Το Ημερολόγιο ενός Σπασίκλα: Αδέσποτες Χιονόμπαλες

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Το Ημερολόγιο ενός Σπασίκλα: Αδέσποτες Χιονόμπαλες
ΣυγγραφέαςΤζεφ Κίνι
ΤίτλοςDiary of a Wimpy Kid: The Meltdown
ΓλώσσαΑγγλικά
Ημερομηνία δημοσίευσης30  Οκτωβρίου 2018
Μορφήδιήγημα
ΣειράΤο ημερολόγιο ενός σπασίκλα
ΠροηγούμενοΤο Ημερολόγιο ενός Σπασίκλα: Η Απόδραση
ΕπόμενοΤο Ημερολόγιο ενός Σπασίκλα: Κακός Χαμός

Το Ημερολόγιο ενός Σπασίκλα: Αδέσποτες Χιονόμπαλες (πρωτότυπος αγγλικός τίτλος: Diary of a Wimpy Kid: The Meltdown) είναι ένα Αμερικανικό μυθιστόρημα γραμμένο από τον συγγραφέα Τζεφ Κίνι, και το δέκατο τρίτο βιβλίο της σειράς Το Ημερολόγιο ενός Σπασίκλα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής κυκλοφόρησε στις 30 Οκτωβρίου του 2018 από την Amulet Books και στην Ελλάδα στις 8 Νοεμβρίου του 2018. Έλαβε θετικά σχόλια από τους κριτικούς.[1][2]

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όταν το σχολείο του Γκρεγκ Χέφλι κλείνει λόγω χιονόπτωσης, η γειτονιά του μεταμορφώνεται σε πεδίο μάχης. Αντίπαλες ομάδες παιδιών διεκδικούν εδάφη, χτίζουν τεράστια οχυρά από χιόνι και στήνουν μάχες με χιονόμπαλες. Στο στόχαστρο βρίσκονται ο Γκρεγκ και ο παλιός καλός του φίλος, ο Ράουλι Τζέφερσον. Είναι ένας αγώνας επιβίωσης, καθώς ο Γκρεγκ και ο Ράουλι περιφέρονται ανάμεσα σε συμμαχίες, προδοσίες και εμπόλεμες συμμορίες σε μια γειτονιά που τα έχει παίξει.

Συνέχεια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αυτό είναι το δέκατο τρίτο βιβλίο της σειράς Το Ημερολόγιο ενός Σπασίκλα. Το προηγούμενο είναι Το Ημερολόγιο ενός Σπασίκλα: Η Απόδραση και το επόμενο Το Ημερολόγιο ενός Σπασίκλα: Κακός Χαμός.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Kantor |, Emma. «On the Road with 'Wimpy Kid' Creator Jeff Kinney: 'The Meltdown' Tour». PublishersWeekly.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 6 Μαΐου 2023. 
  2. «Jeff Kinney events in Newcastle and Edinburgh». The Bookseller (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 6 Μαΐου 2023. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]