Συζήτηση χρήστη:Επιστήμων~elwiki

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Καλώς ήρθες!


Επιστήμων~elwiki, καλώς όρισες στη Βικιπαίδεια! Η συνεισφορά σου είναι ευπρόσδεκτη. Ακολουθούν μερικοί χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Μπορείς να υπογράφεις στις σελίδες συζήτησης γράφοντας ~~~~ ή πατώντας το κουμπί της υπογραφής (). Για οποιαδήποτε βοήθεια ή απορία, μπορείς να απευθυνθείς στην Αγορά ή γράψε ένα μήνυμα στην σελίδα συζήτησής μου. Καλή συνέχεια!  Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Βικιπαίδεια:Αμμοδοχείο για να γράψεις πειραματικά και αυτήν εδώ τη σελίδα για να συζητάς. Από την πλευρά μου μπορώ να σε βοηθήσω σε ό,τι θέλεις, όπως και οι υπόλοιποι χρήστες, τους οποίους μπορείς να δεις αν είναι ενεργοί τη στιγμή αυτή πατώντας τις Πρόσφατες αλλαγές, με το alt και r ή από το αριστερό μενού σου, κάτω από τη λέξη "συμμετοχή". . Καλή συνέχεια, ----Lemur12 να΄στε καλά 23:41, 9 Φεβρουαρίου 2008 (UTC)[απάντηση]


Ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει τρία κύρια μέρη. Το πάνω μέρος,που αποτελεί τα εννέα δέκατα του συνολικού όγκου,είναι ο ρυτιδωτός τελικός εγκέφαλος το <<σκεπτόμενο>> μέρος του εγκεφάλου.Το πίσω είναι η παρεγκεφαλίδα,ένας <<μικρός εγκέφαλος>> που ασχολείται κυρίως με την ισσοροπία την όρθια στάση και τις σύνθετες κινήσεις.Από τις άλλες περιοχές του εγκεφάλου,και ο υποθάλαμος βρίσκονται ανάμεσα στο στέλεχος και τον τελικό εγκέφαλο.Το στέλεχος συνδέει το νωτιαίο μυελό,που βρίσκεται κάτω του,με τον τελικό εγκέφαλο,που βρίσκεται πάνω του.

Το σκίτσο του ανθρώπινου μυαλού

Μέσα στον εγκέφαλο[επεξεργασία κώδικα]

Καθένα απο τα δύο ρυτιδωτά ημισφαίρια του τελικού εγκεφάλου παρουσιάζει αναδιπλώσεις που που ονομάζονται εγκεφαλικές έλικες. Ο θάλαμος και ο υποθάλαμος σχετίζονται με τις αισθητικές νευρικές οδούς,με τις αυτόματες διεργασίες και επίσης παράγουν βασικές παρορμήσεις,όπως η πείνα.Στο κέντρο του εγκεφάλου βρίσκεται με εγκεφαλονωτιαίο υγρό που καθαρίζει και τρέφει τους εγκεφαλικούς ιστούς.


Κάθε εγκεφαλικό ημισφαίριο έχει επιφάνεια που συνιστάται απο τη <<φαιά ουσία>> με πάχος περίπου 3 mm.Αυτος είναι ο εγκεφαλικός φλοίος.Αποτελείται από δισεκατομμύρια νευρικά κύτταρα,των οποίων οι νευράξονες πηγαίνουν προς το κέντρο του εγκεφάλου και προς το νωτιαίο μυελό.Ο φλοιός περιλαμβάνει τα νευρικά κέντρατων αισθήσεων,της συνείδησης, της σκέψεις και της μνήμης.Κάθε μέρος τουφλοιού έχει μία σειρά απο διαφορετικές λειτουργίες.

Ο λογαριασμός σας θα μετονομασθεί[επεξεργασία κώδικα]

23:02, 17 Μαρτίου 2015 (UTC)

Μετονομασμένος[επεξεργασία κώδικα]

04:26, 19 Απριλίου 2015 (UTC)