Hop
Hop | |
---|---|
Σκηνοθεσία | Τιμ Χιλ |
Παραγωγή | Κρις Μελεντάντρι Μισέλ Ιμπεράτο Στάμπιλ Universal Pictures |
Σενάριο | Κεν Ντόριο Μπράιαν Λιντς Σίνκο Πωλ |
Πρωταγωνιστές | Τζέιμς Μάρσντεν Ράσελ Μπραντ Κάλεϊ Κουόκο Χανκ Αζάρια Γκάρι Κόουλ Ελίζαμπεθ Πέρκινς, Χιου Λώρι |
Μουσική | Κρίστοφερ Λένερτζ |
Φωτογραφία | Πίτερ Λάιονς Κόλιστερ |
Μοντάζ | Πήτερ Σ. Έλιοτ[1] |
Εταιρεία παραγωγής | Illumination και Relativity Media |
Διανομή | UIP-Dunafilm, Netflix και Universal Studios |
Πρώτη προβολή | 1 Απριλίου 2011 |
Διάρκεια | 95 λεπτά |
Προέλευση | Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής |
Γλώσσα | αγγλικά |
Σχετικά πολυμέσα | |
δεδομένα ( ) |
Το Ηop είναι μια ταινία ζωντανής δράσης και κινουμένων σχεδίων με θέμα το Πάσχα από την Universal Pictures και από την Illumination Entertainment, σκηνοθετημένη από τον Τιμ Χιλ με παραγωγό τον Κρις Μελεντάντρι και την Μισέλ Ιμπεράτο Σταμπίλ. Η ταινία κυκλοφόρησε την 1 Απριλίου 2011, στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο. Στο Hop ο Ράσελ Μπραντ κάνει τη φωνή του Λαγού, ενός κουνελιού που δεν θέλει να ακολουθήσει τον πατέρα του, τον Κύριο Λαγό (Χιου Λώρι), στο ρόλο του Λαγού του Πάσχα. Ο Τζέιμς Μάρσντεν στο ρόλο του Φρεντ Ο'Χερ, ενός ανθρώπου που είναι άνεργος και εύχεται να γίνει ο επόμενος Λαγός του Πάσχα και ο Χανκ Αζάρια που κάνει τη φωνή του Κάρολου και του Φιλ, δύο κοτοπουλάκια που σχεδιάζουν να πάρουν τον οργανισμό του Πάσχα.
Κυκλοφόρησε σε DVD και Blu-ray στις 23 Μαρτίου 2012, στην Περιοχή 1.[2]
Πλοκή
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Στο νησί του Πάσχα, ένα κουνέλι με το όνομα Λαγός (Ράσελ Μπραντ) επιδιώκει να ακολουθήσει τον πατέρα του, τον Κύριο Λαγό (Χιου Λώρι), ως Λαγός του Πάσχα. Εκφοβισμένος από το καθήκον του, ο Λαγός φεύγει στο Χόλυγουντ για να ακολουθήσει το όνειρο του να γίνει ντράμερ. Ο Κύριος Λαγός στέλνει τους τρεις πιστούς νίντζα του, τους Ροζ Μπερέδες, για να βρουν το γιο του. Στο μεταξύ, ο Κάρολος και ο Φιλ (Χανκ Αζάρια) σχεδιάζουν πραξικόπημα ενάντια στον Κύριο Λαγό για να καταλάβουν τον οργανισμό του Πάσχα.
