Συζήτηση χρήστη:Νίκος Χριστοδήμου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Μπορείτε να μας αναλύσετε τα "δραστικότερα μέτρα" στα οποία αναφέρεστε εδώ ? Ευχαριστώ... --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 16:43, 17 Σεπτεμβρίου 2016 (UTC)

Με μεγάλη μου ευχαρίστηση. Για αρχή έψαξα τι συμβαίνει σε περίπτωση edit war ώστε να ξέρω σε τι πράξεις να προβώ ώστε να διακόψω το πρόβλημα, και να εξασφαλίσω ότι δεν θα ξανασυμβεί. Εν συνεχεία, μια και θεωρώ βέβαιο ότι υπάρχουν χρήστες με sock puppets, θα ψάξω κι άλλο, και θα το φτάσω στα άκρα (των κανόνων της βικιπαιδειας) ώστε οι υπεύθυνοι να υποστούν τις συνέπειες των επιλογών τους.
Δεν είμαι γνώστης των κανόνων εδώ, αλλά μαθαίνω γρήγορα. Καμιά συμβουλή? Πχ, να επικοινωνήσω με moderator?--Νίκος Χριστοδήμου (συζήτηση) 16:55, 17 Σεπτεμβρίου 2016 (UTC)
Βικιπαίδεια:Σημειωματάριο διαχειριστών για τις καταγγελίες και κατηγορίες σας εναντίον άλλων χρηστών... --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 16:59, 17 Σεπτεμβρίου 2016 (UTC)

Αυτά που λέει ο Τζήμερος είναι απλώς δικές του απόψεις. Επίσης μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι σημαίνει ή τι είναι ραπ μουσική. Αυτό που προσπαθείς να γράψεις δεν είναι μόνο μη εγκυκλοπαιδειακό αλλά είναι και προσβολή νεκρού ατόμου. Όπως και όλων των αντιφασιστών. Για αυτό πρόσεχε, αλλιώς θα υπάρξουν δραστικά μέτρα, αλλά εναντίον σου.-Greek Scorpion (Αίθουσα τύπου)- 17:13, 17 Σεπτεμβρίου 2016 (UTC)

Τι εννοείς δεν είναι εγκυκλοπαιδικό, πώς θα έπρεπε να το διατυπώσω? Όσο για την προσβολή νεκρού που αναφέρεις δεν είναι αυτός ο σκοπός μου, αλλά η παράθεση στοιχείων. Είναι ή δεν είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι σε ένα τραγούδι του λέει κατά λέξη "Θέλεις κρεμάλα ή τρεχάλα" και εν συνεχεία προτρέπει τους ακροατές στο να "γάμα τους, πάτα τους" (Προστακτική ενεστώτα)? Είναι ή δεν είναι προτροπή σε σωματική βία? Οδηγεί ή όχι η κρεμάλα σε βέβαιο θάνατο? Επομένως είναι ή δεν είναι προτροπή σε δολοφονία και σωματική βία?--Νίκος Χριστοδήμου (συζήτηση) 17:28, 17 Σεπτεμβρίου 2016 (UTC)
Δεν είναι με τίποτα εγκυκλοπαιδειακό, απο τη στιγμή που αυτή η αναφορά είναι προσβλητική και μάλιστα αναφέρεται σε νεκρό πρόσωπο. Όπως και να το διατυπώσεις το ίδιο μένει. Επίσης ακόμα να καταλάβεις τι είναι ραπ μουσική. Είναι μουσική που περιλαμβάνει βρισιές, χρήματα, γυναίκες κλπ. Και δεν νομίζω ότι τους προτρέπει να σκοτώσουν φασίστες, απλώς έτσι λέει γιατί τους μισούσε. Και ο Φύσσας δεν ήταν αρκετά γνωστός πριν τη δολοφονία, οπότε δεν ισχύει αυτό που λες.-Greek Scorpion (Αίθουσα τύπου)- 17:37, 17 Σεπτεμβρίου 2016 (UTC)
Δεν με απασχολεί το τι εννοούν οι ραππερς, με απασχολούν αυτά που λένε κατά λέξη. Είναι ή δεν είναι προτροπή σε βία τα άνωθι? Όσο για τα περί εξύβρισης, αναφέρεσαι προφανώς στην "ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΜΝΗΜΗΣ ΝΕΚΡΟΥ" άρθρο 365 του ελληνικού Ποινικού Κώδικα. Καμία από τα πλημμελήματα αυτά δεν υφίσταται στην συγκεκριμένη περίπτωση. Διάβασε και τι ορίζεται ως "δυσφήμιση" γιατί φαντάζομαι αυτό εννοείς λέγοντας "εξύβριση". Το αν ήταν γνωστός ή όχι είναι παντελώς άσχετο.--Νίκος Χριστοδήμου (συζήτηση) 17:49, 17 Σεπτεμβρίου 2016 (UTC)
Υφίστανται. Απλώς δεν λές να το καταλάβεις. Και να μην σε απασχολούν οι στίχοι ενός τραγουδιού ραπ, γιατί είναι φυσικό ότι ο ράπερ δεν εννοεί να πάμε αμέσως να κάνουμε ότι λέει το τραγούδι του. Και αυτό που λες το ίδιο είναι με αυτό που λέω. Και φυσικά έχει σχέση το πόσο γνωστος είναι, γιατί έτσι επηρεάζεται περισσότερος κόσμος απο ότι δεν είναι αυτός που δεν είναι γνωστος. Οπότε αν συνεχίσεις αυτό τον διορθωπόλεμο που κάνεις θα υποστείς φραγή.-Greek Scorpion (Αίθουσα τύπου)- 17:59, 17 Σεπτεμβρίου 2016 (UTC)
Δεν υφίσταται. Σε παραπέμπω στο άρθρο 362 (δυσφήμιση)
Οποιος με οποιονδήποτε τρόπο ενώπιον τρίτου ισχυρίζεται ή διαδίδει για κάποιον άλλον γεγονός που μπορεί να βλάψει την τιμή ή την υπόληψή του [...]
Ναι, αυτό το να λέω ότι προέτρεπε σε βία βλάπτει την υπόληψή του. Διάβασε όμως και το 366 τι αναφέρει για το 362:
Αν το γεγονός του άρθρου 362 είναι αληθινό, η πράξη μένει ατιμώρητη. Η απόδειξη όμως της αλήθειας του γεγονότος απαγορεύεται όταν αυτό αφορά αποκλειστικά σχέσεις του οικογενειακού ή του ιδιωτικού βίου που δεν θίγουν το δημόσιο συμφέρον και ο ισχυρισμός ή η διάδοση έγιναν κακόβουλα.
Το γεγονός (η προτροπή σε βία) δεν αφορά οικογενειακό ή ιδιωτικό βίο (έγινε δημόσια) και ο ισχυρισμός δεν είναι κακόβουλος (παραθέτει τα γεγονότα ως έχουν με στόχο την αντικειμενική ενημέρωση). Όσο για την φραγή, δεν σκοπεύω να παραβιάσω τους κανόνες τις βικιπαιδεια. Στην χειρότερη, αν δω ότι οι αριστεροί-ακροαριστεροί έχουν διεισδύσει βαθιά στην ιεραρχία θα τα παρατήσω.--Νίκος Χριστοδήμου (συζήτηση) 18:13, 17 Σεπτεμβρίου 2016 (UTC)
Θα ήθελα να μου πεις εαν συνεχίζεις να διαφωνείς με την ερμηνεία των αντίστοιχων άρθρων του ΠΚ.--Νίκος Χριστοδήμου (συζήτηση) 18:29, 17 Σεπτεμβρίου 2016 (UTC)

