IDog

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το iDog (αλλιώς γνωστό ως i-Dog ) είναι ένα παιχνίδι ρομπότ για σκύλους που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τη Sega Toys . Μια φιγούρα iDog λαμβάνει είσοδο από μια εξωτερική πηγή μουσικής, όπως ένα MP3 player ή iPod, και έπειτα ανάβει τα φώτα του και "χορέυει" στο ρυθμό της μουσικής. [1] Διαφημίζεται στην αγορά ως eDog στη Γερμανία, την Ιταλία και την Ολλανδία .

Βασικό iDog[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το iDog αντιδρά στη μουσική από μια εξωτερική πηγή, όπως ένα εξωτερικό ηχείο ή μέσω απευθείας σύνδεσης με μια πηγή μουσικής όπως ένα MP3 player ή iPod . Διαθέτει επτά φώτα LED που αναβοσβήνουν στο πρόσωπό του και έχει την ικανότητα να "χορεύει" στο ρυθμό της μουσικής κουνώντας κατά διαστήματα τα αυτιά του και γέρνοντας το κεφάλι του. Διαθέτει επίσης έναν αριθμό διακοπτών στη μύτη, το κεφάλι και την ουρά του που του επιτρέπουν να αντιδρά στην είσοδο του χρήστη. Έχει διάφορα "συναισθήματα" (τα οποία αλλάζουν με βάση την αλληλεπίδραση του χρήστη) που παρέχουν διαφορετικά χρωματικά μοτίβα στα LED φώτα του.

Το iDog άρχισε να αποστέλλεται παγκοσμίως μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου 2005. [2] Το iDog διατίθεται σε διάφορα χρώματα, όπως λευκό, μαύρο, ροζ, κόκκινο, πράσινο λάιμ, μπλε, σε στάμπα τίγρης και στάμπα Δαλματία. Κυκλοφόρησαν διακοσμητικά ρούχα για το iDog, συμπεριλαμβανομένων θερμαντικών ποδιών, θερμαντικών για τα αυτιά και κασκόλ.

Παραλλαγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

A photo showing the different versions of the iDog toy
Λευκές εκδόσεις του iDog Clip (αριστερά), του iDog Dance (μέση) και του αρχικού iDog (δεξιά)

Το 2005, η Sega συνεργάστηκε με την Atmos Tokyo για την παραγωγή iDogs με αθλητικό θέμα ως μέρος μιας νέας σειράς, με τίτλο "iDog x Atmos". [3] Το 2007, η Tiger Electronics κυκλοφόρησε το iDog Amp'd, μια αναβαθμισμένη έκδοση του iDog με στερεοφωνικά ηχεία που κουνούν το κεφάλι και χτυπούν το πόδι τους εγκαίρως με την αναπαραγωγή της μουσικής. [4] Το iDog Pup, μια κουταβιακή έκδοση του iDog με κινητά αυτιά και κινούμενο κεφάλι, κυκλοφόρησε το 2007 και ήταν μια τοπική έκδοση του iDog Mini που κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία το 2005. Επίσης το 2007 κυκλοφόρησαν δύο παραλλαγές που ονομάζονταν "SpiDogs" για την προώθηση της ταινίας Spider-Man 3 . Μοιάζουν με την τυπική κόκκινη στολή Spider-Man και τη μαύρη στολή. Το 2008, κυκλοφόρησαν τρεις νέες εκδόσεις του iDog. Το iDog Clip είναι ένα πλήρως λειτουργικό iDog μικρότερου μεγέθους που μπορεί να κουμπωθεί σε ένα σακίδιο πλάτης, το iDog Dance είναι μια μεγαλύτερη έκδοση του iDog που σηκώνεται και χορεύει στο χρόνο με τη μουσική, διαθέτει επίσης 7 αισθητήρες αφής (όπως το iCat ), και το iDog Soft Speaker, μια βελούδινη έκδοση του iDog Amp'd που αναμιγνύει μερικά τραγούδια σε αυτό και έχει μια τσέπη όπου βρίσκεται η θήκη της μπαταρίας, ώστε να έχει την ικανότητα αποθευτικού χώρου για πράγματα. Το 2009, ως ένα από τα τελευταία iDogs που κυκλοφόρησαν, η Hasbro κυκλοφόρησε το iDog Plush Puppy. Αυτό το μικρότερο βελούδινο iDog βγήκε σε ροζ και μοβ και ήταν ένα από τα πρώτα iDog που δεν χρειάζονταν μπαταρίες. Έρχονταν με ένα καλώδιο συνδεδεμένο πάνω του, όπως το iDog Clip. Είχε όμως ραμμένα τα φωτεινά σχέδια πάνω του.

Ως μέρος μιας προώθησης με τα McDonald's στην Ιαπωνία, σετ παιχνιδιών που βασίζονται στο iDog συμπεριλήφθηκαν στα Happy Meals το 2007. [5] Το 2007 και το 2008, η Burger King είχε μια προώθηση που περιελάμβανε μικροσκοπικά μοντέλα με αυτοκόλλητα που αντιπροσώπευαν τις τελείες.

Προσωπικότητες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Διαφορετικά είδη μουσικής οδηγούν το iDog στο να αναπτύσει διαφορετικές προσωπικότητες, όπως φαίνεται από το χρώμα των LED φωτών που αναβοσβήνουν στο πρόσωπό του.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Sega's iDog - The Friendly Robot Puppy». LiveScience.com. 3 Φεβρουαρίου 2005. 
  2. «Sega iDog: Music bot and iPod speaker». Gizmag.com. 7 Απριλίου 2005. 
  3. «Sega Press Release, July 2005: iDog x Atmos» (PDF). Sega Toys. 
  4. «NBC News - Kid Tech Takes Off». msnbc.com. 
  5. «iDog on McDonalds.co.jp». McDonalds.co.jp. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 5 Ιουνίου 2011.