Συζήτηση κατηγορίας:Αποικίες της Μεγάλης Ελλάδας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ο προηγούμενος τίτλος της κατηγορίας ήταν ορθός: Κατηγορία:Πόλεις της Μεγάλης Ελλάδας. Ο εδώ τίτλος Κατηγορία:Αποικίες της Μεγάλης Ελλάδας είναι σαφώς λάθος, γιατί οι πόλεις αυτές ήταν Αποικίες ελληνικών πόλεων και όχι «Αποικίες της Μεγάλης Ελλάδας». Ειδοποιώ εδώ τον Χρήστης:Glorious 93 για να σχολιάσει πριν προχωρήσω σε αναστροφές. --Focal Point 17:39, 4 Αυγούστου 2017 (UTC)

Focal, με τον τίτλο της παρούσας κατηγορίας εννοείται το γεγονός πως α) οι συγκεκριμένες πόλεις πριν από πόλεις ήταν πρωτίστως αποικίες, ασχέτως το πώς ορισμένες εξ'αυτών εξελίχθηκαν στη συνέχεια και β) ο όρος Μεγάλη Ελλάδα ασφαλώς και εννοεί την ελληνική παρουσία στην περιοχή. Από εκεί και έπειτα, άμα το πρόβλημα είναι στο κτητικό "της" αυτό πολύ εύκολα μπορεί να μετατραπεί στο "στη" όπου θεωρώ πως αφήνει όλους ικανοποιημένους καθώς δεν αφήνει κάποια υπόνοια εξάρτησης των αποικιών από τη Μεγάλη Ελλάδα (!), ενώ ταιριάζει και με τις υπόλοιπες κατηγορίες περί αποικιών και της γεωγραφικής θέσης αυτών... --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 17:44, 4 Αυγούστου 2017 (UTC)

Glorious 93, πιστεύω ότι συνεχίζει να είναι λάθος ακόμη και με αυτή την πρόταση («Αποικίες στη Μεγάλη Ελλάδα»). Η κατηγορία έχει τις Πόλεις της Μεγάλης Ελλάδας, είτε ήταν άμεσες αποικίες πόλεων από την Ελλάδα ή την Ιωνία, είτε αποικίες των ίδιων των κατοίκων της Μεγάλης Ελλάδας. Δεν καταλαβαίνω την ανάγκη αλλαγής ενός εξαίρετου τίτλου με έναν υποδεέστερο. --Focal Point 17:49, 4 Αυγούστου 2017 (UTC)