Συζήτηση:Φερδινάνδος Γκοντζάγκα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Γράφουμε το όνομα, την αρίθμηση και τον συνακόλουθο τίτλο, πχ Λουδοβίκος Γ΄ μαρκήσιος της Μάντουα, ή πιο σύντομα, Λουδοβίκος Γ΄ της Μάντουα. Αυτό παρατήρησα ότι συνηθίζεται εδώ και είναι σωστό, διότι και για τον Λουδοβίκο Β΄ κύριο της Μάντουα η αρίθμηση συνεχίζεται (είτε δηλ. είναι κύριος ή κόμης ή αργότερα έγινε μαρκήσιος ή δούκας). Αν το μέλος της οικογένειας δεν έχει τίτλο, βλέπω ότι εδώ στη el.wikipedia.org ακολουθείται η τυποποίηση του να αναφέρεται ως Λουδοβίκος Γκοντζάγκα, δηλ. με το επώνυμο του Οίκου του. Δεν λέω ότι γίνεται σε όλα τα λήμματα, όμως είναι στα περισσότερα και φαίνεται πως σωστά καθιερώθηκε: είναι σύντομο και δίνει έμφαση στο αξίωμα. Και η αγγλική αυτό κάνει και όσα λήμματα δεν είναι έτσι, τα αλλάζουν σιγά σιγά σε αυτό τον τρόπο ονοματοδοσίας λημμάτων.

Τώρα ο Φερδινάνδος της Μάντουα μετακινήθηκε στο Φερδινάνδος Γκοντζάγκα και ο Γκουίντο της Μάντουας στο Γκουίντο Γκοντζάγκα. Αυτό θα επιφέρει σύγχυση και αλλαγή της ως τώρα τυποποίησης που καθιερώθηκε από την εμπειρία ως η βέλτιστη, αλλά αν θέλει κάποιος να το αλλάξει, εντάξει. Αλλά πώς θα διαχωρίσουμε τον Λουδοβίκο Γκοντζάγκα που δεν ήταν δούκας της Μάντουα, αλλά καρδινάλιος (της Μάντουα ενδεχομένως) από τον Λουδοβίκο μαρκήσιο της Μάντουα; ο πρώτος θα γραφόταν Λουδοβίκος Γκοντζάγκα και ο δεύτερος Λουδοβίκος της Μάντουα. Είχαμε έναν τρόπο. Τώρα και για τους δύο θα δημιουργηθούν λήμματα Λουδοβίκος Γκοντζάγκα, που δεν γίνεται. Αλλάζεται την τυποποίηση, όμως η νέα που προτείνεται ποιά είναι, για να δουλέψω. Άρης Μηθυμναίος (συζήτηση) 14:40, 23 Φεβρουαρίου 2017 (UTC)

@ArisMethymna: Δείτε αυτά που έχω γράψει στις σελίδες συζήτησης των λημμάτων που δημιουργήσατε πρόσφατα για τους διάφορους πρίγκιπες του Οίκου της Σαβοΐας. Ξεκινήστε από τα λήμματα Ουμβέρτος της Σαβοΐας-Αόστας (δική σας ονομασία Ουμβέρτος της Σαβοΐας-Σαλέμι) και Ανταλμπέρτο της Σαβοΐας-Γένοβας (δική σας ονομασία Αδαλβέρτος του Μπέργκαμο), στα οποία επιμελήθηκα και το περιεχόμενο. Έτσι θα έχετε και μια εικόνα του πως αναφέρουν οι πηγές αυτά τα πρόσωπα, που στην περίπτωσή μας οι καταλληλότερες είναι οι ιταλικές και όχι οι αγγλικές. 34kor34 (συζήτηση) 07:48, 24 Φεβρουαρίου 2017 (UTC)