Συζήτηση προτύπου:Ελληνική μυθολογία

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Μήπως πρέπει να μικρύνει το πρότυπο ή να σπάσει σε άλλα μικρότερα; Έχοντας τόσους σύνδεσμους προς ανύπαρκτες σελίδες, σε τόσες πολλές σελίδες (σε όσες δηλαδή υπάρχει το πρότυπο) τις κάνει να φαίνονται σαν να είναι οι πλέον επιθυμητές σελίδες, απλά επειδή αναφέρονται στο πρότυπο και όχι επειδή αναφέρονται σε άρθρα (σε αντίθεση π.χ. με το Ιερουσαλήμ ή το Μόναχο). Το ίδιο συμβαίνει με το {{Σκανδιναβική μυθολογία}}. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται πλήρης λίστα των θεών και των μύθων μέσα στα πρότυπα αλλά μόνο των κυριότερων. (Για να είναι και ποιό χρήσιμο το πρότυπο) —Geraki 2006-01-18 T 11:43 Z

Ο,τι νομίζετε. Νομίζω το σπάσιμο είναι προτιμότερο:

  • Στους μύθους μύθοι
  • Στα μυθικά όντα άλλο
  • Στους Θεούς άλλο κ.λπ.

Ωστόσο είναι ένα πολύ χρήσιμος τρόπος πλοήγησης και για τί όχι και προτεινόμενων--ΗΠΣΤΓ 11:49, 18 Ιανουαρίου 2006 (UTC)


Τα λήμματα όμως για την Ελληνική μυθολογία συνεχώς αυξάνονται και υπάρχουν αρκετοί ήρωες ή άλλα μυθολογικά πρόσωπα ή πλάσματα που δεν περιλαμβάνονται μέσα στο πρότυπο...Μήπως λοιπόν να γίνει το σπάσιμο, έτσι ώστε να γίνεται εκτενέστερη αναφορά; --Veron 09:08, 9 Ιουνίου 2006 (UTC)

Έχουν ήδη δημιουργηθεί τα μικρότερα πρότυπα {{ελληνικοί μύθοι}}, {{ήρωες ελληνικής μυθολογίας}} και {{ελληνικές θεότητες}} (ελπίζω να μην ξεχνάω άλλα). --Dada 09:26, 9 Ιουνίου 2006 (UTC)

Ατλαντίδα[επεξεργασία κώδικα]

Να εισαχθεί και η Ατλαντίδα στους Μύθους; .. Θα κάνω μια παρουσίαση σ' αυτό το θέμα και ελπίζω ότι θα συνεισφέρω αρκετά σ'αυτο το λήμα--Γαβρίλης 10:19, 21 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)

Εστία[επεξεργασία κώδικα]

Είχα διαβάσει σε ένα βιβλίο των Εκδόσεων Στρατίκη, πως στους 12 Θεούς του Ολύμπου περιλαμβανόταν η Εστία και όχι ο Ήφαιστος (που περιλαμβάνεται στο πρότυπο). Γνωρίζετε κάτι σχετικό με το θέμα;

Και η Εστία και ο Ήφαιστος είναι Ολύμπιοι Θεοί, πολλοί όμως κατατάσουν και τον Άδη στους Ολύμπιους που αυτό όμως είναι λάθος, αφού μονίμως βρίσκεται στον κάτω κόσμο. Έτσι προκειμένου να διατηρηθεί το 12θεο αφαιρούν άλλοτε τον Ήφαιστο και άλλοτε την Εστία που αυτό αλλάζει και την ανά εξάδα θεών - θεανών.--Templar52 21:46, 20 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Χάος[επεξεργασία κώδικα]

Γιατί το Χάος αναφέρεται ότι είναι μύθος, αφού συνδέει στο μυθικό ον του Χάους; Μήπως έγινε κατά λάθος; --Μυρμηγκάκι 15:02, 5 Μαΐου 2009 (UTC)