Χρήστης:Iliaelie/πρόχειρο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Αλτάνη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Αλτάνη Παλιογιάννη ( Αλεξάνδρεια, 1933 - Αθήνα, 2020) ήταν Ελληνίδα Συγγραφέας και Ερευνήτρια γνωστή για το συγγραφικό της έργο, το οποίο αποτελείται από μία σειρά 10 βιβλίων με τον γενικό τίτλο «ΑΡΡΗΤΟΙ ΛΟΓΟΙ». Κατα την περίοδο 1998-2013 έδωσε αρκετές διαλέξεις, έκανε φροντιστήρια στο ευρύ κοινό και από το έτος 2002 εώς 2013 είχε εκπομπή φιλοσοφικού περιεχομένου στο τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky. 242 oμιλίες της, οι οποίες υπάρχουν στο Youtube, είναι ταξινομημένες σύμφωνα με θεματικές ενότητες.

Αποφοίτησε απο το Αβερώφειο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας και συνέχισε τις σπουδές αρχαίων ελληνικών με τον αείμνηστο φιλόλογο καθηγητή Π. Ξένο.

Ομιλούσε την Αγγλική ,Γαλλική και Ιταλική γλώσσα.

Σπούδασε στη Ρώμη μουσική και θεωρία της μουσικής. Κατείχε δίπλωμα σολίστ από την Αγία Κεκιλία της Ρώμης (Conservatorio di Santa Cecilia di Roma) και θεωρίας της μουσικής από την Royal School of Music of London.

Επίσης υπήρξε μαθήτρια Ορθοφωνίας και Απαγγελίας, του καθηγητή Γεωργίου Καρακαντά.Το 2006 δέχθηκε πρόσκληση απο το Παγκόσμιο Συνέδριο Πυρηνικής Φυσικής να παρουσιάσει το εύρημα του Ηλιοκεντρικού Συστήματος της Θόλου της Επιδαύρου. Το εύρημα είχε εκδοθεί σέ βιβλίο τον Ιανουάριο του 2000 με τίτλο «ΑΡΡΗΤΟΙ ΛΟΓΟΙ, Ἐπίδαυρος, Θόλου Ἀποκάλυψις»,. Στο European Journal of Nuclear Medicine and Molecular Imaging (VOLUME 33, Supplement 2 – September 2006) έγινε αναφορά του ευρήματος στο κύριο άρθρο του εντύπου σχετικά με την εικόνα της κατόψεως της Θόλου, όπου ο Ηλιοκεντρισμός καταγράφεται μαζί με τα ονόματα των πρωτοπόρων επιστημόνων του χώρου τής Πυρηνικής Φυσικής (Niels Bohr, Ernest Rutherford). Επίσης, την 15η Σεπτεμβρίου 2006, συμμετείχε ως προσκεκλημένη ομιλήτρια στο πρώτο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της Προγεννητικής Ιατρικής στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2012 πραγματοποίησε ομιλίες, στην Ελληνική Εταιρία Συμβουλευτικής, αναλύοντας από ψυχολογικής πλευράς μυθολογικά θέματα. Το 2013 προσεκλήθη από το Τμήμα Άγχους και Στρές του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών της Ιατρικής Σχολής σε μία σειρά ομιλιών.[1]

  1. «ΠΡΟΣΩΠΟ – Βιβλιοnet» (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2023.