BurgerTime

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
BurgerTime
ΔημιουργόςData East
ΕκδότηςData East, Midway Games και Namco
ΠλατφόρμαAtari 2600, Atari 7800, Microsoft Windows, Nintendo Entertainment System, Commodore 64, MSX, DECO Cassette System, Intellivision, ColecoVision και Family Computer Disk System
Ημ/νία κυκλοφορίας1982 και 27  Νοεμβρίου 1985 (Nintendo Entertainment System)
δεδομένα (π  σ  ε )

Το BurgerTime (ιαπωνικά: バーガータイム, Χέπμπορν: Bāgātaimu) είναι βιντεοπαιχνίδι arcade του 1982[1] που δημιουργήθηκε από την Data East, αρχικά για το DECO Cassette System. Ο παίκτης αναλαμβάνει τον ρόλο του σεφ Peter Pepper, ο οποίος πρέπει να περπατήσει πάνω από υλικά χάμπεργκερ που είναι τοποθετημένα σε ένα λαβύρινθο από πλατφόρμες, ενώ αποφεύγει τους εχθρούς που τον κυνηγούν.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Bally Midway. Επίσης, η Data East κυκλοφόρησε τη δική της εκδοχή του παιχνιδιού στις ΗΠΑ μέσω του DECO Cassette System.

Ο γνήσιος ιαπωνικός τίτλος παιχνιδιού είναι Hamburger (ハンバーガー), αλλά άλλαξε εκτός Ιαπωνίας, για να αποφευχθούν προβλήματα σχετικά με πνευματικά δικαιώματα. Ο τίτλος "BurgerTime" χρησιμοποιήθηκε σε όλο τον δυτικό κόσμο, αλλά και στα ιαπωνικά ports και sequels του παιχνιδιού. Όταν η Data East χρεοκόπησε το 2003, η G-Mode αγόρασε μεγαλύτερο μέρος της ιδιοκτησίας της, συμπεριλαμβανομένων των BurgerTime, BurgerTime Deluxe, Super BurgerTime και Peter Pepper's Ice Cream Factory.[2]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «BURGERTIME Trademark - Registration Number 1278143 - Serial Number 73390884 :: Justia Trademarks». trademarks.justia.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 26 Απριλίου 2018. 
  2. «G-Mode Buys Up Data East Catalog 1UP - Find Articles». 1 Μαΐου 2007. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 7 Αυγούστου 2013. Ανακτήθηκε στις 26 Απριλίου 2018. CS1 maint: Unfit url (link)