Χρήστης:Transistor/Συζητήσεις2007

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Καλώς ήρθες![Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Transistor, καλωσόρισες στη Βικιπαίδεια! Η συνεισφορά σου είναι ευπρόσδεκτη. Ακολουθούν μερικοί χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Μπορείς να υπογράφεις στις σελίδες συζήτησης γράφοντας ~~~~ ή πατώντας το κουμπί της υπογραφής (). Για οποιαδήποτε βοήθεια ή απορία, μπορείς να απευθυνθείς στην Αγορά ή γράψε ένα μήνυμα στην σελίδα συζήτησής μου. Καλή συνέχεια! --ΗΠΣΤΓ 14:51, 13 Ιουνίου 2007 (UTC)

Διαμαρτυρίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δε χρειάζεται να διαμαρτύρεσαι. Πάτα αναίρεση και μετά αποθήκευση. Κάποιος πιθανώς πειραζεται απο το οτι είναι Πεντηκοστιανή απο οτι έχω καταλάβει.--Θεόδωρος 19:17, 28 Ιουνίου 2007 (UTC)

Στο χρέος...[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δημιούργησα λήμμα για το βάπτισμα. Αν θες μπορείς να συνεισφέρεις στο τι πιστεύει η θεολογία των Πεντηκοστιανών εκκλησιών.--Θεόδωρος 11:36, 5 Ιουλίου 2007 (UTC)

Να 'σαι καλά. Όποτε μπορέσω θα το κάνω.Transistor

Τρανσιστορ, υπάρχει πλέον και λήμμα, Θεία Ευχαριστία. Φίλε ξέρεις όποτε μπορείς κάνε τα κουμάντα σου.--Θεόδωρος 20:56, 8 Ιουλίου 2007 (UTC)

Χαχα! ΟΚ!Transistor

χα χα καντε τα κουμάντα σας . Χωρις τον ξενοδόχο....... --87.202.145.165 07:26, 28 Αυγούστου 2007

Τί θέλει να πει ο ποιητής, άραγε;Transistor

Βιβλικές μονάδες μέτρησης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα μέτρα και σταθμά που ανεβάζεις, τα περισσότερα, είναι άρθρα μιας γραμμής. Ως τέτοια θα διαγραφούν. Θα πρότεινα συγκέντρωση σε ένα λήμμα Μέτρα και σταθμά στην Παλαιά Διαθήκη--ΗΠΣΤΓ 23:08, 7 Ιουλίου 2007 (UTC)

Ε, μέτρα μέτρησης είναι. Δέν υπάρχουν και πολλά πράγματα για να γράψεις! Αν βρώ παραπάνω στοιχεία θα τα επικολλήσω. Θεωρείς καλύτερο την συγκέντρωσή τους σε ένα άρθρο; Transistor

Το καταλαβαίνω, αλλά επειδή διαγράφουμε άρθρα μίας γραμμής ή μεταφέρονται στο Βικιλεξικό, αν νομίζεις ότι δεν μπορούν να βρεθούν στοιχεία παραπάνω, παραπομπές στην Παλαιά Διαθήκη, τέτοια πράγματα, είναι καλύτερα να συγκεντρωθούν σε ένα άρθρο.--ΗΠΣΤΓ 23:29, 7 Ιουλίου 2007 (UTC)

Αυτό ακριβώς προσπαθώ να κάνω τώρα να βρώ τα εδάφια που υπάρχουν αναφορές.Transistor

Βαβυλών η μεγάλη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Φίλε Transistor, σε σχέση με το σχόλιό σου αυτό για τη «μεγάλη πόρνη», που αποκαλείται «Βαβυλώνα η μεγάλη» στη Βιβλική προφητεία (Αποκ. 17:1, 5 ΜΠΚ), θα είχε ενδιαφέρον να διαβάσεις το έργο του Μαρτίνου Λούθηρου Πρελούδιο του Μαρτίνου Λούθηρου για τη Βαβυλωνιακή Αιχμαλωσία της Εκκλησίας, στην αγγλική. -- pvasiliadis  21:51, 8 Ιουλίου 2007 (UTC)

