Συζήτηση χρήστη:94.71.7.59

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Δημοσιεύθηκε στην Αγορά της Κοινότητας:

Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με τον κ. Θεόδωρο Κατσανέβα:

  • Πριν από κάποιες ημέρες πληροφορήθηκα την ύπαρξη εξωδίκου προς την ΕΛΛΑΚ από τον κ. Κατσανέβα με το οποίο ζητούσε α) την διαγραφή μέρους του περιεχομένου από το άρθρο και β) τα στοιχεία μου (Diu) προκειμένου να ασκήσει κατ' εμού τις νόμιμες αξιώσεις του από την προσβολή της προσωπικότητάς του. Μεταξύ άλλων στο εξώδικο ανέφερε ότι ο παραπάνω διαχειριστής σας DIU ενεργώντας με δόλο και δη με σκοπό να με συκοφαντήσει και να με διαβάλλει, παρενέβαλε και διατηρεί ακόμη τους άνω ψευδείς ισχυρισμούς του ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε πως πρόκειται καθαρά περί αμέσου δόλου του άνω διαχειριστή να με μειώσει και να με συκοφαντήσει, όπως αυτό προκύπτει από τις συζητήσεις που έχει κάνει με τους άλλους διαχειριστές. Η ΕΛΛΑΚ με επιστολή της απάντησε πως ήταν αναρμόδια και παρέπεμψε το θέμα αλλού.
  • Στο μεσοδιάστημα μεταξύ της αποστολής του πρώτου εξωδίκου και του δεύτερου (του σημερινού) ο κ. Κατσανέβας επικοινώνησε με έτερο χρήστη, του οποίου το τηλέφωνο δεν ήταν δυνατό να γνωρίζει, ζητώντας την αφαίρεση του περιεχομένου του άρθρου και υποστηρίζοντας πως γνωρίζει το ονοματεπώνυμό μου. Ο τρόπος προέλευσης των παραπάνω προσωπικών στοιχείων δεν έχει γίνει γνωστός. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να πιστέψω ότι η ΕΛΛΑΚ έδωσε προσωπικά στοιχεία τρίτων, πλην όμως δεν μπορώ να το αποκλείσω ως ενδεχόμενο που συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες.
  • Σχετικά με το επίμαχο λήμμα δεν θα προχωρήσω σε ανάλυση του περιεχομένου του, ούτε της σελίδας συζήτησης, θα σταθώ όμως στο γεγονός ότι βασίζεται εξ'ολοκλήρου σε παραπομπές προς τις οποίες έχει ελεύθερη πρόσβαση ο οποιοσδήποτε αναγνώστης μέχρι σήμερα. Θα θυμίσω μόνο στην κοινότητα, που βέβαια το γνωρίζει καλά, και στον κ. Κατσανέβα ότι Οποιοσδήποτε είναι ευπρόσδεκτος να προσθέσει πληροφορίες, άλλες πηγές ή παραπομπές, στο βαθμό που το κάνει εντός της πολιτικής και των οδηγιών της Βικιπαίδειας. Ό,τι έχω προσθέσει το άρθρο είναι επαληθεύσιμο από αξιόπιστες πηγές (εφημερίδα "Το Βήμα", in.gr, protagon.gr, εφημερίδα Ριζοσπάστης, εφημερίδα ελευθεροτυπία - μετά το κλείσιμό της το αρχείο δεν βρίσκεται σε ηλεκτρονική μορφή), οι δε προσθήκες έχουν προφανώς πραγματοποιηθεί υπό την ιδότητα του απλού χρήστη και όχι του διαχειριστή. Να προσθέσω επίσης πως ψευδώς αναφέρεται ότι υπήρξε ηλεκτρονική διαμαρτυρία. Μια προσπάθεια κατανόησης του τρόπου λειτουργίας της Βικιπαίδειας και μια παράθεση τρίτης αξιόπιστης πηγής που να αναιρεί το περιεχόμενο του άρθρου θα ήταν ευπρόσδεκτη. Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει συμβεί.