Περιπλανώμενος μέσα το Βαν Νούις, ο Λαγός χτυπιέται από τον Φρεντ Ο'Χερ (Τζέιμς Μάρσντεν) έναν άνεργο, που ελπίζει για δουλειά τεμπέλης (που πιέζεται από την οικογένειά του να βρει μια δουλειά) που οδηγούσε στο σπίτι του αφεντικού της αδερφής του (Κέιλι Κουόκο) που αυτή προσέχει. Ενώ ο Λαγός παριστάνει τον τραυματισμένο, πείθει τον Φρεντ να τον πάρει μαζί του όσο αναρρώνει, αλλά όταν ο Λαγός προκαλεί μπελάδες ο Φρεντ προσπαθεί να τον εγκαταλείψει στην ερημιά. Ο Λαγός πείεθ τον άνθρωπο να τον βοηθήσει ισχυριζόμενος πως είναι ο Λαγός του Πάσχα, τον οποίο ο Φρεντ είδε όταν ήταν παιδί. Το κουνέλι βλέπει τους Μπερέδες να πλησιάζουν και κρύβεται μέσα σε μια επιχείρηση όπου ο Φρεντ έχει συνέντευξη για δουλειά. Ο Λαγός απολαμβάνει ένα επιτυχές συνέδριο φωνοληψίας με τα Τυφλά Αγόρια της Αλαμπάμα ως ο υποκατάστατος ντράμερ του, αλλά καταστρέφει την συνέντευξη του Φρεντ. Κατά τη διαδικασία, ο Λαγός παίρνει ένα διαφημιστικό για μια πιθανή οντισιόν για τον Ντέιβιντ Χάσελχοφ, που τους προσκαλεί να εκτελέσουν στο σόου του.
Έπειτα ο Φρεντ, παρευρίσκεται στην πομπή του Πάσχα της υιοθετημένης μικρότερης αδερφής του Φρεντ την Άλεξ (Τίφανι Έσπενσεν) με τον Λαγό να κρύβεται σε μια σάκα. Ο Λαγός, ειδοποίησε πως οι Ροζ Μπερέδες τον βρήκαν εξαιτίας των σκιών τριών στολών λαγού στον τοίχο και αηδιασμένος από την απαίσια απόδοση της Άλεξ του τραγουδιού Here Comes Peter Cottontail, εξορμεί και διαταράσσει το σόου. Ο Φρεντ υποκρίνεται ένα ρόλο εγγαστρίμυθου με την συνεργασία του κουνελιού ως το ανδρείκελο του και οδηγούν το σόου το τραγούδι "Θέλω Γλυκά". Και ο πατέρας του, Χένρι (Γκάρι Κόουλ) και η Άλεξ είναι θυμωμένη για την διακοπή του σόου αλλά ο Φρεντ εμπνέεται πως είναι ο Λαγός του Πάσχα. Ο Λαγός είναι σκεπτικός αλλά συμφωνεί να εκπαιδεύσει τον άνθρωπο και βρίσκει πως ο Φρεντ έχει λίγο αυθεντικό ταλέντο για αυτό.
Ενώ οι Ροζ Μπερέδες τον πλησιάζουν, ο Λαγός προετοιμάζει ένα ομοίωμα για να πλαστογραφήσει τον θάνατό του και φεύγει για το σόου του Χάσελχοφ. Οι Μπερέδες βλέπουν το ομοίωμα, και τρομοκρατημένοι πως ο άνθρωπος προφανώς σκότωσε τον Λαγό, αιχμαλωτίζουν τον Φρεντ και τον πηγαίνουν στο Νησί του Πάσχα. Ο Φρεντ είναι όμηρος και αντιμέτωπος από τον Κύριο Λαγό και τον Κάρολο για τον φόνο του Λαγού ο Κάρολος προσποείται πως είναι αναστατωμένος για το θάνατο του Λαγού, και σταματάει τον Φρεντ (που προσπαθεί να πει την αλήθεια για το ομοίωμα) και παίρνει υπό τον έλεγχο του το εργοστάσιο του Πάσχα.