Να 'σαι καλά αγαπητέ φίλε. Το έχω υπόψην μου το βιβλίο του Λούθηρου. Βέβαια ο Λούθηρος επιρρεασμένος από προσωπικά βιώματα εκφράστηκε τόσο έντονα. Σήμερα οι Προτεστάντες δεν θεωρούν τις "παραδοσιακές" εκκλησίες μέρος της Βαβυλώνας για εσχατολογικούς κυρίως λόγους καθώς πιστεύουν (μαζί τους και εγώ) πως πρώτα θα γίνει η αρπαγή της εκκλησίας, και ακολούθως στην επταετία του αντιχρίστου θα αποκαλυφθεί και η "Βαβυλώνα", αντίθετα απ' όσο ξέρω οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν πιστεύουν στην αρπαγή οπότε λογικό είναι να θεωρούν τις υπάρχουσες εκκλησίες ως μέρος της Βαβυλώνας. Πάντως το link με το βιβλίο του Λούθηρου είναι αρκετά ενδιαφέρον! Γνωρίζεις αν κυκλοφορεί κάποια ελληνική έκδοση του βιβλίου αυτού;Transistor

  • Η Βαβυλώνα η μεγάλη, δηλαδή, δεν υφίσταται προς το παρόν αλλά αφορά κάτι το μελλοντικό;
  • Την άποψη αυτή περί Βαβυλώνας την ενστερνίζονταν —εκτός από τον Λούθηρο— η πλειονότητα των συγγραφέων της Μεταρρύθμισης, όπως ο Καλβίνος και ο Νοξ, αλλά μέχρι και σήμερα όπως στην Τhe Scofield Study Bible ("Ecclesiastical Babylon is all apostate Christendom", σελ. 1666).
  • Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν πιστεύουν ότι κάποια στιγμή όλοι οι πιστοί θα αρπαχτούν στον ουρανό.
  • Όχι, δεν έχω υπόψη μου αν υπάρχει μετάφραση αυτού του έργου στα ελληνικά. -- pvasiliadis  22:24, 8 Ιουλίου 2007 (UTC)

Η μεγάλη πλειοψηφία (τουλάχιστον) των Προτεσταντών σήμερα θεωρούν την Βαβυλώνα μελλοντική. Πιστεύουν πως η Βαβυλώνα θα είναι η θρησκεία (για άλλους η αποστατιμένη χριστιανοσύνη, για άλλους μια συγκρητιστική θρησκεία και για άλλους ένας συνδιασμός των δύο αυτών) που θα επιβάλει ο αντίχριστος μετά την αρπαγή της εκκλησίας από τον Ιησού Χριστό. Βλέπε Αποκάλυψις Ιωάννου του Θεολόγου.Transistor

  • Η ερμηνεία που με παρέπεμψες αναφέρει κάτι εντελώς διαφορετικό από τον παραδοσιακό Προτεσταντισμό, ότι "Η θρησκεία του αντιχρίστου ονομάζεται Βαβυλών" και ότι "η θρησκεία του [αντιχρίστου] θα έχει τον ίδιο για θεό και νέους θρησκευτικούς κανόνες. Θεός του Αντίχριστου θα είναι ο Σατανάς και η θρησκεία του η Σατανολατρεία". (christianity.gr/apokalypsis) Σ' ευχαριστώ για την πληροφορία. -- pvasiliadis  23:15, 8 Ιουλίου 2007 (UTC)

Σου προτείνω το βιβλίο Οι Δύο Βαβυλώνες.Transistor

DC Talk[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Φίλε Transistor, είδα από τις προτάσεις σου το κλιπ των DC Talk Jesus Freak. Πολύ δυνατή ροκιά! Η μουσική του γκρουπ είναι με κάποιο τρόπο μουσική εκκλησίας ή απλώς έχει θρησκευτικές επιρροές; -- pvasiliadis  10:15, 13 Ιουλίου 2007 (UTC)

Οι DC Talk είναι χριστιανικό συγκρότημα όμως δεν νομίζω να είναι εφικτό κομμάτια σαν κι αυτό να ακουστούν μέσα σε εκκλησίες!Transistor

Ύμνοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα,

Είδα στις νέες σελίδες δύο άρθρα σου για βιβλία ύμνων, τα οποία -έτσι όπως παρουσιάζονται τουλάχιστον- δεν ανταποκρίνονται στα βασικά κριτήρια σπουδαιότητας. Εάν έχεις άλλες πληροφορίες που να δικαιολογούν την ύπαρξη ξεχωριστού άρθρου ή ανεξάρτητες πηγές καλό θα είναι να τις προσθέσεις. Φιλικά - Αχρήστης 11:03, 3 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)

  • Ποιά ακριβώς είναι τα "κριτήρια" σπουδαιότητας που δεν ανταποκρίνονται;;;; Transistor

Η Αχρήστης έκανε σωστά και σε ενημέρωσε για το ζήτημα. Το ζήτημα μπορεί να συζητηθεί εκεί, όπου έβαλα και το σύνδεσμο προς το Βικιπαίδεια:Σπουδαιότητα.--Focal Point 16:59, 6 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)

  • Ας μην δημιουργούμε θέμα εκει που δεν υπάρχει. Δεν είμαι κανένας παράλογος. Απλά εξηγήστε μου σε ποια κριτήρια δεν επαρκεί, και αν αυτό που λέτε είναι βάσιμο διαγράψτε τα.

