στον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό και έλεγχο της βιομηχανίας. Ακολούθησε μία στρατηγική εξαγορών, της Telemecanique (1988), της Square D (1991) και της Merlin Gerin (1992), επωνυμίες των οποίων τα προϊόντα αποτελούν την κύρια προσφορά της εταιρίας.

Το 1999, το Groupe Schneider μετονομάστηκε σε Schneider Electric. Τον ίδιο χρόνο η εταιρίας απέκτησε και τον όμιλο Lexel.

Σήμερα, η εταιρία κατέχει ηγετική θέση και αποτελεί έναν παγκόσμιο ειδικό στη διαχείριση ενέργειας, μέσω μίας σειράς εξαγορών: Veris Industries, ένα κατασκευαστή ηλεκτρονικών αισθητήρων, το 1999, της Power Measurement and ELAU το 2005, της MGE UPS Systems, της Clipsal, της TAC, της Nulec, της Andover Controls, της GET plc και Citect το 2006, της American Power Conversion (APC) και της Pelco, ενός κατασκευαστή συστημάτων βιντεοπαρακολούθησης και ασφαλείας, το 2007, της Gutor Electronic LLC το 2008, και το τμήμα διανομής (AREVA D) της AREVA T & D το 2010.

Schneider Electric στην Ελλάδα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Schneider Electric στην Ελλάδα, προσφέρει προϊόντα, εξοπλισμούς και υπηρεσίες που συνθέτουν λύσεις για τις αγορές της Ενέργειας, των Έργων Υποδομής, του Κτιρίου, της Κατοικίας και της Βιομηχανίας.
Αναλυτικότερα, από τη Μέση Τάση και τον Μετασχηματιστή, προϊόντα βιομηχανικού αυτοματισμού, ισχύος και τελικής διανομής στη χαμηλή τάση, μέχρι το διακοπτικό υλικό.
Έχει δύο βασικές δραστηριότητες την Εμπορική και τη Βιομηχανική.

Η εμπορική δραστηριότητα έχει 2 κέντρα πωλήσεων και εξυπηρέτησης πελατών στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και ένα κέντρο Εκπαίδευσης Πελατών στην Αθήνα.
Η βιομηχανική, Λειτουργούσε εργοστάσιο παραγωγής Μετασχηματιστών στα Οινόφυτα Βοιωτίας μέχρι 31/10/2020. Το χαμηλότερο κόστος παραγωγής μετασχηματιστών σε τρίτες χώρες όπως Τουρκία, Κίνα και Ινδία, τις τιμές των οποίων δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί το εργοστάσιο της Schneider Electric στα Οινόφυτα, είναι πίσω από την απόφαση της εταιρείας για κλείσιμο της μονάδας στις 31 Οκτωβρίου 2020, όπως η ίδια η εταιρεία έχει ανακοινώσει από τις 7 Μαΐου.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]