Στο μεταξύ, στο ζωντανό σόου Ο Χοφ Ξέρει Από Ταλέντο, ο Λαγός είναι στο καμαρίνι και ετοιμάζεται για την παράσταση αλλά η αντανάκλαση του αρχίζει να τον μαλώνει που άφησε τον Φρεντ. Τότε ένας βοηθός παραγωγής (που παίχτηκε επίσης από τον Ράσελ Μπραντ) καταφθάνει για να του πει πως είναι ο επόμενος. Ο Λαγός φεύγει από το καμαρίνι του και αρχίζει να αισθάνεται ένοχος που άφησε τον Φρεντ οπότε συζητά την κατάσταση με τον Χάσελχοφ, που τον συμβουλεύει να πάει πίσω και να βοηθήσει τον φίλο του. Ο Λαγός βρίσκει αποδείξεις για την απαγωγή του Φρεντ και πάει πίσω στο εργοστάσιο. Αντιμετωπίζει τον Κάρλος αλλά ακινητοποιείται σε ένα κολλώδες γλυκό και εκτινάσσεται σε ένα σκαλιστήρι σοκολατένιου λαγού. Ο Φρεντ και ο Κύριος Λαγός ελευθερώνονται όταν ο Φρεντ έφαγε την γλυκόριζα που είχαν για σκοινί και ο Λαγός επιβιώνει αποφεύγοντας τις λεπίδες. Ο Κάρολος τώρα ένας συνδυασμός κοτόπουλου με λαγού εξαιτίας του μαγικού του Πάσχα, και πολεμά με τον Λαγό και τον αντιμετωπίζει εύκολα λόγω του μεγέθους του και τότε προσπαθεί να οδηγήσει το Αυγό (ένα έλκηθρο) έξω με τον Φιλ να δίνει κατευθύνσεις με φωτεινά ραβδιά.
Για να σταματήσει την εκκίνηση, ο Λαγός αυτοσχεδιάζει ένα κομμάτι με τα ντραμς. Ανεξέλεγκτος λόγω του ρυθμού της μουσικής, ο Φιλ παρέχει τα λάθος σήματα προκαλώντας συντριβή και ο Κάρολος καθυποτάσσεται. Αφού νικήθηκε, ο Κάρολος προσπαθεί να βγάλει το Αυγό έξω και ο Φιλ γίνεται ο νέος αρχηγός των Πασχαλινών Κοτόπουλων. Ο Λαγός και ο Φρεντ γίνονται πασχαλινοί λαγοί και παίρνουν τη δουλειά. Η οικογένεια του Φρεντ είναι τώρα περήφανη που έχει μια δουλειά και ευθύνες.
Σε μια μετά τις πιστώσεις σκηνή, ο Λαγός και ο Φρεντ είναι στην Κίνα παραδίδοντας ένα Πασχαλινό καλάθι στην ίδια γυναίκα που πρωτύτερα είχε επιτεθεί στον Κύριο Λαγό.
Καστ
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]- Τζέιμς Μάρσντεν στο ρόλο του Φρεντ Ο'Χερ - Έναν άνθρωπο που παίρνει τον Λαγό για να αναρρώσει αφού τον χτύπησε με το αμάξι του. Όταν ήταν νεότερος ο Φρεντ είδε τον μπαμπά του Λαγού στη δουλειά το Πάσχα πολύ νωρίς το πρωί, και από τότε έχει το μυστικό όνειρο να πάρει τη δουλειά αυτός.
- Κέιλι Κουόκο στο ρόλο της Σαμάνθα "Σαμ" Ο'Χερ - η νεότερη αδερφή του Φρεντ
- Γκάρι Κόουλ στο ρόλο του Χένρι Ο'Χερ - Ο σύζυγος της Μπόνι και ο πατέρας του Φρεντ, της Σαμ, και της Άλεξ.
- Ελίζαμπεθ Πέρκινς στο ρόλο της Μπόνι Ο'Χερ - Η σύζυγος του Χένρυ και η μητέρα του Φρεντ, του Σαμ, και της Άλεξ
- Τίφανι Έσπενσεν στο ρόλο της Άλεξ Ο'Χερ - Η υιοθετημένη νεότερη αδερφή του Φρεντ και της Σαμ
- Ντέιβιντ Χάσελχοφ στο ρόλο του εαυτού του - Ο οικοδεσπότης του σόου "Ο Χοφ Ξέρει Από Ταλέντο".
- Τσέλσι Χάντλερ στο ρόλο της Μις Μπεκ - την κυρία που παίρνει συνέντευξη από τον Φρεντ στη συνέντευξη δουλειάς του.
- Ντάστιν Ιμπάρα στο ρόλο του Κόντι - ενός εργάτη γραφείου που έχει σύντομη συνάντηση με τον Φρεντ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του.
