Συζήτηση:DVD

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Επαναφορά και διάλογος[επεξεργασία κώδικα]

Καταρχάς, Greekwikipedian, θα σου ζητούσα να μην ανοίγεις με άλλους χρήστες ή μαζί μου διάλογο ιδιωτικά (μέσω email) αλλά δημόσια στη σελίδα συζήτησης του λήμματος που σε ενδιαφέρει -- πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για ζητήματα μορφής και περιεχομένου που αφορούν όλους τους χρήστες της εγκυκλοπαίδειας. Δεύτερον, επαναφέρω (για τελευταία φορά) το άρθρο στην μορφή που του προσέδωσες και μετά από τις αλλαγές που έκανα και εγω.

Όταν σου επισήμανα ότι, σύμφωνα με την επίσημή της πολιτική, η ΒΠ «δεν προτρέπει στην χρήση κανενός προϊόντος καμιάς εταιρείας» φυσικά και δεν εννοούσα ούτε εγώ ούτε και αυτοί που διαμόρφωσαν την πολιτική της ΒΠ ότι δεν μπορούμε να γράψουμε για το DVD επειδή το κατασκεύασαν εταιρείες με σκοπό το δικό τους κέρδος. Σου ζήτησα απλώς να αφαιρέσεις τις προτροπές για την χρήση συγκεκριμένων λογισμικών για την επεξεργασία του DVD και των περιεχομένων του (και την περιττή μορφοποίηση). Πάρα πολλά από όσα συνιστούν τον τεχνολογικό και τον ψηφιακό μας πολιτισμό είναι κατασκευασμένα με σκοπό το κέρδος των εταιρειών. Αυτό δεν μας εμποδίζει να γράψουμε, πχ, για τα Windows. Εκείνο που δεν μπορούμε είναι να λέμε στους αναγνώστες: «Χρησιμοποιησε το λογισμικό Α για να κάνεις το Β». Αυτό παραβιάζει την ουδετερότητα, μία από τις θεμελιώδεις πολιτικές της ΒΠ. Και αυτό είναι η ουσία της παρατήρησής μου που θεωρώ ότι ήταν καλόπιστη. --(cubic[*]star(Συζήτηση(Email))) 13:26, 19 Μαΐου 2007 (UTC)[απάντηση]


Από Wikipedian

Καλά και άγια αυτά που γράφεις αγαπητέ CubicStar. Το βασικό μου λάθος είναι πως έχω σαν πρότυπο την αγγλική, γαλλική και γερμανική Wikipedia. Αν ρίξεις μια ματιά στα παρακάτω link θα διαπιστώσεις πως δεν ακολουθούν την πολιτική και τους κανονισμούς τις ελληνικής wikipedia και εξηγούν ότι το λογισμικό Α κάνει το Β.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κάποιος πρέπει να βάλει μυαλό στους <<Κουτόφραγκους>>.

Η αγγλική wikipedia έχει 1 780 000 , η Γερμανική 583 000 άρθρα, η Γαλλική 490.000 ενώ η ελληνική μόλις 23.000 . Γιατί άραγε; Επιστροφή στην ποιότητα.

Αγγλική Wikipedia

http://en.wikipedia.org/wiki/Dvd_video http://en.wikipedia.org/wiki/Powerdvd http://en.wikipedia.org/wiki/WinDVD http://en.wikipedia.org/wiki/7-Zip http://en.wikipedia.org/wiki/VLC_media_player http://en.wikipedia.org/wiki/Dvdshrink http://en.wikipedia.org/wiki/DVD_Decrypter http://en.wikipedia.org/wiki/Nero_Burning_ROM http://en.wikipedia.org/wiki/InfraRecorder http://en.wikipedia.org/wiki/DAEMON_Tools http://en.wikipedia.org/wiki/DVD_Flick http://en.wikipedia.org/wiki/DVDx http://en.wikipedia.org/wiki/Ratdvd http://en.wikipedia.org/wiki/Alcohol_120%25

Γερμανική Wikipedia

http://de.wikipedia.org/wiki/PowerDVD http://de.wikipedia.org/wiki/InterVideo http://de.wikipedia.org/wiki/7-zip http://de.wikipedia.org/wiki/Dvd-video http://de.wikipedia.org/wiki/Vlc_media_player http://de.wikipedia.org/wiki/DVD_Shrink http://de.wikipedia.org/wiki/RatDVD http://de.wikipedia.org/wiki/Nero_Burning_ROM http://de.wikipedia.org/wiki/DAEMON_Tools http://de.wikipedia.org/wiki/Virtual_CD

