Φώντας Μπαραλιάκος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ξενοφών Μπαραλιάκος
Βουλευτής Πιερίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου
Εν ενεργεία
Ανέλαβε καθήκοντα
7 Ιουλίου 2019
Προσωπικά στοιχεία
Γέννηση1970
ΕθνότηταΕλληνική
ΥπηκοότηταΕλληνική
Πολιτικό κόμμαΝέα Δημοκρατία
ΣύζυγοςΜελίνα Κορομήλη
Παιδιά2 (Ζέτα, Λευτέρης)
ΕπάγγελμαΟικονομολόγος
ΘρήσκευμαΧριστιανός Ορθόδοξος
Ιστοσελίδαhttps://fontasbaraliakos.gr/

Ο Φώντας Μπαραλιάκος (Ξενοφών Μπαραλιάκος του Ελευθερίου, 1970-) είναι Έλληνας οικονομολόγος, σύμβουλος επιχειρήσεων και πολιτικός, βουλευτής Πιερίας με τη Νέα Δημοκρατία (ΝΔ) από το 2019.[1]

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρώτα χρόνια, σπουδές και οικογένεια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε το 1970 και φοίτησε στο 4ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης.[2] Εν συνεχεία, σπούδασε στο τμήμα Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και είναι πιστοποιημένος από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, μετά από εξετάσεις, ως υπεύθυνος παροχής επενδυτικών συμβουλών και επενδυτικός σύμβουλος για την αγορά παραγωγών.

Εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία υπηρετώντας ως έφεδρος υπαξιωματικός του Μηχανικού.[2]

Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Μελίνα Κορομήλη και έχουν μία κόρη και έναν γιο.[2]

Επαγγελματική Δραστηριότητα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 1989 άρχισε να εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και ανέλαβε υπεύθυνος προμηθειών και πωλήσεων σε πολυκατάστημα, ενώ ήταν επί μακρόν διευθυντής του καταστήματος Κατερίνης της CFS Χρηματιστηριακής. Το 2006 ανέλαβε εμπορικός διευθυντής στην εκδοτική εταιρεία "Εκδοτική Ενημερωτική Ι. Κορομήλης Α.Ε.", η οποία εκδίδει την εφημερίδα "Ολύμπιο Βήμα", την αρχαιότερη εν εκδόσει στην Πιερία.[3] Τον Νοέμβριο του 2010 εξελέγη στη Συνέλευση των αντιπροσώπων (ΣτΑ) του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Το 2011 συνίδρυσε την εταιρία Dynamic Business της οποίας αντικείμενο αποτελεί η συμβουλευτική υποστήριξη για τις επιχειρήσεις.

Αθλητισμός και πολιτισμός[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στον τομέα του αθλητισμού, ο Φώντας Μπαραλιάκος υπήρξε κολυμβητής του Αθλητικού Συλλόγου Αρχέλαος Κατερίνης και αθλητής της ομάδας υδατοσφαίρισης του Α.Σ. Άρη Θεσσαλονίκης και του Νηρέα Κατερίνης. Σήμερα, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου και υπεύθυνος του τμήματος μάρκετινγκ και χορηγιών της ομάδας καλαθοσφαίρισης ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος.[3] Μεταξύ άλλων, είναι μέλος του Φεστιβάλ Ολύμπου, του Ινστιτούτου Επικοινωνίας και της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).

Πολιτική σταδιοδρομία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2010 εξελέγη στη Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Πιερίας, όπου υπηρέτησε ως γενικός γραμματέας. Το 2012 ήταν υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Πιερίας. Το 2018 επιβεβαιώθηκε η επιλογή του στο Μητρώο Στελεχών της ΝΔ, μαζί με άλλα 64 άτομα.[4]

Βουλευτής[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έπειτα από την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου του 2019, ο Φώντας Μπαραλιάκος εξελέγη βουλευτής Πιερίας και ήρθε πρώτος σε σταυρούς προτίμησης λαμβάνοντας 11.887 ψήφους.[5]

Συμμετέχει στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, στην Ειδική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος, εκπροσωπώντας την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του,[6] ενώ είναι Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Σλοβενίας και μέλος της της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Αποτελέσματα εκλογών 2019: Αυτά είναι όλα τα ονόματα των «300» της νέας Βουλής, in.gr, 8 Ιουλίου 2019, ανακτήθηκε στις 16 Αυγούστου 2019.
  2. 2,0 2,1 2,2 Βιογραφία στην προσωπική ιστοσελίδα του Φώντα Μπαραλιάκου.
  3. 3,0 3,1 Βιογραφικό Αρχειοθετήθηκε 2019-08-16 στο Wayback Machine. στο eklogika.gr, ανακτήθηκε στις 16 Αυγούστου 2019.
  4. Ο Φώντας Μπαραλιάκος στα 65 νέα στελέχη του Μητρώου Στελεχών της Ν.Δ., ΠΙΕΡΙΚΗ, 16 Ιανουαρίου 2018, ανακτήθηκε στις 16 Αυγούστου 2019.
  5. ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΠΟ ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ, Voria.gr, 8 Ιουλίου 2019, ανακτήθηκε στις 16 Αυγούστου 2019.
  6. Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες https://www.hellenicparliament.gr/Vouleftes/Stoicheia-Epikoinonias-Voulefton?MPId=c78e5cd9-b4f4-4ae2-87d9-aa8d00efa915