Hytale

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Hytale
ΔημιουργόςHypixel Studios
ΕκδότηςHypixel Studios
ΠλατφόρμαMicrosoft Windows και macOS
δεδομένα (π  σ  ε )

Το Hytale είναι ένα επερχόμενο παιχνίδι sandbox από την Hypixel Studios. Η παραγωγή ξεκίνησε το 2015 από προγραμματιστές από τον διακομιστή πολλών παικτών του Minecraft, το Hypixel, με χρηματοδότηση από την Riot Games, η οποία αργότερα αγόρασε το στούντιο το 2020. Οι προγραμματιστές στοχεύουν να κυκλοφορήσουν το παιχνίδι σε PC, κονσόλες και φορητές συσκευές. Η ημερομηνία κυκλοφορίας του παιχνιδιού έχει μετακινηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν. Η Hypixel Studios έχει ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει πριν το 2024.

Τρόπος Παιχνιδιού[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Hytale διαθέτει έναν διαδικαστικά δημιουργημένο κόσμο φαντασίας που αποτελείται από μπλοκ πολυάριθμων σχημάτων διατεταγμένα σε ένα τρισδιάστατο πλέγμα, με διαφορετικά biomes, πλάσματα και μπουντρούμια. Οι παίκτες μπορούν να συμμετέχουν σε μίνι παιχνίδια παρόμοια με αυτά που βρίσκονται στον διακομιστή του Minecraft Hypixel . Οι παίκτες θα μπορούν να δημιουργούν και να μοιράζονται mods και προσαρμοσμένο περιεχόμενο χρησιμοποιώντας ένα σύνολο εργαλείων που βασίζονται σε πρόγραμμα περιήγησης και μέσα στο παιχνίδι.[1]

Το Hytale περιλαμβάνει αρκετές διαδικαστικά δημιουργημένες περιοχές του κόσμου, γνωστές ως "ζώνες", που αποτελούνται από πολλά biomes και πλάσματα, γλωστά και ως mobs σε παιχνίδια όπως για παράδειγμα το Minecraft. Το παιχνίδι θα διαθέτει μάχες σε στυλ RPG και θα περιλαμβάνει δυναμικές συναντήσεις με bosses και εξερεύνηση μπουντρουμιών. Το Hytale θα διαθέτει κατασκευή που βασίζεται σε μπλοκ και περιλαμβάνει πολλά διαφορετικά εργαλεία παγκόσμιας επεξεργασίας και κινηματογραφικών εργαλείων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι παίκτες στο παιχνίδι. Θα διαθέτει ένα σύστημα δέσμης ενεργειών που επιτρέπει στους παίκτες να δημιουργούν και να εκτελούν κώδικα μέσα στο παιχνίδι, καθώς και μια εργαλειοθήκη τρισδιάστατης μοντελοποίησης, υφής και κινούμενης εικόνας βασισμένη στο web βασισμένη στην εφαρμογή CraftStudio, την οποία οι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν προσαρμοσμένα στοιχεία για το παιχνίδι. Το παιχνίδι θα διαθέτει επίσημους διακομιστές πόλων παικτών και διακομιστές κοινότητας με δυνατότητα υλοποίησης προσαρμοσμένων χαρακτηριστικών και μίνι παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένων παιχνιδιών παίκτη εναντίον παίκτη (PvP).

Ανάπτυξη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Hytale δημιουργείται από την Hypixel Studios για υπολογιστές, κονσόλες και κινητά τηλέφωνα.[2][3] Αρχικά το client αναπτύχθηκε σε C# με την τεχνολογία διακομιστή σε Java,[4] αλλά το 2022 ανακοίνωσαν ότι άρχισαν να ξαναγράφουν τον κινητήρα (και το client και τους διακομιστές) σε C++ για να τους επιτρέψουν να κυκλοφορήσουν πιο εύκολα το παιχνίδι σε πλατφόρμες και επίσης για τα οφέλη απόδοσης.[5] Σε σκηνοθεσία του Aaron Donaghey, το στούντιο με έδρα τη Βόρεια Ιρλανδία αποτελείται από πάνω από σαράντα υπαλλήλους [6] που αποχωρίστηκαν από την Hypixel Inc., την εταιρεία πίσω από την ανάπτυξη του διακομιστή Hypixel στο Minecraft .[7][8] Η ανάπτυξη του Hytale ξεκίνησε στις αρχές του 2015.[9] Η ιδέα για το Hytale προέκυψε λόγω των αλλαγών EULA από τη Mojang το 2014, οι οποίες εμπόδισαν τους διακομιστές να έχουν μικροσυναλλαγές που επηρέασαν το παιχνίδι, οδηγώντας σε πτώση 85% στα έσοδα του διακομιστή Hypixel. Οι προγραμματιστές συνειδητοποίησαν ότι δεν είχαν τον έλεγχο του έργου τους και αποφάσισαν να φτιάξουν το δικό τους αυτόνομο παιχνίδι.[10][11] Αρχικά ήθελαν να αποφύγουν τη δημιουργία ενός παιχνιδιού βασισμένου σε voxel, αλλά τελικά αποφάσισαν να το κάνουν καθώς είχαν εμπειρία σε αυτό το είδος από τον διακομιστή Hypixel στο Minecraft .

