Χρήστης:JOHNNARAS/Αμμοδοχείο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Παρακαλώ πολύ, μην κάνετε άρθρα στο δικό μου αμμοδοχείο. Ευχαριστώ.

Please, don' t make articles in my sandbox. Thanks.


Korres P4

To Korres P4, είναι ενα υπερκυβισμένο αυτοκίνητο Ελληνικής κατασκευής. Ανήκει στην κατηγορία αυτοκίνητου "supercar" και είναι το μοναδικό που έχει φτιαχτεί απο Έλληνες μηχανικούς με Ελληνικό όνομα. Είναι ενα όχημα το οποίο μπορεί να διανύσει σε άσφαλτο και χώμα με υψηλη ταχύτητα λόγω της πλατφόρμας που έχει χρησιμοποιηθεί. Το όχημα έχει σχεδιαστεί εξ'αρχής απο την Korres Engineering, όπου ιδρυτής είναι ο ομώνυμος μηχανολόγος - μηχανικός Δημήτρης Κορρές. Τα μέλη όπου απαρτίζουν την εταιρία είναι οι σχεδιαστές Βασίλης Σπαντάγκος και Δωροθέα Μητροπούλου. Το μοντέλο κατασκευάζεται απο την Kirkham Motorsports και την Replicar Hellas.

Η παραγωγή του P4 έχει ξεκινήσει απο τον Μά'ι'ο του 2014 και στόχος της εταιρίας είναι η πώληση 100 τέτοιων μοντέλων στην Βόρεια Αμερική, στην Μέση Ανατολή και στην Ελλάδα.

Ιδιαιτερότητες και προσαρμογή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κινητήρας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο κινητήρας του Korres P4 είναι ο LS7 των 7 λίτρων τύπου V8 της Chevrolet Corvette και αποδίδει 505 ίππους. Η ταχύτητα 0-100 γίνεται μέσα σε 3.8 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 300 χιλιόμετρα/ωρα.