- Κάρλιζ Μπερκ στο ρόλο του Ρεσεψιονίστ
- Βερόνικα Αλίσινο στο ρόλο της Σερβιτόρας
- Τζίμι Λι Κάρτερ, Μπίλι Μπάουερς, Μπέντζαμιν Μουρ Τζούνιορ, Έρικ Ντουάιτ ΜακΚίνι, Τζόι Άντονι Ουίλιαμς, Τρέισι Ρόμαν Πιρς, Γουιλ Κλίβλαντ Σμιθ στο ρόλο των Τυφλών Αγοριών της Αλαμπάμα.
- Κόλετον Ρέι στο ρόλο του Νεαρού
- Γκρεγκ Λούις στο ρόλο του Εκτελεστή.
- Μαρκ Ρικάρντι στο ρόλο του Φύλακα
- Σίσι Λο στο ρόλο της Κινέζας Γυναίκας.
- Τζέιντεν Λουντ στο ρόλο του Άλλου Γονιού.
- Κρίστιαν Λονγκ στο ρόλο του παραγωγικού βοηθού του σόου "Ο Χοφ Ξέρει Από Ταλέντο"
- Ράσελ Μπραντ στο ρόλο του παραγωγικού βοηθού του σόου "Ο Χοφ Ξέρει Από Ταλέντο" που προφέρει το όνομα του Λαγού λάθος.
- Νικ Ντράγκο στο ρόλο του Χορευτή.
- Ντέιβιντ Γκόλντσμιθ στο ρόλο του Τύπου Προθέρμανσης.
- Ρικ Πασκαλόνε στο ρόλο της Φωνής Χρησιμότητας.
Καστ φωνής
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]- Ράσελ Μπραντ στο ρόλο του Λαγού - Ένα κουνέλι που θα ήθελε πιο πολύ να γίνει ντράμερ από το να είναι ο επόμενος Πασχαλινός Λαγός.
- Χιου Λώρι στο ρόλο του Κύριου Λαγού (Ο μπαμπάς του Λαγού) - Ο τωρινός Πασχαλινός Λαγός που θέλει τον Λαγό να πάρει την οικογενειακή επιχείρηση από το να γίνει ντράμερ.
- Χανκ Αζάρια στο ρόλο του Κάρολου και του Φιλ
- Κάρολος: Ο αρχηγός των Πασχαλινών Κοτόπουλων που έχει κουραστεί να είναι το νούμερο δύο του Πασχαλινού Λαγού (ή υπολοχαγός) και αποφασίζει να ηγηθεί ενός πραξικοπήματος.
- Φιλ: Ο σύντροφος του Κάρλος που είναι φίλοι με τον Λαγό και διασκεδάζουν πιο πολύ με τη μουσική από τη δουλειά.
- Χιου Χέφνερ στο ρόλο της φωνής στο Μέγαρο Playboy.
- Ντζάνγκο Μαρς στο ρόλο του Νεαρού Λαγού.
Παραγωγή
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Ο Λαγός σχεδιάστηκε από τον Πίτερ ντε Σιβ, τον πιο διάσημο για τη δουλειά στους χαρακτήρες της Εποχής των Παγετώνων. Η CGI εμψύχωση της ταινίας από τους βασισμένους στο Λος Άντζελες Rhythm & Hues Studios. Το τραγούδι του θέματος ("Θέλω Γλυκά") εκτελέστηκε από τον Αυστραλιανό ποπ/R&B τραγουδιστή Κόντι Σίμσον.