Ευχαριστώ. Transistor 17:49, 6 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)

Το κυριότερο για μένα είναι"Για να γράψει κανείς ένα επαληθεύσιμο άρθρο, το θέμα θα πρέπει να είναι αρκετά σημαντικό, ώστε να περιγράφεται από πολλές ανεξάρτητες αξιόπιστες πηγές." (από Βικιπαίδεια:Σπουδαιότητα). Αν διαβάσεις λίγο πιο προσεχτικά τη σελίδα θα δεις και άλλα θέματα και νομίζω δε θα δυσκολευτείς να μπεις στο πνεύμα όσων αναφέρει.
Παρόλο που έψαξα λίγο στο Ιντερνετ, δε βρήκα σχετικές πληροφορίες και έτσι δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν τα συγκεκριμένα άρθρα είναι σημαντικά ή όχι, μιας και αγνοώ τόσο την ΕΑΕΠ όσο τη United Church of Christ. Έτσι όπως είναι τα συγκεκριμένα άρθρα, δεν δικαιολογούν την ύπαρξή τους στην Βικιπαίδεια. Αυτά προσπάθησα να σου εξηγήσω και λίγο πιο πάνω πριν τα προτείνω για διαγραφή. - Αχρήστης 08:24, 7 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)

To αγνοείτε την ΕΑΕΠ και την United Church of God, δεν είναι και πολύ σοβαρό επιχείρημα. Αν θεωρείτε τόσο ασήμαντα τα άρθρα ζητήστε την διαγραφή τους από τους υπεύθυνους. Ευχαριστώ. Transistor 09:06, 7 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)

Λογοτυπο του ΚΚΕ Εσωτερικου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεια χαρα. Ασχολουμαι κατα κυριο λογο με την Αγγλικη wikipedia, και ειδα οτι εχεις ανεβασει εδω την Εικόνα:Kke-esot.jpg. Επειδη την ανεβασα και στην Αγγλικη εκδοση, και επειδη ειναι λιγο αναγκαιο να γραψω και την πηγη απο οπου προερχεται, μηπως μπορεις να μου πεις πού το βρηκες? Ειναι σκαναρισμενο απο καποιο παλιο φυλλαδιο ή αφισα? Ευχαριστω εκ των προτερων για το χρονο σου, Μιχάλης Φαμέλης 17:12, 18 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)

ΥΓ. Θα εκτιμουσα αν μπορουσες να μου απαντησεις εδω. :-)

Ευχαριστω για την απαντηση :-) Μιχάλης Φαμέλης 22:02, 25 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)

Να 'σαι καλά.Transistor 23:37, 25 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)