Η Hypixel Studios ήταν αρχικά αυτοχρηματοδοτούμενη με έσοδα από τον διακομιστή τους Hypixel. Το στούντιο στη συνέχεια έλαβε υποστήριξη από την Riot Games, γνωστή ως δημιουργός του League of Legends, η οποία επένδυσε αρκετά εκατομμύρια δολάρια στο στούντιο,[12][13][14] μαζί με μια συμβουλευτική ομάδα που περιλαμβάνει τους επιχειρηματίες Dennis Fong, Rob Pardo και Peter Levine . Το στούντιο εξαγοράστηκε πλήρως από την Riot Games τον Απρίλιο του 2020.[15] Το Hytale ανακοινώθηκε μέσω τρέιλερ τον Δεκέμβριο του 2018 στο youtube, με το να συγκεντρώνει πάνω από 31 εκατομμύρια προβολές μέσα σε ένα μήνα.[16] Το παιχνίδι, που αρχικά προοριζόταν να παιχτεί το 2021 και στη συνέχεια αναβλήθηκε για το 2023, τώρα δεν έχει πιθανό παράθυρο εκκίνησης πριν το 2024, λόγω της αύξησης του εμβέλειας του παιχνιδιού, συμπεριλαμβανομένης της επανεγγραφής του κινητήρα σε C++.[5]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

 1. Pearson, Craig (21 August 2019). «Cosplay as a cat and more with Hytale's mod tools». Rock, Paper, Shotgun. https://www.rockpapershotgun.com/2019/08/21/cosplay-as-a-cat-and-more-with-hytales-mod-tools/. Ανακτήθηκε στις 20 September 2019. 
 2. «Game developer Riot Games acquires Hypixel Studios». www.spglobal.com (στα Αγγλικά). S&P Global. 
 3. Hytale Team. «Summer 2021 Development Update». hytale.com. Ανακτήθηκε στις 1 Ιουλίου 2021. 
 4. «An overview of Hytale's server technology». Hytale (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 24 Μαΐου 2022. 
 5. 5,0 5,1 «Summer 2022 Development Update». hytale.com. 22 Ιουλίου 2022. Ανακτήθηκε στις 22 Ιουλίου 2022. 
 6. «Our team». Hypixel Studios (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 21 Ιουλίου 2022. 
 7. Cartmill, Claire (21 April 2020). «Videogame developer Hypixel Studios to set up NI headquarters» (στα αγγλικά). News Letter. https://www.newsletter.co.uk/business/videogame-developer-hypixel-studios-set-ni-headquarters-2543414. Ανακτήθηκε στις 2 August 2020. 
 8. Phillips, Tom (13 Δεκεμβρίου 2018). «Hytale is a brand new game from giants of the Minecraft community, backed by Riot». Eurogamer. 
 9. «Hytale is a brand new game from giants of the Minecraft community, backed by Riot», Eurogamer, 13 December 2018, https://www.eurogamer.net/articles/2018-12-13-hytale-is-a-brand-new-game-from-giants-of-the-minecraft-community 
 10. «Hytale is a Minecraft follow-up that remembers the Minigames». RockPaperShotgun. 20 December 2018. https://www.rockpapershotgun.com/2018/12/20/hytale-is-a-minecraft-follow-up-that-remembers-the-minigames/. Ανακτήθηκε στις 29 November 2019. 
 11. «Hytale is a brand new game from giants of the Minecraft community, backed by Riot», Eurogamer, 13 December 2018, https://www.eurogamer.net/articles/2018-12-13-hytale-is-a-brand-new-game-from-giants-of-the-minecraft-community 
 12. Fogel, Stefanie (13 Δεκεμβρίου 2018). «Creators of Popular 'Minecraft' Server Announce New Game 'Hytale'». Variety (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2018. 
 13. Takahashi, Dean (13 Δεκεμβρίου 2018). «Beware, Minecraft and Roblox. Here comes the blocky world of Hytale». VentureBeat. Ανακτήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2018. 
 14. Tarason, Dominic (13 Δεκεμβρίου 2018). «Hytale is a blocky sandbox RPG spawned from a massive Minecraft server». Rock, Paper, Shotgun. Ανακτήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2018. 
 15. Webster, Andrew (16 Απριλίου 2020). «Riot continues to expand beyond League by acquiring studio behind Minecraft-like game». The Verge. Ανακτήθηκε στις 16 Απριλίου 2020. 
 16. Fischer, Tyler (12 Ιανουαρίου 2019). «First Trailer of 'Minecraft' Inspired Game 'Hytale' Has 31 Million Views In Less Than 30 Days». ComicBook.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 9 Απριλίου 2020. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]