Χρήστης:Thpanag13/πρόχειρο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Λεωνίδας Χριστόπουλος
Σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας
Περίοδος
Μάρτιος 2016 – Ιούνιος 2019
Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών
Εν ενεργεία
Ανέλαβε καθήκοντα
Αύγουστος 2019
Προσωπικά στοιχεία
Γέννηση2 Φεβρουαρίου 1978 (1978-02-02) (46 ετών), Αθήνα
ΣπουδέςΠάντειο Πανεπιστήμιο, University of Warwick

Ο Λεωνίδας Χριστόπουλος είναι Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών[1] στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης από τον Αύγουστο του 2019.

Βιογραφικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Warwick (ΜΑ στη διεθνή πολιτική οικονομία) και του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και μόνιμος υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών.

Έχει πολυετή εμπειρία στα θέματα διοικητικής και δημοσιονομικής μεταρρύθμισης, απλούστευσης διαδικασιών και καλής νομοθέτησης. Εργάστηκε ως ειδικός σύμβουλος Υπουργών στα Υπουργεία Παιδείας, Ανάπτυξης, Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Από το 2016 εως το 2019 διετέλεσε σύμβουλος[2][3] του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, για θέματα Κράτους και Δημόσιας Διοίκησης. Ήταν ένας από τους βασικούς συντάκτες του νόμου 4622/2019 για το Επιτελικό Κράτος, που ψηφίστηκε τον Αύγουστο του 2019[4].

Έχει συγγράψει επιστημονικά άρθρα και βιβλία πάνω στο αντικείμενο της απλούστευσης διαδικασιών και της καλής νομοθέτησης[5]. Μιλάει αγγλικά και γερμανικά.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]