Συζήτηση:Mercedes-Benz W163

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Διαστάσεις εικόνων[επεξεργασία κώδικα]

Προς ip:

  1. Η χρήση σταθερών διαστάσεων σε εικόνες (πχ |thumb|300px) ήταν κακή πρακτική (βλ. παρακάτω) η οποία σιγά σιγά διορθώνεται.
  2. Η πολιτική εικόνων όλων των βικιπαιδειών είναι πρακτικά η ίδια, ακόμη κι όταν δεν έχουν μεταφράσει την αντίστοιχη πολιτική της αγγλικής ΒΠ (βλ. en:WP:Image_use_policy#Displayed_image_size): Except with very good reason, do not use px (e.g. |thumb|300px), which forces a fixed image width measured in pixels, disregarding the user's image size preference setting. Με λίγα λόγια, δεν ενθαρρυνεται η χρήση συγκεκριμένων διαστάσεων (παράμετρος px). Οι λόγοι είναι πάρα πολλοί και γι αυτό θα προσπαθήσω να μη μπω σε πολύ τεχνικά ζητήματα και θα αναφερθώ σε μερικούς μόνο από αυτούς.
  3. Οποιαδήποτε φιξαρισμένη διάσταση θα φαίνεται "καλά" μόνο στην οθόνη του συντάκτη που επιφέρει την αλλαγή και μόνο στη διάσταση παραθύρου browser που αυτός χρησιμοποιεί!
  4. Αντιθέτως, η χρήση του thumb (χωρίς διαστάσεις) είναι ιδανική καθώς μπορεί να παραμετροποιηθεί από τις προτιμήσεις κάθε χρήστη ή, στο μέλλον, από οποιοδήποτε infobox.
  5. Σε κινητά και τάμπλετ, η χρήση συγκεκριμένων διαστάσεων μπορεί να κάνει τη σελίδα δυσανάγνωστη.
  6. Η Βικπαίδεια είναι εγκυκλοπαίδεια και όχι διαφημιστική μπροσούρα ή περιοδικό. Η έμφαση δεν δίνεται στις εικόνες (τις οποίες άλλωστε μπορούμε να δούμε σε πλήρη ανάλυση ό,τι ώρα θέλουμε) αλλά στο κείμενο πάνω στο οποίο οι εικόνες έχουν συμπληρωματικό ρόλο.

Αν δεν έλυσα τις απορίες σας, μπορείτε να ζητήσετε διευκρινίσεις στην Αγορά, όπου έχει ξανασυζητηθεί το θέμα.--Dipa1965 (συζήτηση) 21:39, 1 Φεβρουαρίου 2021 (UTC)[απάντηση]