Φίλιππος Γ΄, μαρκήσιος του Ναμύρ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Φίλιππος Γ΄, μαρκήσιος του Ναμύρ
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση1319
Θάνατος1337
Αμμόχωστος
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταμονάρχης
Οικογένεια
ΓονείςΙωάννης Α΄, μαρκήσιος του Ναμύρ και Μαρία του Αρτουά
ΑδέλφιαΛευκή του Ναμύρ
Ιωάννης Β΄, μαρκήσιος του Ναμύρ
Γουλιέλμος Α΄, μαρκήσιος του Ναμύρ
Γκυ Β΄, μαρκήσιος του Ναμύρ
ΟικογένειαΟίκος του Νταμπιέρ

Ο Φίλιππος Γ΄, μαρκήσιος του Ναμύρ (1319 - Σεπτέμβριος 1337), Μαργράβος του Ναμύρ (1336 - 1337) και μέλος του Οίκου του Νταμπιέρ ήταν τέταρτος γιος του Ιωάννη Α΄ και της δεύτερης συζύγου του Μαρίας του Αρτουά. Διαδέχθηκε στο Ναμύρ τον δεύτερο αδελφό του Γκυ Β΄, ο τρίτος Ερρίκος είχε πεθάνει πρόωρα (1333). Ο Φίλιππος Γ΄ βρισκόταν στην Σουηδία στην αυλή της αδελφής του Λευκής του Ναμύρ, από εκεί ταξίδευσε με τον γαμπρό του Ερρίκο Β΄ του Βιαντέν στους Αγίους Τόπους μέσω της Κύπρου. Ο Φίλιππος σύμφωνα με την διαθήκη του (23 Ιουνίου 1336) κληροδότησε την περιουσία του στη μονή του Σαιν Άλμπαν. [1] Στον δρόμο όταν έφτασε στην Αμμόχωστο ο ίδιος και οι άντρες του έδειξαν τόσο κακή συμπεριφορά που οι πολίτες της Αμμόχωστου τους θανάτωσαν όλους, η ταφή του έγινε στην εκκλησία των Φραγκισκιανών της Αμμοχώστου. [2] Τον Φίλιππο διαδέχθηκε στην Κομητεία του Ναμύρ ο επόμενος αδελφός του Γουλιέλμος Α΄, μαρκήσιος του Ναμύρ.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Miraeus (1723), Tome I, Diplomata Belgica, Liber II, CXI, p. 322.
  2. Baron Emile de Borchgrave, « Philippe III de Namur », Académie royale de Belgique, Biographie nationale, vol. 17, p. 320-321

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Φίλιππος Γ΄, μαρκήσιος του Ναμύρ
Γέννηση: 1319 Θάνατος: 1337
Βασιλικοί τίτλοι
Προκάτοχος
Γκυ Β΄
Μαργράβος του Ναμύρ
Namur Arms.svg

1336 - 1337
Διάδοχος
Γουλιέλμος Α΄
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Philip III, Marquis of Namur της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).