Word of God[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα! Ελπίζω να μην παρεξηγήσεις τις προθέσεις μου. Ειλικρινά εκτιμώ τις συνεισφορές σου και δεν έχω κανένα σκοπό ούτε να καταδιώξω τα άρθρα σου ούτε την εκκλησία της Πεντηκοστής. Απλά είναι άγνωστο αυτό το κανάλι. Κατανοώ ότι για σένα μπορεί να είναι πολύ σημαντικό και όντως μπορεί και να αξίζει περισσότερο από πολλά άρθρα που βρίσκονται εδώ. Στόχος μας όμως στη Βικιπαίδεια δεν είναι να προωθήσουμε το σύμφωνα κατά τη γνώμη μας σωστό αλλά να καταγράψουμε ό,τι αναφέρεται από την "κοινωνία" ως αξιοσημείωτο. Έτσι μόνο μπορούμε να προφυλάξουμε την εγκυκλοπαίδεια από την υποκειμενικότητα. Εφόσον δεν προκύψει κάποιο στοιχείο που να αναδεικνύει τη σημαντικότητά του άρθρου μέσα στις επόμενες ημέρες, σκοπεύω να το προτείνω για διαγραφή.- Αχρήστης 07:36, 16 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Αγαπητή Αχρήστη, με την ίδια λογική και γω πρέπει να σβήσω ότι κρίνω πως είναι άγνωστο; Το Word of God είναι ένα κανάλι που δέχεται επισκέψεις απ 'ολο τον κόσμο, ενώ όπως γράφει το άρθρο έχει συμμετοχή σε μεγάλες εκθέσεις. Χιλιάδες άνθρωποι παρακολουθούν το Word of God σε όλο τον κόσμο. Πιστεύω πως πρόθεσή σου να προτίνεις το άρθρο για διαγραφή είναι άδικη. Και γω δεν έχω ακούσει καν για 14 κανάλια των οποίων τα άρθρα υπάρχουν τα οποία όμως μπορεί να παρακολουθούν κάποιοι (δεν ξέρω). Μπορώ να αρχίσω να προτείνω διαγραφές;;; Transistor 08:52, 16 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Για μένα βασικά ναι. Ό,τι θεωρείς ως μη σημαντικό πρέπει να το προτείνεις. Έχεις δίκιο πάντως για τα άλλα κανάλια. Δεν το είχα καν ελέγξει. Εάν μείνουν τα υπόλοιπα νομίζω ότι θα πρέπει να μείνει και αυτό. Βέβαια, εγώ είμαι λίγο deletionist... [1][2] και θα προτιμούσα να φύγουν όλα. Πάντως δεν σου αφήνω το μήνυμα για κακό! Προσωπικά όταν θεωρώ ότι πρόκειται για ενεργό χρήστη και ότι μπορώ να συνενοήθω με το συγγραφέα, του αφήνω και ένα μήνυμα στη σελίδα συζήτησής του πριν προτείνω κάτι, γιατί

  • μπορεί να μην έχω καταλάβει εγώ κάτι καλά
  • μπορεί να μην έχει προσέξει ο συγγραφέας ότι του λείπουν πχ πηγές και να τον διευκολύνω επισημαίνοντάς του το πρόβλημα
  • μπορεί να με πείσει ή να τον πείσω πριν το βάλω για διαγραφή

Φιλικά - Αχρήστης 09:44, 16 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Εκτιμώ τις προθέσεις σου, αλλά νομίζω πως στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι λίγο άστοχες, καθώς το Word of God είναι το πιό γνωστό διαδικτυακό κανάλι στον ελληνικό Προτεσταντικό (και όχι μόνο) χώρο.Transistor 10:21, 16 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Να υπενθυμίσω ότι η σπουδαιότητα που απαιτεί η ΒΠ αποδεικνύεται με τρίτες αξιόπιστες πηγές. Θα πρέπει να βρεθούν άρθρα εφημερίδων ή βιβλίων ή έγκυρων σάιτ άσχετων με το κανάλι αυτό που να το αναφέρουν και να αναφέρουν και την απήχησή του, αλλιώς το άρθρο δε στέκει. Τα περί άλλων σταθμών είναι άσχετα: αν σε ενοχλούν, βαλ'τα κι αυτά για διαγραφή και, αν δε βρεθούν πηγές, θα διαγραφούν κι αυτά. Πάντως διαδικτυακή και επίγεια (νομίζω έτσι τη λένε) τηλεόραση δεν είναι το ίδιο, άλλο να στήσεις ένα σάιτ και να κάνεις streaming διάφορα βιντεάκια και άλλο να στήσεις ολόκληρο σταθμό με κεραίες, αναμεταδότες κλπ. (τα κριτήρια σπουδαιότητας βέβαια παραμένουν τα ίδια).--Αρχίδαμοςμίλα μου 10:28, 16 Οκτωβρίου 2007 (UTC)
  • Video απο την παρουσία του Word of God TV στο DTE
  • Δεν έγραψα για την απήχηση του Word of God στο άρθρο.
  • Οι μεταφράσεις στις γλώσσες που εκπέμπει το Word of God, απαιτούν ιδιαίτερη εργασία, οπότε δεν είναι ένα απλό κανάλι με βιντεάκια.
  • Το site Medilania περιλαμβάνει το Word of God ώς ένα από τα βασικά Ελληνικά διαδικτυακά κανάλια (μαζί με το κανάλι της Βουλής, την ΕΡΤ, το Μad TV κλπ.).
  • Το έγκυρο portal kanalia.tv περιλαμβάνει το Word of God στα 26 βασικά ελληνικά διαδυκτιακά κανάλια, ως το 1 από τα 25 θρησκευτικά κανάλια παγκοσμίως.
  • Η Ελληνική Χριστιανική Πύλη Jesus Portal περιλαμβάνει το Word of God ως το βασικό και κύριο μη-ορθόδοξο θρησκευτικό κανάλι.

