Συζήτηση:Ψηφιδωτό

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση


Σχόλιο 21-10-2015[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: αναφορά που απορρίφθηκε

Πηγή: Η ίδια η Ελληνική έκδοση της βικιπαίδειας.

Δεδομένων των ψηφιδωτών των Μακεδονικών τάφων (χρονολόγησης 4ου π.Χ. αιώνα) για μι τσαμπουνάτε:

"Τα παλαιότερα σωζόμενα ψηφιδωτά εντοπίζονται στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου και ιδιαίτερα στη Μικρά Ασία και χρονολογούνται στον 8ο π.Χ. αιώνα. Από τον χώρο της Ανατολικής Μεσογείου, η τεχνική των ψηφιδωτών μεταλαμπαδεύτηκε στη Ρώμη τον 1ο π.Χ." κλπ. κλπ.

χωρίς ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ στα κατά πολύ προγενέστερα Μακεδονικά ψηφιδωτά (σύμφωνα με την χρονολόγηση που αναφέρετε στο άρθρο της Αμφίπολης) λιβέντες κι λιβέντ’σες μου;;;;;;;; Εεεε;;;;;; Πουρκουά περικαλώ;

Με τσ’ γιές σας, Αναφορά: Μπάμπα-Μήτρους, η τσαχπίνς 94.66.83.39 21:51, 20 Οκτωβρίου 2015 (UTC)

Η Μακεδονία ανήκει στην Ανατολική Μεσόγειο, και τα Μακεδονικά ψηφιδωτά δν είναι προγενέστερα από τον 8ο αιώνα π.Χ.. Αλλαγή αναφοράς σε "απορρίφθηκε". Wolfymoza (συζήτηση) 07:14, 16 Απριλίου 2018 (UTC)

Σχόλιο 29-9-2018[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: νέα κοινοποίηση

Θα ήθελα να σας επισημάνω πως έχετε παραλείψει εντελώς την συμβολή των ψηφιδωτών της Ελληνιστικής εποχής στην διαμόρφωση της τεχνικής και της τεχνοτροπίας της τέχνης του ψηφιδωτού. Τα ψηφιδωτά της Ολύνθου, Πέλλας, Δήλου, Αμφίπολης και άλλων περιοχών είναι προγενέστερα των Ρωμαϊκών και είναι εξαιρετικής ιστορικής και καλλιτεχνικής σημασίας. Αναφορά: Μαρία Σαρέλα 46.190.62.36 07:16, 29 Σεπτεμβρίου 2018 (UTC)

κ. Σαρέλα καλημέρα σας. Η βικιπαίδεια είναι εθελοντικό εγχείρημα και όλοι συνεισφέρουν από ένα λιθαράκι. Δυστυχώς δεν υπάρχει κόσμος που να γνωρίζει για τα ψηφιδωτά, επομένως, αν γνωρίζετε και έχετε όρεξη θα ήταν πολύ βοηθητικό να προσθέσετε πληροφορίες στο λήμμα και ιδιαίτερα για τα ψηφιδωτά που αναφέρετε. Αν θέλετε βοήθεια για το πως να συνεισφέρετε μην διστάσετε να ρωτήσετε. Καλή σας συνέχεια.--Diu (συζήτηση) 09:31, 29 Σεπτεμβρίου 2018 (UTC)