  • Σήμερα ο συγκεκριμένος κύριος προχώρησε στην προσθήκη κειμένου υπό την μορφή εξωδίκου στο σχετικό λήμμα (με παραλήπτη την ΕΛΛΑΚ!). Στο κείμενο αυτό αναφέρει περίπου τις ίδιες κατηγορίες με την διαφορά ότι προχωράει σε βαρύτατους χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπό μου, χαρακτηρισμούς για τους οποίους επιφυλάσσομαι να απαντήσω δια της νομίμου οδού. Μεταξύ άλλων με παρουσιάζει ως καθοδηγούμενο από άλλα άτομα (;) και βέβαια ως νεαρό και μη συνετό συκοφάντη! Προφανώς δεν θα μπώ στη διαδικασία να του επιστρέψω τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς, δεν μπορώ όμως να μην θίξω τις μεθόδους που ακολουθεί ο ακαδημαϊκός και πρώην βουλευτής, ιδιότητα που φροντίζει να υπενθυμίσει στο εξώδικό, για να δικαιωθεί (αποστολή εξωδίκου αντί για απλή επίσημανση των ενστάσεών του με προσθήκη πηγών, εκτόξευση συκοφαντικών χαρακτηρισμών καθώς και αλίευση προσωπικών στοιχείων με αδιαφανείς τρόπους). Με μεταγενέστερη προσθήκη απειλεί, δια της νομίμου πάντα οδού, και τους υπόλοιπους συνδιαχειριστές της Wikipedia που κατά καιρούς έχουν αναστρέψει ατεκμηρίωτες αφαιρέσεις κειμένου από ανώνυμες ip. Θα πρέπει να σας επισημάνω ότι το ύφος του εξωδίκου με προβλήματιζει καθώς δεν συνάδει με ακαδημαϊκό δάσκαλο και πρώην βουλευτή γι'αυτό διατηρώ επιφυλάξεις για την γνησιότητά του.
  • Καλώ την κοινότητα να πάρει θέση ως προς το ζήτημα (με βάση την πολιτική του εγχειρήματος) καθώς και να αξιολογήσει την πίθανη συμπεριφορά της ΕΛΛΑΚ, η οποία φέρεται να έχει προχωρήσει στην παραχώρηση προσωπικών δεδομένων χρηστών που κατά καιρούς έχουν λάβει μέρος σε παρουσιάσεις της. Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό αλλά αφορά όλη τη λειτουργία του εγχειρήματος.
  • Τέλος ως χρήστης Diu (γιατί αυτό το όνομα έχω επιλέξει να χρησιμοποιώ εντός του Wikipedia) σας ενημερώνω ότι αν και ο κ. Κατσανέβας θεωρεί πως γνωρίζει το ονοματεπώνυμό μου κανένα εξώδικο δεν έχω λάβει μέχρι σήμερα.--Diu (talk) 15:55, 10 Μαΐου 2012 (UTC)[απάντηση]

Χρήστη 94.71.7.59, ο λογαριασμός σας έχει φραγεί. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Βικιπαίδειας, η κοινότητα δεν αποδέχεται συνεισφορές από λογαριασμούς που εκτοξεύουν προσωπικές απειλές εναντίον των μελών της. --Focal Point 18:05, 10 Μαΐου 2012 (UTC)[απάντηση]


Αυτή είναι μια σελίδα συζήτησης για ένα ανώνυμο χρήστη που δεν έχει δημιουργήσει ακόμη ένα λογαριασμό ή δεν τον χρησιμοποιεί. Έτσι είμαστε αναγκασμένοι να χρησιμοποιούμε την διεύθυνση IP για να τον/την αναγνωρίζουμε. Οι διευθύνσεις IP μπορεί να χρησιμοποιούνται από διάφορους χρήστες. Αν είστε ένας ανώνυμος χρήστης και πιστεύετε ότι σας απευθύνονται άσχετα μηνύματα, παρακαλούμε δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να αποφύγετε περαιτέρω σύγχυση με άλλους ανώνυμους χρήστες.