Κυκλοφορία
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Εμπορία
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Η Universal συνεργάστηκε με 92 κύριες εταιρίες για να προωθήσει το Hop, συμπεριλαμβανομένου τις Holiday Inn, Krispy Kreme, Lindt, Kraft Foods, The Hershey Company, Build-A-Bear Workshop, Comcast, Kodak, Hallmark, HMV και Burger King.[3] Η πρεμιέρα του Hop πήρε μέρος στο Universal Studios Holywood στις 27 Μαρτίου 2011. Οι Τζέιμς Μάρσντεν, Ράσελ Μπραντ, Κάλεϊ Σουόκο, Χανκ Αζάρια, Γκάρι Κόουλ, Ελίζαμπεθ Πέρκινς, Χιου Λώρι, Ντέιβιντ Χάσελχοφ, Κόντι Σίμσον και οι μεταμφιεσμένοι χαρακτήρες των Λαγός, Κάρολος, Φιλ, και οι Ροζ Μπερέδες παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.[4]
Μέσα ενημέρωσης σπιτιού
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Η Universal Studios Home Entertainment κυκλοφόρησε το Hop σε DVD και Blu-ray στις 23 Μαρτίου 2012, στην Βόρεια Αμερική, [2] και σε DVD και σε Blu-ray στις 29 Αυγούστου 2011 στο Ηνωμένο Βασίλειο.[2] Το Αμερικάνικο πακέτο Blu-ray/DVD επίσης χαρακτηρίζει μια ταινία μικρού μήκους με τίτλο Το Πάρτι Χορού του Φιλ.[5]
Αποδοχή
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Κριτικές
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Το Hop γενικά έλαβε αρνητικές κριτικές. Η συνολική ιστοσελίδα κριτικών Σάπιες Ντομάτες το βαθμολόγησαν με 26% "σάπιο" με βαθμολογία μέσου όρου 4.3/10 ανάμεσα σε 132 κριτικές, μαζί με την δήλωση γενικής συναίνεσης: "Είναι εντυπωσιακά κινούμενο, αλλά το σενάριο του Hop είναι τόσο μη εμπνευσθείς που ακόμα και η ξέφρενη ληστεία του Τζέιμς Μάρσντεν μπορεί να δώσει κάθε αναπήδηση."[6] Η Μετακριτική έδωσε στην ταινία 41/100 βασισμένη σε κριτικές από 23 κριτές.[7] Η υποπλοκή που συμπεριλαμβάνει τον Κάρολο το Πασχαλινό Κοτόπουλο θεωρήθηκε αναίσθητο στους Μεξικανούς Αμερικανούς από κάποιους κριτές.[8][9]
Box office
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]To Hop πήρε το νούμερο ένα στο box office Παρασκευής στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά, αποφέροντας 11.4 εκατομμύρια δολάρια, περνώντας τον Κώδικα Πηγής και το Ύπουλος, και άλλες δύο ταινίες που άνοιξαν αυτό το σαββατοκύριακο.[10] Έπειτα κορυφώθηκε στο σαββατοκυριακάτικο box office με 37.5 εκατομμύρια δολάρια, και έπειτα κάνοντάς το το 2ο μεγαλύτερο σαββατοκύριακο ανοίγματος του 2011 πίσω από το Ράνγκο, μέχρι που βγήκε το Ρίο.[11] Επίσης κορυφώθηκε στο box office του Ηνωμένου Βασιλείου στο σαββατοκύριακο που άνοιξε, με 1,392,740 δολάρια.[12] Το Hop πήρε την 1η θέση στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά για το δεύτερο σαββατοκύριακο, με μια πτώση 42% και απέφερε 21.4 εκατομμύρια δολάρια. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας του, κέρδισε τις τέσσερις νέες σε εθνικό επίπεδο κυκλοφορίες, Άρθουρ, Χάνα, Σέρφερ Ψυχής, και Η Υψηλότητα Σου.[13] Στο σαββατοκύριακο του Πάσχα του 2011, το Hop αυξήθηκε με 13.7% από το τρίτο του σαββατοκύριακο, με μια αποφορά 12.5 εκατομμυρίων δολαρίων, και διέσχισε το σήμα των 100 εκατομμυρίων δολαρίων στη Βόρεια Αμερική, και έγινε η τρίτη ταινία του 2011 που έφτασε αυτό το σήμα μετά το Ράνγκο και το Απλά Πήγαινε Με Αυτό.[14] Το Hop κέρδισε 108,085,305 εκατομμύρια δολάρια στην Βόρεια Αμερική και 75,868,418 δολάρια σε ξένες χώρες, φέρνοντας το παγκόσμιο σύνολό του 183,953,723 δολάρια.
