Χουάν Μιγκέλ Καγιεχόν

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Χουάν Μιγκέλ Καγιεχόν
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση11  Φεβρουαρίου 1987[1][2]
Μοτρίλ
Χώρα πολιτογράφησηςΙσπανία
Ύψος178 cm Edit this on Wikidata
Βάρος70 kg Edit this on Wikidata
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΙσπανικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταποδοσφαιριστής
Περίοδος ακμής2007
Οικογένεια
ΑδέλφιαΧοσέ Μαρία Καγιεχόν

Ο Χουάν Μιγκέλ Καγιεχόν γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 1987 στην Ισπανία και είναι διεθνής ποδοσφαιριστής. Αγωνίζεται ως μέσος στην Μπόλιβαρ. Είναι ο δίδυμος αδερφός του Χοσέ Μαρία που είναι επίσης ποδοσφαιριστής και αγωνίζεται στη Νάπολι. Οι δύο Ισπανοί ποδοσφαιριστές είναι απόφοιτοι της μεγάλης ποδοσφαιρικής σχολής της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ποδοσφαιρική Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Καγιεχόν γεννήθηκε στο Motril της Γρανάδα. Το 2005-06, έπαιξε σε 33 παιχνίδια και σημείωσε οκτώ γκολ για μια υποομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης, την Juvenil Α και το Μάρτιο του 2007, έκανε το ανώτερο ντεμπούτο του για τη Β-ομάδα του συλλόγου. Τελειώνοντας τη σεζόν στη δεύτερη κατηγορία με δύο εμφανίσεις χωρίς γκολ η ικανότητά του μειώθηκε σε ένα επίπεδο. ο Χουανμί έπαιξε μαζί με τον αδελφό Χοσέ Μαρία στη Ρεάλ Μαδρίτης Β. Στις 11 Αυγούστου 2008, υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με τη Μαγιόρκα. Ο σύλλογος Βαλεαρίδες Νήσοι διατήρησε το 75% των δικαιωμάτων του παίκτη. Έκανε το ντεμπούτο του στη La Liga στις 25 Σεπτεμβρίου 2008 σε 2-0 εντός έδρας νίκη επί CD Numancia, αρχής γενομένης από το ό, τι θα ήταν μόνο αγώνα του πρωταθλήματος στο σύνολο της καμπάνιας.

Στις 25 Αυγούστου του 2009, ο Χουάν Μιγκέλ δόθηκε δανεικός στην Αλμπαθέτε στη δεύτερη κατηγορία. Έμεινε στην κατηγορία για το 2010-11, που ενώνει Κόρδοβα στην πατρίδα του, την Ανδαλουσία με ελεύθερη μεταγραφή.

Τον Ιανουάριο του 2013, μετά από 1½ σεζόν συμμετοχής στη δεύτερη κατηγορία αγωνιζόμενος στη Χέρκουλες, ελεύθερος πλέον,υπέγραψε στον Λεβαδειακό, στην Ελλάδα σε μια συμφωνία 1½ έτους. Τον Ιούλιο μεταπήδησε συλλόγους και τις χώρες πάλι,πήρε μεταγραφή στη Λέσχη Μπολιβάρ. Ο ίδιος σκόραρε τέσσερα τέρματα σε δώδεκα εμφανίσεις στην ημι-τελική ευθεία του Κόπα Λιμπερταδόρες και στις 30 Νοεμβρίου 2014, κάνοντας χατ-τρικ στη νίκη με σκορ 6-1 επί της Ρεάλ Ποτοσί, κατάφερε να φέρει την ομάδα του στην κορυφή της Liga de Fútbol Profesional Boliviano, και τον ίδιο ως τον κορυφαίο σκόρερ.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 (πολλαπλές γλώσσες) Transfermarkt. 8187. Ανακτήθηκε στις 9  Οκτωβρίου 2017.
  2. 2,0 2,1 «As» (Ισπανικά) Grupo PRISA. Μαδρίτη. juanmi_callejon/17476.

Εξωτερικές συνδέσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]