Eaten Alive (τραγούδι)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
"Eaten Alive"
Single από Νταϊάνα Ρος
από το άλμπουμ Eaten Alive
Κυκλοφόρησε1980 (ΗΠΑ)
Format7", 12"
Ηχογραφήθηκε1985
Διάρκεια3:50
ΔισκογραφικήRCA Records
ΣτιχουργόςΜπέρρι Γκίμπ
Μαουρίς Γκίμπ
Μάικλ Τζάκσον
ΠαραγωγόςΜπέρρι Γκίμπ
Μάικλ Τζάκσον
Καρλ Ρίτσαρντον
Άλμπχι Γκάλουτεν
singles των Νταϊάνα Ρος ανά χρονολογία
Telephone
(1985)
Eaten Alive
(1985)
Chain Reaction
(1986)

Το Eaten Alive είναι τραγούδι της Νταϊάνα Ρος. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά με το ομώνυμο άλμπουμ. Το τραγούδι γράφθηκε από τους Μπέρρι Γκίμπ, Μαουρίς Γκίμπ και Μάικλ Τζάκσον, με συμπαραγωγούς τους Μπέρρι και την ομάδα του. Ο Τζάκσον και ο Μπέρρι Γκίμπ ακούγονται στο παρασκήνιο να τραγουδούν με τον Τζάκσον να εκτελά τα κύρια φωνητικά με την Ρος. Το τραγούδι είχε μέτρια επιτυχία στο Billboard Hot 100, φθάνοντας έως την 77η θέση, ενώ έφθασε στην 10η θέση του R&B Singles Chart, χάρη στη προώθηση του κομματιού από το BET.

Στην αρχική εγγραφή πνευματικών δικαιωμάτων του κομματιού στις 11 Μαρτίου 1985, αναγράφεται ότι ο Μπέρρι Γκίμπ και ο Μαουρίς Γκίμπ έγραψαν το κομμάτι. Αργότερα, ο Τζάκσον άκουσε το demo του κομματιού και πρότεινε βελτιώσεις. Η δεύτερη εγγραφή πνευματικών δικαιωμάτων στις 1 Ιουνίου 1985 αναφέρει ότι «τα λόγια και η μουσική του τραγουδιού ξαναγράφθηκαν».[1]

Μουσικό βίντεο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το βίντεο, εμπνευσμένο από το The Island of Doctor Moreau, είχε διευθυνθεί από τον Ντέιβιν Χόγκαν και έχει την τραγουδίστρια να παίζει τον ρόλο μιας γάτας-δαίμονα που παραπλανεί ένα άνδρα, τον οποίο υποδύεται ο Τζόσεφ Γκίαν αφού επιδιώκεται από την χίμαιρα.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Eaten Alive (song) της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).