Να προσθέσω και κάτι ακόμα. Ο λόγος που αναίρεσες την τελευταία μου συνεισφορά ήταν "παραπλανητικές πηγές και εξύβριση νεκρού". Όπως φαντάζομαι θα συμφωνήσεις, η φωνή του ίδιου του Φύσσα στα τραγούδια του δεν είναι παραπλανητική πηγή. Κατά δεύτερον, θα πρότεινα να χρησιμοποιηθεί κάτι που θα εξασφαλίζει την ουδετερότητα παρουσίασης του θέματος, καθώς και θα αποτρέπει παρανοήσεις τύπου "Προσβολή μνήμης νεκρού". Η αρχική μου ιδέα ήταν να χρησιμοποιήσω φράσεις από τα τραγούδια του ώστε να μπορεί ο αναγνώστης να κρίνει από μόνος του. Δυστυχώς το εξαιρετικά "βαρύ" περιεχόμενο κάποιων τραγουδιών του, δεν το επιτρέπει. Επομένως, θα μπορούσαμε αντί αυτού να χρησιμοποιήσουμε ελάχιστα σχόλια δικά μας και ταυτόχρονα μόνο τους λιγότερο υβριστικούς στίχους του. Πχ:

Ωστόσο άλλα τραγούδια του περιέχουν υβριστικούς στοίχους προς άτομα που αποκαλεί "φασίστες" όπως "θέλεις κρεμάλα ή τρεχάλα [...] γ*** τους, πάτα τους", καθώς και ένα τραγούδι στο οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων πως θέλει να κλωτσήσει την Μέρκελ από ρετιρέ και ακολουθούμενο από gore περιγραφή. 

Είμαι βέβαιος πως όλοι μας θέλουμε "τα λήμματα να γράφονται αντιπροσωπεύοντας δίκαια όλες τις απόψεις", και για να γίνει αυτό πρέπει να παρουσιάζουμε όλες τις πλευρές αντικειμενικά όσο άβολο (πολιτικά) και αν είναι αυτό για μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων. (Αν θα ήταν καλύτερα να μεταφερθεί η συζήτηση αυτή στο αντίστοιχο λήμμα παρακαλώ ενημερώστε με, καθώς και για οτιδήποτε άλλο θεωρείται σημαντικό, πχ για την πολιτική σας περι υβριστικού περιεχομένου κτλ) --Νίκος Χριστοδήμου (συζήτηση) 22:34, 17 Σεπτεμβρίου 2016 (UTC)

Έχεις υπόψη σου πως το λινκ που παρέθεσες ως παραπομπή αναπαράγει λεγόμενα τα Τζήμερου, έτσι ? Ως εκ τούτου ΔΕΝ μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη πηγή... --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 22:36, 17 Σεπτεμβρίου 2016 (UTC)

Δεν είχα υπόψιν μου τον Τζήμερο ως πηγή, αλλά τα τραγούδια τα ίδια. Συγκεκριμένα αυτό καθώς και αυτό. Αυτές δεν αρκούν ως πηγές?--Νίκος Χριστοδήμου (συζήτηση) 06:46, 18 Σεπτεμβρίου 2016 (UTC)