Αν ψάξω δεν αποκλείεται να βρω κι άλλα... Transistor 10:47, 16 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Προσθεσέ τα στο άρθρο με οτι άλλο βρεις για να μην υπάρξουν στο μέλλον παρεξηγήσεις και για να έχουν και οι άλλοι χρήστες την δυνατότητα να κρίνουν τα στοιχεία. Φιλικά --Diu 10:49, 16 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Έκανα όπως είπες φίλε Diu. Transistor 10:59, 16 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Νάρκισσος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πέραν του ότι υπάρχουν πολλοί Νάρκισσοι χριστιανοί, ο συγκεκριμένος είναι © JesusLovesYou.gr 2000-2007. Μην ανεβάζεις σε παρακαλώ κείμενα από άλλους δικτυακούς τόπους--ΗΠΣΤΓ 14:51, 16 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

  • Για τον συγκεκριμένο Νάρκισσο δεν μπορεί να γραφτεί ούτε κάτι περισσότερο ούτε κάτι λιγότερο... Jesuslovesyou μας πρόλαβες!!! Transistor 15:03, 16 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Kills[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • They kill it!!! ?--ΗΠΣΤΓ 21:31, 14 Νοεμβρίου 2007 (UTC)
Αστειεύομαι! Αφαίρεσα την σύνδεση προς το Εικονομάχοι στο Βυζάντιο επειδή το "σκοτώσανε"!Transistor 21:42, 14 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Ευχαριστίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ πολύ για την ενθάρρυνση...!
Atlantia 20:33, 20 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Μητροπολίτης Βελγίου Παντελεήμων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Άσε την εξωτερική σύνδεση, δε βλάπτει! --Κωστής 23:27, 20 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Ουπς! Συγγνώμη! Ένα "υ" ήθελα να διώξω... Τώρα πως έδιωξα την σύνδεση... Μάλλον ο χρόνος που επέλεξα να κάνω την επεξεργασία, θα φταίει! Transistor 23:31, 20 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Μάλλον ήθελες να προσθέσεις το υ που είχα κόψει εγώ! Μήπως πρέπει να πας για ύπνο;; --Κωστής 23:32, 20 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Λες;... Πάντως την επεξεργασία με το υ την έκανα επιτυχώς ! Transistor 23:33, 20 Νοεμβρίου 2007 (UTC)
Λέω! (Δες και το ιστορικό). Εντάξει, μερικές παράπλευρες απώλειες δικαιολογούνται! Καληνύχτα--Κωστής 23:37, 20 Νοεμβρίου 2007 (UTC)
Μη τα βγάζεις όλα στην φόρα... lol! Καληνύχτα Transistor 23:39, 20 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Ραδιόφωνο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα και εύγε για την συνεισφορά στους ραδιοφωνικούς σταθμούς. --Μυρμηγκάκι 12:47, 22 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Σε ευχαριστώ, αν και εσύ έχεις μεγαλύτερη συνεισφορά... oπότε εύγε και από μένα Transistor 19:30, 22 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

έγινε. και καλή συνέχεια. --Μυρμηγκάκι 23:26, 22 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Επιλογή λεξιλογίου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δεν υπάρχουν αρμόδιοι στη Βικιπαίδεια, γιατί κάθε χρήστης έχει την ίδια ευθύνη με τον άλλον. Σκέψου το και αν θέλεις επαναδιατύπωσε γιατί οι καιροί είναι χαλεποί και μπορεί και να παρεξηγηθείς! :)Φιλικά --Αχρήστης 15:57, 27 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Εντάξει εννοώ οι πιο μες τα κόλπα...Transistor 16:18, 27 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Βικιεπιχείρηση Ευρωπαϊκή Ένωση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεια σου Transistor! Μπορείς και εσύ να συνεισφέρεις στην Βικιεπιχείρηση Ευρωπαϊκή Ένωση!

Καλές Συνεισφορές και Καλή Συνέχεια!


--tRoUbLe πές το 00:40, 22 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Ευχαριστώ για την πρόσκληση. Δήλωσα συμμετοχή και όποτε μπορέσω θα συνεισφέρω!Transistor 00:38, 24 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)