Kingsman: Ο Χρυσός Κύκλος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Kingsman: Ο Χρυσός Κύκλος
Κινηματογραφική Αφίσα της Ταινίας
ΣκηνοθεσίαΜάθιου Βον
ΣενάριοΤζέιν Γκόλντμαν
Μάθιου Βον
(σενάριο)
Βασισμένο σεThe Secret Service και Kingsman[1]
ΠρωταγωνιστέςΚόλιν Φερθ
Τζούλιαν Μουρ
Μαρκ Στρονγκ
Τάρον Έτζερτον
Χάλι Μπέρι
Έλτον Τζον
Τζεφ Μπρίτζες
ΜουσικήΧένρι Τζάκμαν
Μάθιου Μάργκεσον
ΦωτογραφίαΤζορτζ Ρίτσμοντ
ΜοντάζΈντι Χάμιλτον
Εταιρεία παραγωγής20th Century Fox
Διανομή20th Century Fox και Netflix
Πρώτη προβολήCountry flag 20 Σεπτεμβρίου 2017
Country flag 22 Σεπτεμβρίου 2017
Country flag 22 Σεπτεμβρίου 2017
Διάρκεια141 λεπτά
ΠροέλευσηΗνωμένο Βασίλειο[2] και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής[2]
Γλώσσααγγλικά
Προϋπολογισμός$104 εκατομμύρια[3]
Ακαθάριστα έσοδα$394.3 εκατομμύρια[4]
ΠροηγείταιKingsman: Η Μυστική Υπηρεσία

Kingsman: Ο Χρυσός Κύκλος (αγγλικά: Kingsman: The Golden Circle) είναι η συνέχεια της αμερικανικής/βρετανικής κατασκοπευτικής κωμικής περιπέτειας του 2015 Kingsman: Η Μυστική Υπηρεσία, η οποία είναι βασισμένη στο κόμικ The Secret Service των Μαρκ Μίλαρ και Ντέιβ Γκίμπονς. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Μάθιου Βον και το σενάριο έγραψε ο ίδιος μαζί με την Τζέιν Γκόλντμαν. Πρωταγωνιστούν οι Κόλιν Φερθ, Χάλι Μπέρι, Μαρκ Στρονγκ, Τάρον Έτζερτον, Έλτον Τζον και Τζούλιαν Μουρ.

Ο Χρυσός Κύκλος έκανε πρεμιέρα στο Λονδίνο στις 18 Σεπτεμβρίου 2017 και προβλήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 20 Σεπτεμβρίου 2017 και στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 22 Σεπτεμβρίου σε IMAX. Έχει αποκομίσει 394.3 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως και έλαβε ανάμικτες κριτικές από τους κριτικούς κινηματογράφου, για την προσθήκη νέων χαρακτήρων και την υπερβολική "στιλιστική" δράση που πόλωσης στους κριτές, καθώς και η μεγάλη διάρκεια των 141 λεπτών η οποία κρίθηκε αρνητικά.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ένας χρόνος πέρασε από τότε που ο Έγκσυ Άνγουιν και ο κατασκοπευτικός οργανισμός Kingsman έσωσαν τον κόσμο από τη μετάδοση νευρολογικού κύματος του Ρίτσμοντ Βαλεντάιν. Έκτοτε πήρε τον τίτλο του πρώην μέντορά του Χάρυ Χαρτ του Γκάλαχαντ και ζει με την Πριγκίπισσα Τίλντα της Σουηδίας. Στο δρόμο για το σπίτι του, είναι ενεπλεγμένος από τον Τσάρλυ Χέσκεθ, πρώην εκπαιδευόμενο Kingsman που έχασε το χέρι και τα φωνητικές του χορδές κατά τη διάρκεια του μάχης εναντίον του Βαλεντάιν. Ο Έγκσυ επιδίδεται με τον Τσάρλι και τους μπράβους του σε μια κυνηγητό με αυτοκίνητα σε όλο το Λονδίνο, αλλά ο Τσάρλι χτυπά τους σέρβερ των Kingsman μέσω του συστήματος ηλεκτρονικού υπολογιστή του αυτοκινήτου. Ενώ ο Έγκσυ βρίσκεται μακριά, στη Σουηδία, μία ριπή πυραύλων καταστρέφει την έδρα και αρχηγείο των Kingsman και αφανίζει όλους τους πράκτορες στη Βρετανία. Όντας οι μοναδικοί επιβιώσαντες πράκτορες, ο Έγκσυ και ο Μέρλιν ακολουθούν το πρωτόκολλο Doomsday, το οποίο τους οδηγεί στους Statesman, μια μυστική αμερικανική οργάνωση αντίστοιχη των Kingsman καμουφλαρισμένη ως αποστακτήριο ουίσκι Μπέρμπον στο Κεντάκι. Εκεί, ανακαλύπτουν ότι ο Χάρι επέζησε από το πιστολίδι, ένα χρόνο νωρίτερα, αλλά υποφέρει από αμνησία.[5]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Ανακτήθηκε στις 29  Ιουλίου 2022.
  2. 2,0 2,1 BFI Film & TV Database. 59c2e7adb1d5a. Ανακτήθηκε στις 26  Αυγούστου 2020.
  3. «September B.O. Booming To Near All-Time $700M Record As 'Kingsman: The Golden Circle' & 'Lego Ninjago' Enter Fall Fray». Deadline.com. 20 Σεπτεμβρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2017. 
  4. «Kingsman: The Golden Circle (2017)». Box Office Mojo. Ανακτήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2017. 
  5. Pearson, Ben (19 Σεπτεμβρίου 2017). «'Kingsman: The Golden Circle' Review Round-Up: An Overlong But Entertaining Sequel». /Film. Ανακτήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2017. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]