1 (άλμπουμ της Demy)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
#1
Εξώφυλλο
Studio album - Demy
Κυκλοφόρησε 19 Δεκεμβρίου 2012
Ηχογραφήθηκε 2011-2012
Μουσικό είδος Ποπ, Dance pop
Διάρκεια 35:59
Γλώσσα Ελληνικά, Αγγλικά
Δισκογραφική Panik Records
Παραγωγός Alex Leon, Δημήτρης Κοντόπουλος, OGE, LemonPlay, Ginno, Playmen
Δισκογραφικό χρονολόγιο
(Demy)
' '''''#1
(2012)
Ρόδινο Όνειρο
(2014)
Singles από #1
  1. "Μια Ζωγραφιά (Ο Κόσμος Μας)"
    Κυκλοφόρησε: 11 Ιουλίου 2011
  2. "Μόνο Μπροστά"
    Κυκλοφόρησε: 15 Νοεμβρίου 2011
  3. "Fallin"
    Κυκλοφόρησε: 11 Ιανουαρίου 2012
  4. "Πόσες Χιλιάδες Καλοκαίρια/Love Light"
    Κυκλοφόρησε: 6 Ιουνίου 2012
  5. "Η Ζωή (Το Πιο Όμορφο Τραγούδι)"
    Κυκλοφόρησε: 29 Οκτωβρίου 2012
  6. "Κι Αν Προσπαθώ"
    Κυκλοφόρησε: 2 Φεβρουαρίου 2013
  7. "Μένω"
    Κυκλοφόρησε: 10 Σεπτεμβρίου 2013

Το #1 είναι το πρώτο studio album της Ελληνίδας τραγουδίστριας Demy, που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα και στην Κύπρο στις 19 Δεκεμβρίου 2012 από την Panik Records.[1][2] Το άλμπουμ περιλαμβάνει και τα 5 singles που κυκλοφόρησαν πριν από αυτό, συμπεριλαμβάνοντας το πολύ δημοφιλές Μια Ζωγραφιά, Μόνο Μπροστά και Πόσες Χιλιάδες Καλοκαίρια, καθώς και το single Κράτησέ Με σε συνεργασία με τον OGE. Το άλμπουμ περιέλαβε επίσης 3 ακυκλοφόρητα τραγούδια, Τα Μάτια Σου, Κι Αν Προσπαθώ και Μένω, με τα δύο τελευταία να κυκλοφορούν ως singles αργότερα. Η λίστα κομματιών του άλμπουμ τελειώνει με την αγγλική έκδοση του Πόσες Χιλιάδες Καλοκαίρια, με τίτλο Love Light. Σχεδόν έξι μήνες μετά την κυκλοφορία του, στις 15 Ιουνίου 2013, το άλμπουμ έγινε πλατινένιο πουλώντας 6.000 αντίτυπα στην Ελλάδα.

Λίστα τραγουδιών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

No. TίτλοςΣυνθέτεςΠαραγωγοί Διάρκεια
1. "Η Ζωή (Το Πιο Όμορφο Τραγούδι)"  Romy PapadeaAlex Leon 4:07
2. "Πόσες Χιλιάδες Καλοκαίρια"  Νίκος ΜωραΐτηςΔημήτρης Κοντόπουλος 3:22
3. "Μένω"  Νίκος ΜωραΐτηςΔημήτρης Κοντόπουλος 3:10
4. "Μόνο Μπροστά (με OGE)"  OGE, Romy PapadeaOGE 3:23
5. "Κι Αν Προσπαθώ"  Γιάννης ΡεντούμηςΔημήτρης Κοντόπουλος 3:21
6. "Μια Ζωγραφιά (Ο Κόσμος Μας) (με Μηδενιστή)"  ΜηδενιστήςLemonPlay 3:57
7. "Τα Μάτια Σου"  GinnoDiveno 3:29
8. "Kratise Me (με TNS)"  OGE, TNSOGE 3:36
9. "Fallin (με Playmen)"  Playmen, New Tone, StanPlaymen, Alex Leon 4:00
10. "Love Light"  Gerard James BorgΔημήτρης Κοντόπουλος 3:34
Συν. διάρκεια:
35:59

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Demy: Ξανά στην κορυφή - Κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ». music.net.cy. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 18 Δεκεμβρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2012. 
  2. «Album: Demy #1». musicpress.gr. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 21 Μαΐου 2014. Ανακτήθηκε στις 3 Ιανουαρίου 2013.