Επευφημίες
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Έτος | Βραβείο | Κατηγορία | Βραβευτής | Αποτέλεσμα |
---|---|---|---|---|
2012 | Βραβεία Άννι | Εμψύχωση Χαρακτήρα σε Ζωντανή Δράση [15] | Άντριου Άρνετ | Υποψηφιότητα |
Άλλα μέσα ενημέρωσης
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Παιχνίδι της Doodle Jump
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Το 2011, η Doodle Jump έβγαλε σε κυκλοφορία μια εφαρμογή παιχνιδιού με θέμα το Hop για το iPhone.[16] Στις 18 Μαρτίου το τηλεοπτικό διαφημιστικό για το παιχνίδι δημοσιεύτηκε στο YouTube από το επίσημο κανάλι της ταινίας στο YouTube.[17]
Βιντεοπαιχνίδι
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Μια διασκευή βιντεοπαιχνιδιού βασισμένη στην ταινία κυκλοφόρησε αποκλειστικά για το Nintendo DS.[18][19]
Βιβλία
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Πέντε βιβλία βασισμένα στην ταινία κυκλοφόρησαν:[20]
- Κοτόπουλα Εναντίον Κουνελιών: ένα παιδικό εικονογραφημένο βιβλίο
- Hop: Το Βιβλίο Κεφαλαίων: ένα βιβλίο βασισμένο στην πλοκή της ταινίας
- Πηδηχτά Κουνέλια: ένα παιδικό βιβλίο με πέντε μαριονέτες δαχτύλων
- Hop: Γνωρίστε τον Πασχαλινό Λαγό: ένα εικονογραφημένο βιβλίο για το εργαστήριο του Πασχαλινού Λαγού
- Καταμέτρηση Κοτόπουλων: ένα εικονογραφημένο βιβλίο με σκληρό εξώφυλλο.
Άλλα εμπορεύματα
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Μια μεγάλη ποικιλία αδειούχων εμπορευμάτων κυκλοφόρησε σε σύνδεση με την ταινία, περιλαμβάνοντας παιχνίδια, λούτρινα ζώα, πολλά είδη γλυκών, μπλουζάκια, κιτ διακόσμησης μπισκότων, ψημένα αγαθά και άλλα προϊόντα από την Kraft Foods. Μερικά αντικείμενα θα είναι διαθέσιμα στα μαγαζιά Walmart.[21] Το Burger King έχει βγάλει μια σειρά από παιχνίδια με θέμα το Hop που συμπεριλαμβάνονται στο γεύμα κατά τη διάρκεια του Απριλίου του 2011.[22][3]
Ηχητική ζώνη ταινίας
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Η επίσημη ηχητική ζώνη της ταινίας με 35 κομμάτια (από την Interscope) κυκλοφόρησε στα μαγαζιά στις 5 Απριλίου 2011. Ωστόσο, στο iTunes κυκλοφόρησε ένα μήνα νωρίτερα τον Μάρτιο.[23]
Αναφορές
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]- ↑ www
.bcdb .com /bcdb /cartoon .cgi?film=114908. Ανακτήθηκε στις 8 Ιουλίου 2016. - ↑ 2,0 2,1 2,2 «Hop». Tribute.ca. Ανακτήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2012.
- ↑ 3,0 3,1 Fleming, Mike (31 Μαρτίου 2011). «Universal/Illumination Easter Bunny Film ‘Hop’ Springs 92 Promo Partners». Deadline.com (PMC Network). http://www.deadline.com/2011/03/universalillumination-easter-bunny-film-hop-springs-92-promo-partners/.
- ↑ Schneider, Sue (30 Μαρτίου 2011). «Exclusive Photos: HOP World Premiere at Universal Studios Hollywood». AssignmentX. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 22 Μαρτίου 2012. Ανακτήθηκε στις 8 Αυγούστου 2012.
- ↑ Universal Studios Home Entertainment (9 Ιανουαρίου 2012). «Start a New Holiday Tradition With the Family Comedy Hit From the Creators of Despicable Me». PR Newswire. http://www.prnewswire.com/news-releases/from-universal-studios-home-entertainment-hop-136950433.html. Ανακτήθηκε στις 22 Απριλίου 2012.
