Συζήτηση χρήστη:Lalistati

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Καλώς ήρθες!

Lalistati, καλωσόρισες στη Βικιπαίδεια! Η συνεισφορά σου είναι ευπρόσδεκτη. Ακολουθούν μερικοί χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Μπορείς να υπογράφεις στις σελίδες συζήτησης γράφοντας ~~~~ ή πατώντας το κουμπί της υπογραφής (). Για οποιαδήποτε βοήθεια ή απορία, μπορείς να απευθυνθείς στην Αγορά. Καλή συνέχεια!  --Diamond 11:52, 30 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Βάσω Κατράκη[επεξεργασία κώδικα]

Γεια σας και συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, αλλά δούλευα όλη μέρα:). Τα στοιχεία της βιογραφίας κάποιου (όπως ημερομηνίες, εκθέσεις που συμμετείχε αν είναι καλλιτέχνης, σπουδές, έργα κλπ) φυσικά και δεν αποτελούν αντικείμενο copyright. Εδώ όμως τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά, καθώς έχουμε ένα μεγάλο διαμορφωμένο κείμενο, με απόψεις, συγκεκριμένη διαμόρφωση, πρόσθετο κείμενο κλπ. Αν ήταν μερικές προτάσεις δεν θα το συζητούσαμε μάλλον.

Όταν θέλουμε να γράψουμε ένα βιογραφικό αλλά να μην αντιγράψουμε το πρωτότυπο, ένα καλό κολπάκι που μπορούμε να κάνουμε είναι να σημειώσουμε τα βασικά στοιχεία (ημερομηνίες, έργα κλπ κλπ) και μετά να τα συνδέσουμε με δικό μας κείμενο. Έτσι έχουμε και το πλεονέκτημα ότι το κείμενο που θα βγει θα είναι και ουδέτερο. Αν έχετε όρεξη, μπορείτε να το δοκιμάσετε με τη βιογραφία της κ. Κατράκη. Εναλλακτικά, σε λίγες περιπτώσεις, μπορούμε να στείλουμε ένα email ζητώντας άδεια να δημοσιευτεί το κείμενο στη Βικιπαίδεια σύμφωνα με την άδειά της. Μπορούμε να το κάνουμε και εδώ.

Εκπίζω να βοήθησα και να μη σας έμπλεξα παραπάνω. Φιλικά, Badseed απάντηση 21:34, 5 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Μια χαρά είναι! (κάποιες μικροδιορθώσεις χρειάζονται, θα βοηθήσω κι εγώ μόλις μπορέσω) κι επιπλέον βλέπω ότι χειρίζεστε και αρκετά καλά τον κώδικα :). Τώρα για την αυτοβιογραφία (που όντως είναι ένα πολύ ωραίο κομμάτι κειμένου) αν είναι εύκολο και μπορείτε να επικοινωνήσετε με την οικογένειά της (που λογικά έχει τα δικαιώματα, καθώς και για τη φωτογραφία), θα ήταν πολύ καλό (χρειάζεται όμως η επισήμανση ότι αν μείνει το κείμενο θα είναι ελεύθερο προς κάθε χρήση, ακόμα και εμπορική, καθώς και προς τροποποίηση , αλλιώς μπορεί να μπει και στη Βικιθήκη, όπου δεν επιτρέπεται τροποποίηση, πάι σαν ελεύθερο κείμενο βέβαια). Αν τα παραπάνω είναι δύσκολα και εμπεριέχουν την οποιαδήποτε ταλαιπωρία, μπορούμε απλώς να βάλουμε ένα λινκ προς τη σελίδα στην οποία υπάρχει το αυτοβιογραφικό σημείωμα.

Δεν υπάρχει θέμα ενόχλησης, στη Βικιπαίδεια είμαστε και για να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Φιλικά, Badseed απάντηση 20:25, 6 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]