Chobits

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Chobits
Το εξώφυλλο του πρώτου τεύχους του manga.
ちょびっツ
Chobittsu
Chobits
ΕίδοςSeinen
Manga Chobits
ΣχεδιαστήςClamp
ΕκδότηςKodansha
Δημοσιεύεται στοYoung Magazine
Έκδοση2000 – 2002
Αριθμός τόμων8
Anime Chobits
ΣκηνοθέτηςΜορίο Ασάκα
ΣτούντιοMadhouse
Τηλ. δίκτυοTBS, HBC, BS-i, CBC, SBS, TBC, MBS
Μετάδοση2 Απριλίου 2002 – 24 Σεπτεμβρίου 2002
Αριθμός επεισοδίων26


Το Chobits (ιαπωνικά: ちょびっツ, Χέπμπορν: Chobittsu) είναι σειρά manga που δημιουργήθηκε από το στούντιο Clamp. Εκδιδόταν την περίοδο το 2000 έως 2002 από την εταιρία Kodansha στο περιοδικό Young Magazine. Το Chobits μεταφέρθηκε στην τηλεόραση με τη μορφή anime από τα δίκτυα TBS και Animax, από τον Απρίλιο έως το Σεπτέμβριο του 2003. Επιπλέον, έχει μετατραπεί και σε δύο βιντεοπαιχνίδια, αλλά και διάφορα άλλα είδη όπως φιγούρες, συλλεκτικές κάρτες, ημερολόγια, και βιβλία τέχνης.

Η σειρά αφηγείται την ιστορία του Hideki Motosuwa, ο οποίος βρίσκει ένα πεταμένο προσωπικό υπολογιστή με ανθρώπινη μορφή, την οποία ο ίδιος ονομάζει "Chi", καθώς αυτή είναι η μόνη λέξη που μπορεί να προφέρει. Καθώς η σειρά εξελίσσεται, ανακαλύπτουν μαζί το μυστήριο της καταγωγής της Chi, και αναρωτιόνται για τη σχέση μεταξύ των ανθρώπινων πλασμάτων και των υπολογιστών. Το μάνγκα τοποθετείται στον ίδιο κόσμο με το Angelic Layer, λαμβάνοντας χώρα δύο χρόνια μετά από αυτή την ιστορία και, όπως το Angelic Layer, εξερευνά τη σχέση μεταξύ ανθρώπων και ηλεκτρονικών συσκευών, σε μορφή ανθρώπινου πλάσματος. Το Chobits διακλαδώνεται με πολλές άλλες ιστορίες, όπως αυτές των Tsubasa: Reservoir ChroniclexxxHolic και Kobato.

Το μάνγκα στην αγγλική γλώσσα εκδόθηκε από την εταιρία TOKYOPOP. Στην Αυστραλία, η αμερικανική μετάφραση εισήχθηκε από τη Madman Entertainment. Στην Κίνα, εκδόθηκε από την COMICSWORLD.COM με επίσημη εξουσιοδότηση μόνο για το Χονγκ Κονγκ. Σε αντίθεση με τις περισσότερες ιστορίες της CLAMP, τα Chobits είναι σειρά seinen, που ειδικεύεται στο είδος της magical girlfriend.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]