- ↑ «Hop - Rotten Tomatoes». Rotten Tomatoes. Ανακτήθηκε στις 7 Μαΐου 2012.
- ↑ «Hop Reviews, Ratings, Credits, and More at Metacritic». Metacritic. Ανακτήθηκε στις 7 Μαΐου 2012.
- ↑ Shore, John. «"Hop": So Racist It Hurts - John Shore Christian Blog». crosswalk.com.
- ↑ Rubin, Michael (1 Απριλίου 2011). «Review: Hop». 34th Street. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Απριλίου 2011. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2011.
- ↑ Young, John (2 Απριλίου 2011). «Box office: 'Hop' dominates Friday with $11.4 mil». Entertainment Weekly. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Οκτωβρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 8 Αυγούστου 2012.
- ↑ «'Hop' Jumps to No. 1 Spot With $37.5M Debut». ABC News. Associated Press. 4 Απριλίου 2011. http://abcnews.go.com/Entertainment/wireStory?id=13295488. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2011.
- ↑ Reynolds, Simon (5 Απριλίου 2011). «'Hop' edges out 'Source Code' at UK box office». Digital Spy. http://www.digitalspy.com/movies/news/a312817/hop-edges-out-source-code-at-uk-box-office.html. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2011.
- ↑ Young, John (10 Απριλίου 2011). «Box office report: 'Hop' holds off four newcomers to win weekend with $21.7 mil». Entertainment Weekly. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2012-09-20. https://web.archive.org/web/20120920050344/http://insidemovies.ew.com/2011/04/10/box-office-report-hop-arthur/. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2011.
- ↑ Gray, Brandon (25 Απριλίου 2011). «'Rio' Edges Out 'Madea' Over Easter Weekend». Box Office Mojo. IMDb.
- ↑ Giardina, Carolyn (4 Φεβρουαρίου 2012). «'Rango' Wins Annie Award for Best Animated Feature». The Hollywood Reporter.
- ↑ Nelson, Jared (16 Μαρτίου 2011). «Movie Crossover Game 'Doodle Jump: Hop the Movie' Launches for Free». TouchArcade. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 19 Σεπτεμβρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2011.
- ↑ «Hop - Doodle Jump Trailer» (YouTube). www.iwantcandy.com. 18 Μαρτίου 2011. Ανακτήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2012.
- ↑ Hop (Nintendo DS): Amazon.co.uk: PC & Video Games
- ↑ «Hop: The Movie Game Now Available». GamersHell.com. 31 Μαρτίου 2011. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2011-04-03. https://web.archive.org/web/20110403123132/http://www.gamershell.com/news_114414.html. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2011.
- ↑ Fleishhacker, Joy (8 Μαρτίου 2011). «Watch and Read: 'Candy, Chicks and Rock 'N' Roll'». School Library Journal. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2011.
- ↑ Graser, Marc (16 Μαρτίου 2011). «Universal teams with Walmart for 'Hop'». Variety. http://www.variety.com/article/VR1118033982?refCatId=13. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2011.
- ↑ «Club BK - Latest Toys». Burger King. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 26 Ιανουαρίου 2010. Ανακτήθηκε στις 1 Απριλίου 2011.
- ↑ http://itunes.apple.com/us/album/hop-original-motion-picture/id429102298
Εξωτερικοί σύνδεσμοι
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]- «HOP Production Notes» (PDF). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο (PDF) στις 9 Απριλίου 2011. Ανακτήθηκε στις 8 Αυγούστου 2012.
- Αμερικανικές ταινίες
- Ταινίες παραγωγής Universal Pictures
- Ταινίες κινουμένων σχεδίων της Universal Pictures
- Ταινίες παραγωγής Illumination Entertainment
- Ταινίες του 2011
- Αμερικανικές κωμικές ταινίες
- Αγγλόφωνες ταινίες
- Αμερικανικές ταινίες κινουμένων σχεδίων
- Αμερικανικές ταινίες κινουμένων σχεδίων υπολογιστή