Χρήστης:Πέτρος Μπροτζάκης/πρόχειρο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


ΠΡΟΣΟΧΗ! Το παρακάτω ΔΕΝ είναι λήμμα![Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Άνθρωπος Ανθρωπίδιος
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση45
Θάνατος2000
Χώρα πολιτογράφησης Ελλάδα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταάνθρωπος

Περιοδικό Flagship[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ένα από τα πλεονεκτήματα της ιδιότητας μέλους είναι η λήψη της εμβληματικής έκδοσης της ΕΕΧ, του περιοδικού χημικά χρονικά. Εκδόθηκε από την AGC από το 1936 έως το 1997. Το 1998, απορροφήθηκε από το European Journal of Organic Chemistry και το European Journal of Inorganic Chemistry που δημιουργήθηκαν μετά τη συγχώνευση διαφόρων Ευρωπαϊκών Περιοδικών Χημείας:

  • Chemistry: A European Journal
  • EurJIC: European Journal of Inorganic Chemistry
  • EurJOC: European Journal of Organic Chemistry
  • ChemBioChem: European Journal of Chemical Biology
  • ChemPhysChem: European Journal of Chemical Physics and Physical Chemistry

Το περιοδικό άλλαξε το όνομά του δύο φορές στο παρελθόν: Χημικά Χρονικά (1936-1968), Χημικά Χρονικά Επιστημονική Έκδοση (1969-1970) και Χημικά Χρονικά Νέα Σειρά (1972-1997). Μπορεί να περιλαμβάνει εμπορική διαφήμιση .

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η καριέρα της Bennett ξεκίνησε το 1974, όταν ηχογραφήθηκε ως η φωνή του Tillie the All-Time Teller της Πρώτης Εθνικής Τράπεζας της Ατλάντα.[1]
Έχει ηχογραφήσει μηνύματα για το σύστημα δημοσίων διευθύνσεων σε όλα τα τερματικά της Delta Air Lines παγκοσμίως, για λογισμικό ηλεκτρονικής μάθησης και λογισμικό GPS, και για τηλεφωνικά συστήματα.[2]
Η φωνή της έχει επίσης χρησιμοποιηθεί σε πολλές τοπικές και εθνικές τηλεοπτικές διαφημίσεις για εταιρείες όπως η Ford , η Coca-Cola , η Fisher-Price , η McDonald's ,The Home Depot , Goodyear , Visa , Macy's , Hot Pockets , Club Med και Cartoon Network . Το 2021, έδωσε τη φωνή του χαρακτήρα EMMA στο Persona 5 Strikers της Atlus.[3]

Siri[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον Ιούνιο του 2005, η εταιρεία λογισμικού ScanSoft έψαχνε για κάποιον που θα ήταν η φωνή για ένα έργο βάσης δεδομένων που περιελάμβανε κατασκευή ομιλίας. Ρώτησαν με τη GM Voices και επέλεξαν τη Μπένετ, ο οποίος έτυχε να ήταν παρών όταν ο προγραμματισμένος καλλιτέχνης φωνής απουσίαζε.  Εργάστηκε σε ένα θάλαμο ηχογράφησης στο σπίτι τον Ιούλιο του 2005, περισσότερες από τέσσερις ώρες κάθε μέρα, διαβάζοντας φράσεις και προτάσεις. Οι ηχογραφήσεις στη συνέχεια συνενώθηκαν στις διάφορες λέξεις, προτάσεις και παραγράφους που χρησιμοποιούνται στη φωνή Siri.  Bennett συνειδητοποίησε ότι ήταν η φωνή της Siri όταν ένας φίλος της έστειλε email σχετικά τον Οκτώβριο του 2011.

Η Apple ποτέ δεν αναγνώρισε ή επιβεβαίωσε τη χρήση της Bennett, αλλά οι εμπειρογνώμονες της ηχοεγκληματολογίας που προσέλαβε το CNN εξέφρασαν 100% βεβαιότητα ότι ο Bennett ήταν η φωνή της Siri.[4]

  1. «Η Σουζάν Μπενετ επιβαιβαιώνει ότι είναι η φωνή πίσω από τη Siri. (video)». Engadget (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 19 Ιουνίου 2022. 
  2. Ravitz, Jessica (October 4, 2013). «'I'm the original voice of Siri'». CNN. http://edition.cnn.com/2013/10/04/tech/mobile/bennett-siri-iphone-voice/. Ανακτήθηκε στις October 4, 2013. 
  3. «Susan Bennett (visual voices guide)». Behind The Voice Actors. Ανακτήθηκε στις 6 Μαΐου 2021. A green check mark indicates that a role has been confirmed using a screenshot (or collage of screenshots) of a title's list of voice actors and their respective characters found in its opening and/or closing credits and/or other reliable sources of information. 
  4. Σφάλμα αναφοράς: Σφάλμα παραπομπής: Λανθασμένο <ref>. Δεν υπάρχει κείμενο για τις παραπομπές με όνομα CNN2.