Χρήστης:GreatStar99/πρόχειρο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

__LEAD_SECTION__[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

GreatStar99/πρόχειρο
Βασικές πληροφορίες
Χώρα:Γερμανία

Bruchsal ( Γερμανική προφορά: ˈbʁʊxzaːl</img>  ; προέλευση. Bruohselle, Bruaselle, ιστορικά γνωστό στα αγγλικά ως Bruxhall. [1] Νότια Φραγκονία : Βρυξέλλες ) είναι μια πόλη στο δυτικό άκρο του Kraichgau, περίπου 20 χλμ βορειοανατολικά της Καρλσρούης στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, Γερμανία. Βρίσκεται στη διαδρομή Bertha Benz Memorial Route .

Το Bruchsal είναι η μεγαλύτερη πόλη στην περιοχή της Καρλσρούης και είναι γνωστό ότι είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός σπαραγγιών στην Ευρώπη και ένα από τα οικονομικά κέντρα της περιοχής της Καρλσρούης . Η περιοχή Bruchsal περιλαμβάνει επίσης τις πόλεις και κωμοπόλεις Bad Schönborn, Forst, Hambrücken, Karlsdorf-Neuthard, Kraichtal, Kronau, Oberhausen-Rheinhausen, Östringen, Philippsburg, Ubstadt-Weiher και Waghäusel . Μέχρι το 1972 το Μπρουξάλ ήταν η έδρα της περιφέρειας του Μπρουξάλ, η οποία συγχωνεύτηκε στην περιφέρεια της Καρλσρούης ως αποτέλεσμα της μεταρρύθμισης της περιφέρειας, που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 1973.

Ο πληθυσμός του Μπρουξάλ ξεπέρασε τις 20.000 περίπου το 1955. Όταν το νέο Σώμα του Δημοτικού Δικαίου για τη Βάδη-Βυρτεμβέργη τέθηκε σε ισχύ την 1η Απριλίου 1956, η πόλη έλαβε αμέσως την θέση ως Große Kreiststadt . Επιπλέον, το Bruchsal συνεργάζεται με τις γειτονικές κοινότητες Forst, Hambrücken και Karlsdorf-Neuthard σε διοικητικά θέματα.