Χριστάκης Τζιοβάνης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Χριστάκης Τζιοβάνης
Βουλευτής
Βουλής των Αντιπροσώπων
Εν ενεργεία
Ανέλαβε καθήκοντα
2011
Προσωπικά στοιχεία
Γέννηση 29 Δεκεμβρίου 1956 (1956-12-29) (61 ετών)
Flag of Cyprus.svg Αχερίτου, Κύπρος
Πολιτικό κόμμα ΑΚΕΛ
Σύζυγος Χριστοδούλα Χατζηχριστοδούλου
Παιδιά 1 γιο και 1 κόρη
Επάγγελμα Επιχειρηματίας

Ο Χριστάκης Τζιοβάνης είναι Ελληνοκύπριος πολιτικός. Το 2011 έχει εκλεγεί βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια Αμμοχώστου με το ΑΚΕΛ.

Βιογραφικά Στοιχεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Χριστάκης Τζιοβάνης γεννήθηκε στο κατεχόμενο από τα τουρκικά στρατεύματα σήμερα χωριό Αχερίτου της επαρχίας Αμμοχώστου στις 29 Δεκεμβρίου 1956. Είναι νυμφευμένος με τη Χριστοδούλα Χατζηχριστοδούλου και έχουν ένα γιο και μία κόρη. Κατοικεί στο Παραλίμνι. Ομιλεί πέρα από την ελληνική και την αγγλική γλώσσα.

Αποφοίτησε από την Τεχνική Σχολή Αμμοχώστου με ειδίκευση στο τεχνικό σχέδιο. Το 1980 ίδρυσε την εταιρεία «Χριστάκης Τζιοβάνης & Σία» με έδρα τη Δεκέλεια. Σήμερα κατέχει τη θέση του προέδρου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης Αμμοχώστου. Υπήρξε μέλος της κομματικής ομάδας Βρυσούλλων από το 1978 μέχρι το 2010 ενώ από το 2011 μέχρι σήμερα είναι μέλος στην κομματική ομάδα Παραλιμνίου.

Διετέλεσε για αρκετά χρόνια μέλος της εθνική ομάδας σκοποβολής με διεθνείς διακρίσεις σε Κύπρο και εξωτερικό. Το 1993 και 1994 κέρδισε τον τίτλο του πρωταθλητή Κύπρου στο άθλημα του ΤΡΑΠ. Διετέλεσε πρόεδρος της σκοπευτικής οργάνωσης Ελεύθερης Περιοχής Αμμοχώστου από το 1989 μέχρι 1993, συμβάλλοντας αρκετά στην ανάπτυξη του αθλήματος στην περιοχή.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος στο σωματείο Αναγέννηση Δερύνειας από το 1997 μέχρι το 1998, καθώς και αντιπρόεδρος στο σωματείο Ομόνοια Λευκωσίας ως αρχηγός του Ποδοσφαιρικού Τμήματος, την περίοδο 2008-2010. Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων Γ΄ Δημοτικό Σχολείο Παραλιμνίου από το 1988 μέχρι και το 1992.

Πολιτική διαδρομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2011 εκλέγεται βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια Αμμοχώστου με το ΑΚΕΛ. Είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων-Παθόντων και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]