Συζήτηση προτύπου:Ρωμαϊκά - Βυζαντινά Μνημεία στη Θράκη

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ιμαρέτ[επεξεργασία κώδικα]

Όπως φαίνεται από την ταμπέλα αλλά και από όλες τις πηγές, έχει αναγνωριστεί από τους ειδικούς ως Βυζαντινό μνημείο. Υπάρχει άλλωστε και σχετική παράδοση που το συσχετίζει με βυζαντινό ναό. Προφανώς οι ειδικοί θεώρησαν ότι κτίστηκε σε παλαιότερη δομή. Επίσης, έχουν βρεθεί όπως λέει και το λήμμα, υπολείμματα Ρωμαϊκών κατασκευών. Σε κάθε περίπτωση έχει θέση στα μνημεία Ρωμαϊκής - Βυζαντινής περιόδου της Θράκης. Παρακαλώ αν κάποιος έχει αντίρρηση να το τεκμηριώσει. Χρήστης:Pyraechmes Το κοκορέτσι ήταν λουκόυμι (συζήτηση) 00:30, 30 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)

Προτείνω την χρήση της διαμεσολάβησης γιατί βλέπω επιμονή. Εγώ θα εμπιστευόμουνα τον The Elder για αυτή την διαμεσολάβηση. Συμφωνείς; Θες να προτείνεις κάποιον άλλο; Ggia (συζήτηση) 10:07, 30 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)
Δε χρειάζεται διαμεσολάβηση. Το συγκεκριμένο μνημείο είναι Οθωμανικό. Μπορεί να βρέθηκαν κοντά, ακόμα και στα θεμέλιά του πινακίδες, αλλά αυτό δεν το κάνει Βυζαντινό, μην τα μπερδεύουμε τα πράγματα, ιστορικά και χρηστικά είναι οθωμανικό μνημείο--The Elder (συζήτηση) 10:16, 30 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)


Δεν θα διαφωνήσουμε σε αυτό, υπάρχει και η οδηγία Βικιπαίδεια:Κατηγορίες, κατάλογοι και πρότυπα πλοήγησης με λίγα λόγια λέει στις κατηγορίες ή πρότυπα πλοήγησης μπαίνουν λήμματα που με αυτονόητο τρόπο ανήκουν στην κατηγορία.

Από εκεί και πέρα, με την λογική αυτή θα ήταν σουρεαλιστικό το Μπουρού Καλέ να ισχυριστεί κάποιος ότι είναι και οθωμανικό και να μπει στο πρότυπο των Οθωμανικών μνημείων!!! Ggia (συζήτηση) 10:36, 30 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)

Δεν ξέρω αν έχει χαρακτηριστεί επίσημα από κάποιον φορέα ως Οθωμανικό μνημείο. Αν ναι, γιατί όχι; Χρήστης:Pyraechmes Το κοκορέτσι ήταν λουκόυμι (συζήτηση) 12:25, 30 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)

Εκτός και αν κάνεις πλάκα, το ελληνικό υπουργείο πολιτισμού δεν έχει εφορεία οθωμανικών μνημείων. Από εκεί και πέρα επιχειρείς ακραίο pov--The Elder (συζήτηση) 12:32, 30 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)

Εννοείς ότι η εφορεία Βυζαντινών αρχαιοτήτων "αναλαμβάνει" και τα Οθωμανικά; Και αν είναι έτσι (πιθανόν και νά 'χεις δίκιο), γιατί στην ταμπέλα το ονομάζει "Βυζαντινό μνημείο"; Εννοώ: θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον όρο "μεταβυζαντινό". Εμένα πάντως μου κάνει εντύπωση και σε συνδυασμό για τα περί παλιάς εκκλησίας με πάει εκεί. Χρήστης:Pyraechmes Το κοκορέτσι ήταν λουκόυμι (συζήτηση) 13:29, 30 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)

Δεν το καλύπτει αυτό καμία πηγή. Αν θες διαμεσολάβηση είμαι ανοικτός - αν είναι να συνεχιστεί ο συντακτοπόλεμος - προτιμώ την διαμεσολάβηση. Ggia (συζήτηση) 13:41, 30 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)