Συζήτηση αρχείου:Ιάκωβος Βαβανάτσος.jpg

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο Χρήστης:Geraki έκανε στη συζήτηση Υποψήφια αξιόλογα άρθρα το παρακάτω σχόλιο για την εικόνα:

  • Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος: [1] Πράγματι έχουν όλες οι εικόνες ετικέτα, και είναι χαζό να ρωτήσω αν αναρωτήθηκε κανείς αν είναι "εύλογη" η χρήση όλων των εικόνων. Το σίγουρο είναι ότι για την Εικόνα:Ιάκωβος Βαβανάτσος.jpg δεν γράφει πουθενά ποιός την "απελευθέρωσε" από τα πνευματικά δικαιώματα.

Να διευκρινίσω λοιπόν ότι η εικόνα εντάσσεται σε μία κατηγορία φωτογραφιών, που εκδίδουν οι μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον εκάστοτε Μητροπολίτη τους και αναρτώνται σε γραφεία Ι. Ναών και Ιδρύματα σχετιζόμενα με τις μητροπόλεις. Είναι δηλαδή, ουσιαστικά, de facto έργα δημόσιας κυριότητας. Εάν αυτή η αιτιολόγηση δεν είναι επαρκής ας αλλαχτεί το πρότυπο άδειας με κάποιο ακριβέστερο. --Beati pauperes spiritu 10:03, 22 Νοεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Έχουν ξεκινήσει να δημιουργούνται περισσότερο συγκεκριμένα πρότυπα, και αυτό μένει για τις εικόνες που έχουν ανέβει ήδη. π.χ. {{ΚΚ-70}}, {{ΚΚ-χρήστη}}, {{ΚΚ-ΗΠΑ}}. Όμως δεν είναι αυτό το πρόβλημα.

Το πρότυπο {{ΚΚ}} αναφέρει τρεις πιθανούς λόγους για τους οποίους το έργο μπορεί αν είναι δημόσιας κυριότητας (κοινό κτήμα):

  • έχει ελευθερωθεί από πνευματικά δικαιώματα με την θέληση του δημιουργού της
  • έχει περάσει η χρονική τους διάρκεια
  • δεν δικαιούται πνευματικά δικαιώματα.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά σου δεν ισχύει ένα από αυτά. Δεν μπορούμε να πούμε ότι το πρότυπο πρέπει να αλλάξει για χάρη της εικόνας, απλά η εικόνα δεν μπορεί να έχει αυτό το πρότυπο-άδεια χρήσης. Η δημιουργία και η διατύπωση των προτύπων έγινε σύμφωνα με το τι αναφέρουν οι νόμοι και όχι αόριστα. Σύμφωνα με αυτά που ακολουθούμε οι εικόνες πρέπει να είναι είτε de jure κοινό κτήμα, είτε ο δημιουργός ρητά να επιτρέψει την χρήση. Δικαιούχος της φωτογραφίας είναι ο φωτογράφος και όχι η Μητρόπολη, και ο οποίος μπορεί να έδωσε την άδειά του (και πιθανώς προμήθευσε τις φωτογραφίες επί χρήμασι) για να αναρτηθούν στα γραφεία των ναών, αλλά μάλλον δεν έχει δώσει την άδεια για ανεξέλεγκτη αντιγραφή. Ο Αρχίδαμος είναι καταλληλότερος για να επιβεβαιώσει και να εξηγήσει τα παραπάνω. Φυσικά όλοι έχουμε κάνει κάποιο παρόμοιο λάθος, αλλά είναι καιρός να τα διορθώσουμε. — Geraki ΣΜ - 2006-11-23T 07:45Z.



Τι χρεία έχομε επιβεβαιώσεως; Ας τηρήσομε τον νόμον κατά γράμμα. Μεγάλο πράγμα ο νόμος! Πνεύμα και ηθική! Πνεύμα και ηθική! --Beati pauperes spiritu 16:43, 23 Νοεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Κι εγώ σ'αγαπάω!Geraki ΣΜ - 2006-11-23T 22:43Z.