Home Movies (τηλεοπτική σειρά)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Home Movies
ΕίδοςΣειρά κινουμένων σχεδίων
ΔημιουργοίLoren Bouchard
Brendon Small
ΠρωταγωνιστέςBrendon Small
H. Jon Benjamin
Melissa Bardin Galsky
Janine Ditulio (2001-2004)
Paula Poundstone (1999)
Χώρα ΗΠΑ
Αριθμός επεισοδίων52
Παραγωγή
Διάρκεια22 λεπτά (ανά επεισόδιο)
Προβολή26 Απριλίου 1999–
4 Απριλίου 2004

Το Home Movies είναι μια αμερικανική τηλεοπτική κωμική σειρά που δημιουργήθηκε από τους Loren Bouchard και Brendon Small. Η σειρά στρέφεται γύρω από τον οκτάχρονο Μπρέντον, που στον ελεύθερο χρόνο του φτιάχνει βίντεο με τους φίλους του Μελίσσα Ρόμπινς και Τζέισον Πενόπολις. Ζει με την διαζευγμένη μητέρα του Πάουλα και την υιοθετημένη αδερφή του Τζόσυ. Αναπτύσσει μια λοξή σχέση πατέρα-γιου με τον αλκοολικό προπονητή του ποδοσφαίρου John McGuirk.

Το Home Movies έκανε πρεμιέρα στο κανάλι UPN στις 26 Απριλίου 1999. Το κανάλι ακύρωσε την σειρά μετά από πέντε επεισόδια αλλά το Cartoon Network αγόρασε τα δικαιώματα για τη σειρά, βλέποντας δυνατότητες σε αυτήν. Έκανε πρεμιέρα πρώτο στο βραδινό πρόγραμμα του καναλιού στις 2 Σεπτεμβρίου 2001. Πρόβαλλε 47 επιπλέον επεισόδια πριν ολοκληρωθεί στις 4 Απριλίου 2004.

Το Home Movies ανέπτυξε μια λατρεία κατά την διάρκεια προβολής του και εξακολουθεί ακόμα να θεωρείται ένα cult σόου. Οι κριτικοί δέχτηκαν θετικά το σόου κατά τα επόμενα χρόνια και το 2009 η σειρά τοποθετήθηκε στον κατάλογο των 100 κορυφαίων κινουμένων σειρών του IGN. Ο συμπαραγωγός Brendon Small θα βοηθούσε αργότερα στην δημιουργία της σειράς Metalocalypse και ο Bouchard θα βοηθούσε στην δημιουργία της σειράς animation Bob's Burgers για το κανάλι Fox.

Πλοκή ανά σεζόν[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σεζόν 1[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κινούμενα στο Squigglevision και με έντονη την χρήση της ρετροσκόπησης, τα πέντε πρώτα επεισόδια προβλήθηκαν στο UPN το 1999. Αυτή τη σεζόν η εκπομπή παρουσίασε τους βασικούς χαρακτήρες και αποτελούνταν κυρίως από επεισόδια που περιστρέφονταν γύρω από τις ταινίες που δημιουργούσε ο Μπρέντον. Μεγάλο μέρος του ύφους γραφής είναι χαλαρό και αυτοδημιουργούμενο. Η σεζόν τελειώνει με τον Μπρέντον να χαιρετάει τον πρώην απών πατέρα του στο τηλέφωνο.

Σεζόν 2[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τώρα κινούμενη στο Flash, αυτή είναι η πρώτη σεζόν που προβλήθηκε από το Cartoon Network ως αποτέλεσμα των μικτών βαθμολογιών της πρώτης σεζόν. Τα επεισόδια τώρα είναι εκτεταμένα αλλά οι δημιουργοί έχουν πλέον περισσότερη ελευθερία, επιτρέποντας δημιουργικά επεισόδια και εισάγοντας νέους χαρακτήρες. Ήταν και μια σεζόν πολλαπλών ιστοριών η οποία περιλάμβανε :

  • Ο Μπρέντον συναντά τον πατέρα του Άντριου και την αρραβωνιαστικιά του Λίντα και οδηγούνται σε θεραπευτικές συναντήσεις με κατάληξη τον γάμο.
  • Ο Μπρέντον ερωτεύεται την χορογράφο της Scäb Σίνθια και προσπαθεί να την κατακτήσει.
  • Η Πάουλα χάνει την δουλειά της και αναζητά νέα δουλειά. Ο μπαμπάς της Μελίσσα δίνει κάποιες συμβουλές.

Η σειρά αναπτύσσει επίσης μια τεχνική γραφής που περνά μέσα στις επόμενες σεζόν, όπου η πλοκή του κάθε επεισοδίου συνήθως έχει ένα κρυφό θέμα. Η έμφαση στις ταινίες του Μπρέντον γίνεται το κλειδί και συζητείται το υποκείμενο της δημιουργίας τους. Σε αυτό το σημείο, ο Μπρέντον εξακολουθεί να απολαμβάνει τη ζωή του κάνοντας ταινίες και ζώντας σε έναν "φανταστικό" κόσμο.

