Το Ημερολόγιο ενός Σπασίκλα: Ο Ρόντρικ δεν Παίζεται (ταινία)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Το Ημερολόγιο ενός Σπασίκλα: Ο Ρόντρικ δεν Παίζεται
Diary of a Wimpy Kid: Rodrick Rules
ΣκηνοθεσίαΛουκ Κόρμικαν
ΠαραγωγήΤζεφ Κίνι
ΣενάριοΤζεφ Κίνι
Βασισμένο σεΤο ημερολόγιο ενός σπασίκλα: Ο Ρόντρικ δεν παίζεται
ΠρωταγωνιστέςΜπράντι Νουν
Ίθαν Ουίλιαμ Τσίλντρες
Κρις Διαμαντόπουλος
Έρικα Τσέρα
Χάντερ Ντίλον
Εντ Άσνερ
ΜουσικήΤζον Πισάνο
ΦωτογραφίαGiuseppe Improta
ΜοντάζSylvain Blais
Εταιρεία παραγωγήςWalt Disney Pictures και Bardel Entertainment
ΔιανομήDisney+
Πρώτη προβολή2  Δεκεμβρίου 2022
Διάρκεια75 λεπτά
ΠροέλευσηΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
ΓλώσσαΑγγλικά

Το Ημερολόγιο ενός Σπασίκλα: Ο Ρόντρικ δεν Παίζεται (πρωτότυπος αγγλικός τίτλος: Diary of a Wimpy Kid: Rodrick Rules) είναι μια ταινία κινουμένων σχεδίων υπολογιστή του 2022 σε σκηνοθεσία από τον Λουκ Κόρμικαν (στο μεγάλου μήκους σκηνοθετικού του ντεμπούτου), και σε σενάριο από τον Τζεφ Κίνι.[1][2] Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Κίνι του 2008, είναι συνέχεια του Το Ημερολόγιο ενός Σπασίκλα (2021) και η δεύτερη προσαρμογή του βιβλίου μετά την ταινία με ηθοποιούς του 2011, ενώ είναι και η δεύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων Το Ημερολόγιο ενός Σπασίκλα και η έκτη ταινία συνολικά. Πρωταγωνιστούν οι Μπράντι Νουν, Ίθαν Ουίλιαμ Τσίλντρες, Κρις Διαμαντόπουλος, Έρικα Τσέρα, Χάντερ Ντίλον, και Εντ Άσνερ, του οποίου είναι μια από τις τελευταίες του φωνητικές ερμηνείες που ηχογραφήθηκαν πριν τον θάνατό του το 2021.

Το Ημερολόγιο ενός Σπασίκλα: Ο Ρόντρικ δεν Παίζεται κυκλοφόρησε στο Disney+ στις 2 Δεκεμβρίου του 2022 σε παραγωγή από τις Walt Disney Pictures και Bardel Entertainment. Έλαβε μικτά σχόλια από τους κριτικούς, οι οποίοι επίκριναν τους χαρακτήρες, την πλοκή, και το ότι δεν περιλήφθηκαν πολλά στοιχεία του βιβλίου, ενώ επαίνεσαν τις φωνητικές ερμηνείες. Μια συνέχεια βασισμένη στο Το Ημερολόγιο ενός Σπασίκλα: Μέρες Πανικού είναι προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει στις 8 Δεκεμβρίου του 2023.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. hkozelsky@martinsvillebulletin.com, HOLLY KOZELSKY. «Local boys interview "Diary of a Wimpy Kid" author Jeff Kinney». Martinsville Bulletin (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 8 Μαΐου 2023. 
  2. Korpan, Andrew (18 Οκτωβρίου 2022). «'Diary of a Wimpy Kid: Rodrick Rules' Trailer Teases Animated Teen Chaos». Collider (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 8 Μαΐου 2023. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]