Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φρέντερικ Φρανς

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Φρέντερικ Φρανς
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση12  Σεπτεμβρίου 1893
Κεντάκι
Θάνατος22  Δεκεμβρίου 1992
Μπρούκλιν
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
ΘρησκείαΜάρτυρες του Ιεχωβά
Εκπαίδευση και γλώσσες
ΣπουδέςΠανεπιστήμιο του Σινσινάτι
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταιεροκήρυκας
ΕργοδότηςΝομικά όργανα των Μαρτύρων του Ιεχωβά
Υπογραφή

Ο Φρέντερικ Φρανς (12 Σεπτεμβρίου 1893 - 22 Δεκεμβρίου 1992) διατέλεσε πρόεδρος της Βιβλικής και Φυλλαδικής Εταιρίας Σκοπιά από το 1977 ως τον θάνατό του το 1992. Προηγουμένως είχε υπηρετήσει ως αντιπρόεδρος του σωματείου αυτού από το 1945.

Ο Φρανς γεννήθηκε στο Κόβινγκτον του Κεντάκι και αποφοίτησε από το Λύκειο το 1911. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι όπου σπούδασε τη Βιβλική ελληνική γλώσσα, καθώς είχε ήδη αποφασίσει ότι θα γινόταν Πρεσβυτεριανός κήρυκας. Ο Φρανς είχε επιλέξει να λάβει μια ειδική υποτροφία που του έδινε τη δυνατότητα να εισαχθεί στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στην Αγγλία. Όμως, πριν προλάβει να γίνει η ανακοίνωση, έπαψε να ενδιαφέρεται για την υποτροφία και ζήτησε να διαγραφεί το όνομά του από τους καταλόγους των υποψηφίων. Βαφτίστηκε ως Σπουδαστής της Γραφής (όπως ονομάζονταν τότε οι Μάρτυρες του Ιεχωβά) στις 10 Νοεμβρίου 1913 και εγκατέλειψε το Πανεπιστήμιο τον Μάιο του 1914. Άρχισε αμέσως να κηρύττει τα καλά νέα ολοχρόνια ως «βιβλιοπώλης» ή αλλιώς «σκαπανέας».

Θεωρείται, μολονότι δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην προετοιμασία της μετάφρασης της Μετάφρασης Νέου Κόσμου της Αγίας Γραφής που εκδίδουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, η οποία παράχθηκε χωρίς τη γνωστοποίηση των ονομάτων των συντελεστών της.

Βλέπε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]