Συζήτηση προτύπου:Πρωθυπουργοί του ΗΒ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Στο άρθρο Ουίλιαμ Πιτ ο νεότερος που στο πρότυπο είναι ο 1ος στην σειρά πρωθυπουργός , αναφέρονται τουλάχιστον 3 ακόμα ονόματα πρωθυπουργών πριν από αυτον. Στο πρότυπο από πότε αναφέρονται οι πρωθυπουργοί? ειναι ελειπές? δεν θα ήθελε διευκρίνηση ? --✻tony esopi λέγε 17:11, 16 Ιουνίου 2011 (UTC)--✻tony esopi λέγε 17:11, 16 Ιουνίου 2011 (UTC)

Είναι λίγο μπλεγμένη η κατάσταση εδώ. Πριν από τον Πιτ το νεότερο δεν χρησιμοποιούνταν ο όρος "Πρωθυπουργός" αλλά "πρόεδρος του υπουργικού συμβουλίου". Η πρώτη αναφορά του τίτλου ως "prime minister" έγινε για τον Πιτ το νεότερο, χωρίς να είμαι βέβαιος και γι' αυτόν. Γι' αυτό με τον τίτλο "πρωθυπουργός" αναφέρεται ως πρώτος ο Πιτ και όχι οι προηγούμενοί του, που ναι μεν ασκούσαν καθήκοντα πρωθυπουργού αλλά όχι υπ' αυτό τον τίτλο. Αν κάπου κάνω λάθος (γιατί δεν έχω πρόχειρες τις πηγές) ας με διορθώσει. --Ttzavarasσυζήτηση 17:50, 16 Ιουνίου 2011 (UTC)

Το Ηνωμένο Βασίλειο ιδρύθηκε το 1801, πιο πριν υπήρχαν πρωθυπουργοί του Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας. --Egmontaℨ 18:10, 16 Ιουνίου 2011 (UTC)