Γαλλική Wikipedia

http://fr.wikipedia.org/wiki/PowerDVD http://fr.wikipedia.org/wiki/WinDVD http://fr.wikipedia.org/wiki/7-Zip http://fr.wikipedia.org/wiki/VLC_media_player http://fr.wikipedia.org/wiki/Content_Scrambling_System http://fr.wikipedia.org/wiki/Nero_Burning_ROM http://fr.wikipedia.org/wiki/InfraRecorder http://fr.wikipedia.org/wiki/DAEMON_Tools http://fr.wikipedia.org/wiki/Alcohol_120%25 http://fr.wikipedia.org/wiki/Divx http://fr.wikipedia.org/wiki/Xvid http://fr.wikipedia.org/wiki/QuickTime http://fr.wikipedia.org/wiki/Media_Player_Classic http://fr.wikipedia.org/wiki/LAME

Από Αρχίδαμο:
αντιγράφω κάποια από αυτά που έγραφε το άρθρο:

Κατεβάστε από το ίντερνετ το VLC media player πάιζει σχεδόν τα πάντα. Όπως κάθε πρόγραμμα ανοικτού λογισμικού είναι δωρεάν. Είναι εξαιρετικά γρήγορο και λιτό. Οι κώδικες ήχου και βίντεο είναι ενσωματωμένοι στην εφαρμογή. Υποστηριζόμενα αρχεία Μπορεί να φαίνεται υποτυπώδες ξεπερνάει όμως σε λειτουργίες τα Winamp , Windows media player], QuickTime player, Media Player Classic. Το VLC είναι ο ελβετικός σουγιάς των media players. Το μέγεθός του είναι εξαιρετικά μικρό συγκριτικά με την πληθώρα αρχείων βίντεο και ήχου που παίζει. Εξυπακούεται πως παίζει και DVD video.

Για να αντιγράψετε ένα DVD video αρκεί να βρείτε την δωρεάν εφαρμογή από την ιστοσελίδα DvdShrink. Κύριο προσόν της εφαρμογής αυτής είναι η μετατροπή ενός DVD video άνω τον 4,7 Gbyte σε ένα DVD recordable 4,7 Gbyte χωρίς να χαθούν τα μενού και η συμβατότητα με τα DVD video Players. Αναπόφευκτα υπάρχει μια μικρή απώλεια τις ποιότητας αλλά αυτή είναι ασήμαντη.

Παράλληλα με το DVDShrink θα χρειαστείτε πιθανότατα μια εφαρμογή για την ενδιάμεση αντιγραφή του DVD video στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας. Το DVD Decrypterμεταφέρει όλα τα περιεχόμενα του DVD video σε ένα κατάλογο του σκληρού δίσκου,και έτσι αυτά είναι προσπελάσιμα πολύ πιο γρήγορα από τον οπτικό δίσκο. Για πιο δύσκολες καταστάσεις- αν και πιο αργό - το DVDFab λύνει το πρόβλημα. Υποδεικνύοντας τον κατάλογο στο DVDShrink η μετατροπή γίνεται με ταχύτητα και ασφάλεια.

Για την μετατροπή ενός DVD video σε Divx ή Xvid (.avi) αρχείου κατεβάστε την δωρεάν εφαρμογή ανοικτού λογισμικού DVDx . Θα χρειαστείτε τούς κώδικες βίντεο Divx ή αν θέλετε περισσότερες επιλογές το Xvid και τον καλύτερο mp3 encoder Lame.

Τα άρθρα των κουτόφραγκων έτσι είναι; Σαν ένθετο εφημερίδας για κομπιούτερ; «αγοράστε, κατεβάστε, εγκαταστήστε και θα με θυμηθείτε»; Οι περισσότερες από αυτές τις πληροφορίες μπορούν προφανώς να μείνουν στο άρθρο (αφορούν αντικειμενκά γεγονότα) και είναι και χρήσιμες, αλλά ούτε σε β΄ πληθυντικό ούτε ως οδηγίες howto. Μπορούν να αναλυθούν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των players κλπ. με πηγές (όχι «εμένα μου κολλάει το κομπιούτερ με αυτόν τον player» ή τα περί ελβετικού σουγιά και αρχαιοελληνικής τρίαινας).--Αρχίδαμοςμίλα μου 09:17, 20 Μαΐου 2007 (UTC)[απάντηση]

Νεκρός σύνδεσμος[επεξεργασία κώδικα]

Κατά την διάρκεια αρκετών αυτόματων ελέγχων ο ακόλουθος εξωτερικός σύνδεσμος βρέθηκε να είναι μη διαθέσιμος. Παρακαλούμε ελέγξτε αν ο σύνδεσμος είναι πράγματι νεκρός και διορθώστε τον ή αφαιρέστε τον σε αυτή την περίπτωση!

--Gerakibot 22:55, 9 Αυγούστου 2009 (UTC)[απάντηση]