Dream On (τραγούδι, Aerosmith)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
"Dream On"
Single από Aerosmith
από το άλμπουμ Aerosmith
Κυκλοφόρησε27 Ιουνίου 1973
Format7"
Ηχογραφήθηκε1972, Βοστώνη
ΕίδοςPower ballad
Διάρκεια4:28 (άλμπουμ έκδοση)
3:25 (single έκδοση)
ΔισκογραφικήColumbia Records
ΣτιχουργόςΣτίβεν Τάιλερ
ΣυνθέτηςΣτίβεν Τάιλερ
ΠαραγωγόςΆντριαν Μπάρμπερ
singles των Aerosmith ανά χρονολογία
"Mama Kin"
(1973)
"Dream On"
(1973)
"Same Old Song and Dance"
(1974)

Το Dream On είναι ένα τραγούδι του αμερικανικού hard rock συγκροτήματος Aerosmith, το οποίο συμπεριλήφθηκε στο ντεμπούτο άλμπουμ τους Aerosmith, το 1973.[1] Το τραγούδι γράφτηκε εξ ολοκλήρου από Στίβεν Τάιλερ και ήταν πρακτικά η πρώτη μεγάλη επιτυχία του σχήματος. Το 1973, κυκλοφόρησε και ως single, το οποίο έφτασε έως το νούμερο 59 του αμερικανικού Billboard Hot 100. Το κομμάτι έλαβε μεγάλη επανάληψη στο ραδιόφωνο, όπου παιζόταν πολύ συχνά.

Ο Τάιλερ δήλωσε αργότερα, ότι σε αυτό το κομμάτι η φωνή δεν έχει επεξεργαστεί καθόλου, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα τραγούδια του πρώτου άλμπουμ, καθότι φοβόταν το πώς θα ακούγεται από κασέτα.[2] Το κομμάτι είναι γραμμένο σε Φα ελάσσονα. Από τη στιγμή της κυκλοφορίας του έχει υποστεί μερικές διασκευές, μία από τις πιο γνωστές αυτή του 2002, όταν το διασκεύασε ο Eminem (όχι εξ ολοκλήρου), υπό τον τίτλο Sing for the Moment, και το συμπεριέλαβε και στον δίσκο του The Eminem Show.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Aerosmith | Music Videos, News, Photos, Tour Dates, Ringtones, and Lyrics | MTV». MTV. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 29 Ιουνίου 2012. Ανακτήθηκε στις 5 Απριλίου 2017. 
  2. Song Facts – Dream On by Aerosmith, viewed May 24th 2017

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]