Emanuelle in America

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Emanuelle in America
ΣκηνοθεσίαΤζο Ντ'Αμάτο
ΠαραγωγήNew Film Production S.r.l.
ΣενάριοOttavio Alessi
Maria Pia Fusco
ΠρωταγωνιστέςΛάουρα Γκέμσερ
Γκαμπριέλε Τίντι
ΜουσικήΝίκο Φιντένκο
ΦωτογραφίαΤζο Ντ'Αμάτο
ΜοντάζΒιντσέντζο Τομάσι
Πρώτη προβολή5 Ιανουαρίου 1977
Διάρκεια128 λεπτά
ΠροέλευσηΙταλία
ΓλώσσαΙταλικά

Το Emanuelle in America γνωστο επισής και με τον τίτλο Brutal Nights είναι μια ερωτική ταινία ιταλικής παραγωγής 1977 σε σκηνοθεσία Τζο Ντ' Αμάτο και με πρωταγωνίστρια τη Λάουρα Γκέμσερ. Πρόκειται για την τέταρτη ταινία με τη Μαύρη Εμμανουέλα, μια ηρωίδα που δημιούργησαν Ιταλοί παραγωγοί και σκηνοθέτες με στόχο να εκμεταλλευθούν την εμπορική επιτυχία της αυθεντικής Εμμανουέλας (1974) του Ζιστ Ζεκίν.

Περίληψη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μια Αμερικανίδα δημοσιογράφος ταξιδεύει στον κόσμο σε αναζήτηση μιας καλής ιστορίας. Στη διάρκεια των ταξιδιών της θα μπει σε ένα σύγχρονο χαρέμι και θα λάβει μέρος σε πριβέ διπλωματικά πάρτι στη Βενετία. Στην προσπάθεια της να "ξεσκεπάσει" έναν διεφθαρμένο πολιτικό, θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα κύκλωμα που απάγει κοπέλες και τις αναγκάζει να συμμετέχουν σε σκληρά πορνογραφικά φιλμ. Ερχόμενη πολύ κοντά στον θάνατο, η Εμμανουέλα αναρωτιέται μήπως έφτασε η ώρα να αποσυρθεί για πάντα.

Διανομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Άλλες Πληροφορίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Η ταινία υπήρξε διαβόητη για δύο κυρίως σκηνές (που συχνά λογοκρίθηκαν). Η μια έχει να κάνει με τον αυνανισμό ενός αλόγου από μια κοπέλα του χαρεμιού και η δεύτερη με μια από τις υποτιθέμενες ταινίες που γύριζαν οι απαγωγείς των κοριτσιών, όπου η κινηματογράφηση είναι ιδιαίτερα σκληρή και ρεαλιστική.
  • Την πολύ καλή μουσική επένδυση υπογράφει ο Ιταλός συνθέτης Νίκο Φιντένκο.
  • Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 5 Ιανουαρίου του 1977 στην Ιταλία.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]