Σεζόν 3[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Λίγο πιο χαλαρή από την δεύτερη σεζόν, η εκπομπή σπρώχνει την ιδέα του εποχιακού τόξου και πολλά από τα επεισόδια έχουν ύφος εκτός λειτουργίας. Τα επεισόδια προβάλλουν όλο και πιο ηδονικά θέματα και είναι πιο καταραμένα από προηγούμενα. Οι δευτερεύοντες χαρακτήρες, όπως ο Φέντον και ο Ντουαίην, λαμβάνουν περισσότερο χρόνο προβολής σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν. Μια άλλη αξιοσημείωτη πτυχή είναι ότι η εκπομπή αρχίζει να αναγνωρίζει τις ταινίες πιο συχνά από ότι παλιότερα και αρχίζει να τις παρωδεί. Η σεζόν ολοκληρώνεται με την μητέρα του Μπρέντον Λίντα να έχει ένα παιδί αλλά μετά αυτή και ο Άντριου δεν εμφανίζονται πλέον στην σειρά.

Σεζόν 4[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η τελική σεζόν : οι δημιουργοί προφανώς ήξεραν ότι η συνολική παραγωγή των τελευταίων δεκατριών επεισοδίων θα ακυρωνόταν. Πολλά από τα επεισόδια είναι παρωδίες ταινιών, συμπεριλαμβανομένων τριών υπαινιγμών στα θρίλερ του Χίτσκοκ. Το μεγαλύτερο μέρος των επεισοδίων αποτελείται από μια πλοκή που εμπλέκει τον Μπρέντον να κάνει κάτι άλλο εκτός από παραγωγή ταινιών. Μέρος όλου αυτού περιστρέφεται γύρω από τον Μπρέντον ο οποίος προσπαθεί να καταλάβει εάν εξακολουθεί ακόμα να απολαμβάνει την δημιουργία ταινιών ή αν αυτό γίνεται όλο και περισσότερο μια αγγαρεία. Ένα ολόκληρο επεισόδιο ("Curses") ασχολήθηκε με τα ζητήματα της ορκωμοσίας και τα θέματα ενηλίκων. Ο χαλαρός διάλογος και οι μακροσκελείς συζητήσεις μειώνονται για χάρη των χιουμοριστικών τεχνικών της πλοκής και της ταχύτερης αναφοράς σε ανέκδοτα.

Το τελευταίο επεισόδιο ("Focus Grill") αποφασίστηκε να είναι το φινάλε της σειράς και επανέφερε τις μακροσκελείς συνομιλίες και το χαλαρό διάλογο καθώς και ένα ψήφισμα για τη σειρά καθώς οι Μπρέντον, Τζέισον και Μελίσσα καταλήγοντας τελικά στην πρώτη τους ταινία, δηλώνοντας την φιλία τους πριν καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι οι ταινίες τους δεν είναι τόσο καλές όσο πάντα πίστευαν. Ο Μπρέντον ρίχνει κατά λάθος την φωτογραφική του μηχανή από ένα κινούμενο αυτοκίνητο ενώ βιντεοσκοπεί το σκηνικό κατά την τελευταία σκηνή και την παρακολουθεί με δυσκολία καθώς το αυτοκίνητο τρέχει αλλά στη συνέχεια αποσπάται από την θλίψη του από μια συζήτηση ανάμεσα στην μητέρα του και τον προπονητή McGuirk.

Μουσική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το τραγούδι για το Home Movies κυκλοφόρησε στις 16 Μαΐου 2006 και περιλαμβάνει 52 τραγούδια που ακούστηκαν καθ'όλη την σειρά. Το CD κυκλοφόρησε μαζί με το DVD όλων των σεζόν. Όλη η μουσική γράφτηκε από τον Brendon Small.

Αποδοχή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον Ιανουάριο του 2009 το IGN κατέταξε το Home Movies στην 28η θέση ανάμεσα στις 100 κορυφαίες τηλεοπτικές εκπομπές animation.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. http://connection.ebscohost.com/c/articles/17088935/promo-pumps-cult-cartoons
  2. https://web.archive.org/web/20200422233635/https://gr.ign.com/
  3. https://news.google.com/newspapers?nid=2457&dat=19990426&id=B6JJAAAAIBAJ&sjid=Sw0NAAAAIBAJ&pg=6241,3346972&hl=en
  4. https://news.google.com/newspapers?nid=1356&dat=19990424&id=_uFPAAAAIBAJ&sjid=rQgEAAAAIBAJ&pg=3788,5353392&hl=en
  5. https://www.amazon.com/dp/B001D2WUCK
  6. https://web.archive.org/#!/web/20140329002832/http://grooveshark.com/
  7. https://www.amazon.com/dp/B000EQ5PT6

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]