Χρήστης:Brittlegills

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Λίγα λόγια για εμένα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκα το Φεβρουάριο του 1993 στο Χολαργό Αττικής και μεγάλωσα στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς. Αποφοίτησα από το Γενικό Λύκειο Ληξουρίου το 2011. Τον Οκτώβρη του 2012 ξεκίνησα τις προπτυχιακές μου σπουδές στο Τμήμα Βιολογίας του ΕΚΠΑ.Ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές σπουδές μου το καλοκαίρι του 2018, και το φθινόπωρο του ίδιου έτους ξεκίνησα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο ΠΜΣ «Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων» του ΓΠΑ, από όπου αποφοίτησα το Νοέμβριο το 2020. Από τότε ξεκίνησα να εργάζομαι σε ερευνητικά προγράμματα στο τμήμα Βιολογίας του ΕΚΠΑ αλλά και το τμήμα ΕΤΔΑ του ΓΠΑ. Παράλληλα από τον Οκτώβρη του 2021 φοιτώ στο ΔΠΜΣ “Διδακτική της Βιολογίας” του ΕΚΠΑ. Στην παρούσα φάση δουλεύω και παράλληλα ανακαλύπτω νέους λόγους για τους οποίους αγαπώ το αντικείμενο μου μέσου του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού.

Μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου το τελευταίο εξάμηνο αφιερώνω στην εσωτερική διακόσμηση του νέου μου σπιτιού. Αγαπώ το σινεμά, την pop και τη rock μουσική, τα ταξίδια και τα βράδια στο σπίτι με την παρέα μου. Το αγαπημένο μου χόμπι είναι το μαγείρεμα. Όνειρό μου είναι να ζήσω -σύντομα- σε κάποιο ξεχασμένο χωριό της Λακωνίας.

PS: το όνομα χρήστη μου είναι η κοινή ονομασία των μανιταριών του γένους Russula.

Οι ΤΠΕ στη Διδακτική της Βιολογίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι Τεχνολογίες Πληροφορίας Επικοινωνιών (ΤΠΕ) μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες στη Διδακτική της Βιολογίας. Η οπτικοποίηση της πληροφορίας καθιστά πιο εύκολη την αφομοίωση της από τους μαθητές, ιδιαίτερα στην περίπτωση εννοιών της Κυτταρικής και Μοριακής Βιολογίας [1]. Η μελέτη του μικρόκοσμου και των "αφηρημένων" εννοιών που περιγράφουν βιολογικά συστήματα, όπως το ζωικό κύτταρο, αλλά και διαδικασίες, όπως ο κυτταρικός θάνατος, η μεταγραφή του γενετικού υλικού ή μετα-μεταφραστική τροποποίηση των πρωτεϊών, μπορούν μέσω κινουμένων σχεδίων (animation) να γίνουν πολύ πιο εύκολα κατανοητά και να εντυπωθούν τελικά στη μνήμη των μαθητών. Ακόμη, λογισμικά όπως το Virtual Microscope (Εικονικό Μικροσκόπιο) ή διάφορες εκδοχές Εικονικών Εργαστηρίων δίνουν στους εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα να μεταφέρουν τους μαθητές τους πιο κοντά στην ερευνητική μελέτη στο πεδίο της Βιολογίας με προσομοιώσεις, ακόμα κι όταν τα σχολεία τους δε διαθέτουν τα κατάλληλα εργαστήρια, ή όταν αυτά δεν είναι εξοπλισμένα με τα απαραίτητα μηχανήματα και αναλώσιμα. Από την άλλη, λογισμικά με δυνατότητα δημιουργίας ιστολογίων και σελίδων, όπως το Wordpress και πλατφόρμες ασύγχρονης εκπαίδευσης, όπως το Moodle, επιτρέπουν σε μαθητές κάθε βαθμίδας, αλλά κυρίως κάθε κοινωνικού και οικονομικού υποβάθρου, να έχουν πρόσβαση σε τράπεζες θεμάτων, ασκήσεις, κουίζ και πλήθος πληροφοριών για κάθε κλάδο της Βιολογίας. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν εύκολα να "στήσουν" ολόκληρα μαθήματα τα οποία μπορούν να παρέχονται δωρεάν και με ελεύθερη πρόσβαση στους μαθητές τους, ή ακόμη και στο ευρύ κοινό. Ταυτόχρονα, οι μαθητές, μέσω των ιστολογίων και των φόρουμ τους, μπορούν να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες, να εκφράσουν απορίες και να δουλέψουν ομαδικά στη δημιουργία άρθρων Βιολογίας.