Συζήτηση χρήστη:Dimitris Karap

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Καλώς ήρθες![επεξεργασία κώδικα]

Γεια σου Dimitris Karap, καλώς ήρθες στην Βικιπαίδεια![επεξεργασία κώδικα]

Ελπίζω να σου αρέσει να συνεισφέρεις εδώ. Η λειτουργία της Βικιπαίδειας είναι πολύ εύκολη, ακόμα και η συγγραφή κάποιου λήμματος μπορεί να ξεκινήσει χωρίς να γνωρίζεις τις λεπτομέρειες. Σημαντικό είναι ότι δεν μπορείς να καταστρέψεις ολοκληρωτικά ένα λήμμα αφού υπάρχει πρόνοια για την αποθήκευση παλιών εκδόσεων που πολύ εύκολα μπορούν να επανέλθουν όταν χρειάζεται, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς ή να διστάζεις. Επίσης μπορείς να κοιτάξεις στην Κατηγορία:Βικιπαίδεια για άρθρα που αφορούν την Βικιπαίδεια, την λειτουργία της και τους "κανόνες" που όλοι οι χρήστες και συγγραφείς ακολουθούν. Διάβασε την Πολιτική που ακολουθεί η Βικιπαίδεια. Επισκέψου την Αγορά όπου μπορείς να διαβάσεις όλα τα σχετικά για αυτό τον ιστοχώρο, να εκφράσεις απόψεις και να κάνεις ερωτήσεις.

Μερικές ιδέες[επεξεργασία κώδικα]

Μερικές ιδέες και κόλπα για να ξεκινήσεις:
  • Μπορείτε να πειραματιστείς στο αμμοδοχείο.
  • Πάτησε στο κουμπί «Επεξεργασία» σε μια σελίδα, για να δεις πως έκαναν κάτι οι άλλοι χρήστες.
  • Μπορείς να υπογράφεις χρησιμοποιώντας τρεις περισπωμένες, έτσι: ~~~. Αν βάλεις τέσσερις θα προστεθεί και η ημερομηνία και ώρα. Πάντα να υπογράφεις στις σελίδες συζήτησης, ποτέ μην υπογράφεις στα λήμματα.
  • Χρησιμοποίησε την βοήθεια για ότι απορία έχεις.
  • Αν χρειάζεσαι κάποια ιδέα για να ασχοληθείς με κάτι, δες στα προτεινόμενα θέματα. Αν δεν σε ενδιαφέρει κάτι από εκεί, δες πώς να δημιουργήσεις μια σελίδα.

Μην ανησυχείς και μην φοβάσαι για τίποτε. Κι εγώ ήμουν ένας άσχετος όταν ξεκίνησα.

Σου εύχομαι καλή συμμετοχή!


Η σελίδα του προγράμματος είναι Βικιπαίδεια:Πανεπιστημιακά Εγχειρήματα/ΑΠΘ Μαθηματικό. Σύντομα θα έχεις και ένα έμπειρο Βικιπαιδιστή που θα είναι ο προσωπικός βοηθός/σύμβουλος/καθοδηγητής σου.

-geraki (συζήτηση) 08:31, 28 Μαΐου 2013 (UTC)[απάντηση]

Ενδιάμεση υπενθύμιση[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, αυτή είναι μια ενδιάμεση υπενθύμιση για μερικά ζητήματα:

  • Κάποιοι από εσάς δεν έχουν επιλέξει ακόμη κάποιο λήμμα. Απλά πηγαίνετε στον κατάλογο λημμάτων και βάλτε μια υπογραφή δίπλα από το λήμμα με το οποίο θέλετε να ασχοληθείτε.
  • Στους περισσότερους έχει ήδη ανατεθεί ένας προσωπικός βοηθός/σύμβουλος/καθοδηγητής (Online Ambassador). Ακόμη και αν δεν σας έχει συστηθεί ακόμη, μπορείτε να τον απασχολήσετε για οτιδήποτε σας προβληματίζει (ή αρχικά, πείτε του ένα «γειά!» για να σας προσέξει). Πηγαίνετε στον διαχωρισμό ομάδων για να δείτε ποιος είναι. Αν είστε ανάμεσα σε αυτούς οι οποίοι δεν έχουν ακόμη κάποιον Ambassador και έχετε ήδη κάποιες απορίες, γράψτε στην Συζήτηση Βικιπαίδεια:Πανεπιστημιακά Εγχειρήματα/ΑΠΘ Μαθηματικό ή την Αγορά.
  • Μην καθυστερείτε πολύ να ξεκινήσετε να γράφετε τα λήμματα. Αν το αφήσετε όλοι για την τελευταία στιγμή και έχετε σημαντικό αριθμό αποριών, δεν θα προλαβαίνουν οι Ambassadors να σας παρακολουθούν και να απαντήσουν σε ταυτόχρονα προβλήματα μέσα σε λίγες ημέρες/ώρες.

--geraki (συζήτηση) 16:27, 31 Μαΐου 2013 (UTC)[απάντηση]

Καλησπέρα. Είδα την εργασία σου στο λήμμα αναλογιστική. Κάτι για τους συνδέσμους. Όταν θέλεις να κάνεις σύνδεσμο προς ένα άλλο λήμμα, αλλά το κείμενο δεν ταιριάζει σε ένα λογικό τίτλο λήμματος, κάνουμε τον σύνδεσμο με χρήση μια καθέτου, σε δυο μέρη. Παράδειγμα, εκεί που γράφεις:

η καλή κατανόηση των τεχνικών σύνθετου [[ανατοκισμού]]
η καλή κατανόηση των τεχνικών σύνθετου ανατοκισμού

το σωστό είναι:

η καλή κατανόηση των τεχνικών σύνθετου [[ανατοκισμός|ανατοκισμού]]
η καλή κατανόηση των τεχνικών σύνθετου ανατοκισμού

Μην σε απασχολεί αν ο σύνδεσμος παραμένει κόκκινος, σημασία έχει ότι οδηγεί στο λήμμα ανατοκισμός και όταν αυτό δημιουργηθεί, όλοι οι σχετικοί σύνδεσμοι θα γίνουν μπλε (αυτόματα).

Συνέχισε -geraki (συζήτηση) 12:44, 1 Ιουνίου 2013 (UTC)[απάντηση]


Επίλυση αποριών[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα.

Θυμίζω σε όλους να μην περιμένετε την τελευταία στιγμή για να γράψετε τα λήμματα: αυτή δεν είναι μια τυπική εργασία που πρέπει απλώς "να ανεβάσετε" μέχρι κάποια ημερομηνία - μια κι έξω. Είναι προτιμότερο να ξεκινήσετε άμεσα εντός της Βικιπαίδειας, και τις ατέλειες να τις λύσετε επί τόπου με την δική μας βοήθεια.

Αν κάποιοι έχουν ακόμη απορίες για πρακτικά ζητήματα επεξεργασίας θα είμαι διαθέσιμος για να τους βοηθήσω, στο εργαστήρι του GreekLUG (http://links.wikimedia.gr/greeklug) σήμερα Παρασκευή στις 20:00. -geraki (συζήτηση) 10:31, 7 Ιουνίου 2013 (UTC)[απάντηση]