Συζήτηση:Χόρτα της Κρήτης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Δεν υπάρχει σελίδα με παρόμοιο περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση παρακαλώ διαγράψτε το. Σας ευχαριστώ symfono

Υπάρχει η σελίδα κρητική διατροφή στην οποία ανήκει και επαναλαμβάνεται σχετικό περιεχόμενο. Επίσης περιεχόμενο για τη χλωρίδα της Κρήτης περιλαμβάνεται στο άρθρο Κρήτη. Το περιεχόμενο που βρίσκεται εδώ δεν αφορά γενικά τα χόρτα της Κρήτης, καλό είναι να μεταφερθεί στις ενότητες των αντίστοιχων άρθρων Κρητική διατροφή και Κρήτη ή να γραφεί το άρθρο σχετικά με το τι περιλαμβάνει γενικότερα η χλωρίδα της Κρήτης14:15, 9 Ιανουαρίου 2012 (UTC)

Συγχώνευση ή δημιουργία ευρύτερου άρθρου δεν είναι λόγος για διαγραφή, αφού υπάρχουν αντίστοιχες σημάνσεις. Συμφωνώ σχετικά ότι το άρθρο θα ήταν καλύτερο ως χλωρίδα της Κρήτης.--C messier 14:18, 9 Ιανουαρίου 2012 (UTC)

Δεν πρόκειται μόνο για δημιουργία ευρύτερου άρθρου. Το παρόν δεν προσθέτει πληροφορίες στα ήδη υπάρχοντα, απλώς τα συγχωνεύει σε ένα ανακριβές για το όνομά του άρθρο.-[Ανώνυμος Χρήστης]
Από τη στιγμή που δεν υπάρχει σχετικό άρθρο ψηφίζω διατήρηση, αν θέλεις μπορείς να προτείνεις το παρόν για διαγραφή και όχι γρήγορη διαγραφή.--C messier 14:28, 9 Ιανουαρίου 2012 (UTC)
Η κρητική διατροφή και η κρητική χλωρίδα είναι διαφορετικά πράγματα. Δεν υπάρχει κανένα άρθρο για τη χλωρίδα της Κρήτης, υπάρχουν πολύτιμες πληροφορίες εδώ, ψηφίζω διατήρηση.--Jaguarlaser 16:18, 9 Ιανουαρίου 2012 (UTC)
Η κρητική χλωρίδα αφορά γενικά τα χόρτα της Κρήτης, δεν αναφέρεται στα βρώσιμα από τον άνθρωπο χόρτα, όπως δινόταν η εντύπωση στο άρθρο. Μετέφερα το περιεχόμενο και επιμελήθηκα κάπως το άρθρο, είναι όμως πολύ λίγες και ελλιπείς πληροφορίες ώστε να υπάρχει ξεχωριστό άρθρο. Προτείνω να μεταφερθούν στο άρθρο Κρήτη, μέχρι να δημιουργηθεί πιο αναλυτικά για τη χλωρίδα.-[Ανώνυμος Χρήστης]12:14, 10 Ιανουαρίου 2012 (UTC)

Το άρθρο αφορά μόνο τα βρώσιμα χόρτα και όχι τη γενικότερη χλωρίδα της Κρήτης. symfono

Μετέφερα σχετικό περιεχόμενο στην Κρητική διατροφή.-[Ανώνυμος Χρήστης]11:49, 10 Ιανουαρίου 2012 (UTC)

Μάλιστα... Έχει ραδίκια στην Κρήτη. Τι μαθαίνουμε στην ΒΠ...Harkoz 17:02, 14 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)

Μαθαίνεις όμως ότι έχει και σταμναγκάθι και παπούλες (δεν νομίζω να βρίσκεις σε αγορές άλλων περιοχών παρόμοια χόρτα) οπότε καλύτερα να παραλείπεις τις ειρωνίες, που δεν ταιριάζουν στη δουλειά που κάνουν άλλοι εθελοντές στη Βικιπαίδεια. --Ttzavarasσυζήτηση 18:38, 14 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)

Βρήκα μια ωραιότατη πηγή για χόρτα της Μεσογείου, και αναφέρει δυο τρια για τη Κρήτη, όπως το γένος Μουσκάρι (ο βολβός του είναι βρώσιμος) και ο Αμάρναθος (Amaranth). Επίσης, το πτερύδιον το αέτιον, η πιο κοινή φτέρη, χρησιμοποιείται ως λαχανικό στη Κρήτη και την Καταλονία. [1] --C Messier 12:35, 15 Μαρτίου 2012 (UTC)