Χουαξί

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Χουαξί
Τοποθεσία στο χάρτη
Τοποθεσία στο χάρτη
Χουαξί
31°49′58″N 120°25′30″E
ΧώραΛαϊκή Δημοκρατία της Κίνας
Διοικητική υπαγωγήHuashi Town
Ίδρυση1961
Έκταση0,96 km²
Ζώνη ώραςUTC+8
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Το χωριό Χουαξί (αγγλικα: Huaxi Village απλοποιημένα κινέζικα: 华西新市村; παραδοσιακά κινέζικα: 華西新市村; πινγίν: Huáxī xīnshì cūn), που βρίσκεται στα ανατολικά του κέντρου της πόλης Τζιανγκίν, στην επαρχία Τσιανγκσού, ισχυρίζεται ότι είναι το πλουσιότερο χωριό της Κίνας.[1] Το Χουαξί αποκαλείται οτι ειναι ενα πρότυπο κομμουνιστικό χωριό.

Σχετικά με το χωριό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Χουαξί είναι γνωστό ως το «νούμερο ένα χωριό κάτω από τον ουρανό». Ιδρύθηκε το 1961.[2]

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, όλοι οι χωρικοί (αλλά όχι οι πολυάριθμοι μετανάστες εργαζόμενοι) έχουν πλούτο τουλάχιστον 100.000 ευρώ. Αυτό είναι ένα σημαντικό ποσό για τα κινεζικά πρότυπα. Το χωριό έχει μια πολυτομεακή βιομηχανίκη εταιρεία που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο, έχει αγοράσει αεροπλάνα και σχεδιάζει να αγοράσει πλοία. Οι χωρικοί είναι μέτοχοι και πληρώνονται το ένα πέμπτο των ετήσιων κερδών της εταιρείας. Το 2011 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας αναμένεται να αυξηθεί κατά περίπου 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Εκτός από 2.000 χωρικούς, υπάρχουν στην περιοχή περίπου 20.344 μετανάστες εργαζόμενοι και 28.240 γειτονικοι χωρικοί.

Ο Ου Ρενμπάο (απλοποιημένα κινέζικα: 吴仁宝; παραδοσιακά κινέζικα: 吳仁寶; πινγίν: Wú Rénbǎo), ο πρώην γραμματέας της Επιτροπής Κομμουνιστικού Κόμματος του χωριού Χουαξί, ανέπτυξε ένα σχέδιο για να μετατρέψει τη φτωχή αγροτική τοποθεσία σε μια σύγχρονη πλούσια κοινότητα. Ο Ου Ρενμπάο ήταν επενδυτής σε πρώτες ύλες όπως το αλουμίνιο. Ο γιος του, Ου Σιεέν, είναι ο σημερινός αρχηγός του χωριού.

Ένας νέος ουρανοξύστης-ορόσημο στο χωριό Χουαξί,[3] το Longxi International Hotel 328 μέτρων άνοιξε όταν το χωριό γιόρτασε την 50ή επέτειό του.[4][5]

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]