Berserk

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Berserk
ベルセルク
Beruseruku
ΕίδοςΔράσης περιπέτειας, Σκοτεινής φαντασίας, seinen
Manga Berserk
ΣχεδιαστήςΚεντάρο Μιούρα
ΕκδότηςHakusensha
Δημοσιεύεται στοMonthly Animal House (1989–92)
Young Animal (1992–παρόν)
Έκδοση25 Αυγούστου 1989 – παρόν
Αριθμός τόμων39
Anime Berserk
Μετάδοση
Σχετικά έργα
Berserk (1997–98)
Berserk (2016–17)

Το Berserk (ιαπωνικά: ベルセルク, Χέπμπορν: Beruseruku) είναι ιαπωνική σειρά manga σκοτεινής φαντασίας, γραμμένη και εικονογραφημένη από τον Κεντάρο Μιούρα (1966-2021). Έχει επιτύχει συνολικές πωλήσεις άνω των 40 εκατομμυρίων τευχών και θεωρείται μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές μάνγκα για ενήλικες όλων των εποχών. Η σειρά διαδραματίζεται σε μια μεσαιωνική Ευρώπη και επικεντρώνεται στη ζωή ενός ορφανού μισθοφόρου πολεμιστή, του Guts, και στη σχέση του με τον Griffith, τον ηγέτη μιας ομάδας μισθοφόρων με όνομα Η Συντροφιά του Γερακιού. Θέματα της απομόνωσης, της συντροφικότητας, και το ερώτημα αν η ανθρωπότητα είναι κατά βάση καλή ή κακή (Πρόβλημα του κακού) διαποτίζουν την ιστορία, καθώς εξερευνά τόσο το καλύτερο όσο και το χειρότερο της ανθρώπινης φύσης. Η σειρά έχει γίνει γνωστή για τον λεπτομερές και άρτιο σχεδιασμό της καθώς και την απεικόνιση βίας και σεξουαλικού περιεχομένου.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Guts ένας ορφανός μισθοφόρος, γνωστός ως «Μαύρος Ξιφομάχος», αγκαλιάζει το πεδίο της μάχης ως το μοναδικό μέσο επιβίωσης του. Μετά από μια τυχαία συνάντηση με το Band of the Hawk, μια τρομερή ομάδα μισθοφόρων, προσλαμβάνεται από τον χαρισματικό τους ηγέτη Griffith, ως μέλος της. Καθώς αναρριχήθηκε γρήγορα στις τάξεις για να γίνει επικεφαλής της επιθετικής φατρίας, ο Guts αποδεικνύεται ότι είναι μια ισχυρή προσθήκη στη δύναμη του Griffith, ο οποίος επιθυμεί να αποκτήσει ένα δικό του βασίλειο στο οποίο θα επικρατεί η κοινωνική ισότητα και ευμάρεια. Σταδιακά γίνεται το δεξί χέρι του Griffith, ο εμπιστός του, μαζί με την Casca, μία ικανή ξιφομάχο μέλος της ομάδας, την οποία ερωτεύεται. Ωστόσο, ενώ η αναζήτηση της ομάδας για αναγνώριση συνεχίζεται, ο Guts συνειδητοποιεί σιγά σιγά ότι ο κόσμος δεν είναι τόσο ασπρόμαυρος όσο υπολόγισε κάποτε.

Μετά από μια ταραχώδη παιδική ηλικία, ο Guts βρίσκει τελικά στο πρόσωπο του Griffith κάποιον που σέβεται και πιστεύει ότι μπορεί να εμπιστευτεί, ώσπου τα πάντα καταρρέουν όταν ο άνθρωπος αυτός του αφαιρέσει ό,τι σημαντικότερο έχει με σκοπό την εκπλήρωση των δικών του επιθυμιών. Σημαδεμένος έκτοτε με τον θάνατο, ο Guts καταδικάζεται σε μια μοίρα στην οποία καταδιώκεται αδιάκοπα από δαιμονικά όντα. Ξεκινώντας από μια τρομακτική αναζήτηση γεμάτη από κακοτυχία, οπλισμένος με ένα τεράστιο ξίφος και κτηνώδη δύναμη, δεν θα αφήσει τίποτα να τον σταματήσει, ούτε καν ο ίδιος ο θάνατος, μέχρι να μπορέσει τελικά να εκδικηθεί εκείνον που αποστέρησε αυτόν και την αγαπημένη του από την ανθρωπιά τους.

Το Berserk αποτελεί μία σκοτεινή ιστορία που ακολουθεί την προσπάθεια ενός ανθρώπου να βρει τη θέση του στον κόσμο, υποστηρίζοντας την δίψα ενός άλλου για εξουσία, μέχρι η απρόσμενη ανθρώπινη φύση οδηγήσει σε μία τραγωδία που θα αλλάξει τις μοίρες τους.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]