Συζήτηση:Τσάμικος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Έχω κάνει μια προσπάθεια μερικής μετάφρασης της σελίδας: http://en.wikipedia.org/wiki/Tsamiko

Σκέφτομαι... αυτό που λένε "συρτάκι" είναι το ίδιο με το "συρτό"? --Logictheo

Ο συρτός από ότι γνωρίζω ως παλιός χορευτής είναι αυτό που λέμε και καλαματιανό (υπάρχουν πολλές τοπικές παραλλαγές). Το συρτάκι είναι αυτό που (δήθεν) χόρευε ο Anthony Quinn (Ζορμπάς). ;) το συρτάκι δηλαδή χορεύεται στη σειρά, ενώ ο συρτός είναι κυκλικός. --Dai 14:57, 12 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
ΥΓ: Logictheo, μπορείς να υπογράφεις στις σελίδες συζήτησης γράφοντας ~~~~ ή πατώντας το κουμπί της υπογραφής (Button sig.png).

Καθόλου δήθεν. Ο χορός δημιουργήθηκε για το έργο "Ζορμπάς". O Anthony χόρευε ακριβώς ότι του είπε ο χορογράφος του. Αυτό είναι το συρτάκι. Δείτε en:Sirtaki.--FocalPoint Συζήτηση 15:06, 12 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)

Έχεις δίκιο ότι δημιουργήθηκε για εκεί, αυτό έχω διαβάσει και εγώ κάπου. ο Anthony όμως δεν χορεύει καθόλου... εάν εξαιρέσουμε φυσικά τα "σσσσσσσ" και το άνοιγμα των χεριών. Έχω δει συνέντευξή του όπου το λεει και ο ίδιος :) --Dai 15:13, 12 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)

Σσσσσσσσ, ώπα, να και το συρτάκι.--FocalPoint Συζήτηση 19:20, 12 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)

Νεκρός σύνδεσμος[επεξεργασία κώδικα]

Κατά την διάρκεια αρκετών αυτόματων ελέγχων ο ακόλουθος εξωτερικός σύνδεσμος βρέθηκε να είναι μη διαθέσιμος. Παρακαλούμε ελέγξτε αν ο σύνδεσμος είναι πράγματι νεκρός και διορθώστε τον ή αφαιρέστε τον σε αυτή την περίπτωση!

Η ιστοσελίδα έχει αποθηκευτεί από το Internet Archive. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη να βάλετε σύνδεσμο προς μια αντίστοιχη αρχειοθετημένη έκδοση: [1]. --Gerakibot 14:51, 26 Αυγούστου 2009 (UTC)

Τσάμικος από το λεβέντης;[επεξεργασία κώδικα]

Αυτά συμβαίνουν όταν χρησιμοποιούνται ακατάλληλες παραπομπές.--Dipa1965 09:23, 18 Δεκεμβρίου 2009 (UTC)

Έψαξα σχετικές πηγές και λογικό είναι σχετικά με το θέμα να ασχολούνται ιστοσελίδες για χορούς. Τώρα στον ιστορικό τομέα η εν λόγω πηγή δεν ξέρω κατά πόσο είναι εντάξει. Εφόσον είστε βέβαιως για την ακαταλληλότητα της προσέγγισης δεν τίθεται θέμα αναφοράς στο άρθρο. Προσωπικά πρώτη φορά είδα ότι Τσάμης σημαίνει λεβέντης.Alexikoua 11:09, 18 Δεκεμβρίου 2009 (UTC)

Το Τσάμιδες= Αλβανοί χρειάζεται κάποια πηγή, καθώς παραδοσιακά ο όρος αφορούσε όλες τις κοινότητες που ζούσαν σε αυτή την περιοχή. Προς το παρόν και βάση της πηγής [[2]] που υπάρχει αυτή τη στιγμή το άρθρο αναφέρεται στην περιοχή και όχι σε συγκεκριμένη κοινότητα (αλβανόφωνους τσάμιδες) που κατοικούσε στην περιοχή. Αν υπάρχει βεβαίως κάποια άλλη πηγή που το διευκρινίζει έτσι τότε είναι καλοδεχούμενη.Alexikoua 08:45, 8 Ιουνίου 2010 (UTC)

Τελικά προχώρησα στην έτσι κι αλλιώς σωστότερη λύση: διαγραφή όλων των αναξιόπιστων και ανυπόγραφων πηγών και τοποθέτηση προειδοποιήσεων "εκκρεμεί παραπομπή" στη θέση τους. Αν δεν βρεθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα κάποια σοβαρή πηγή, θα σβήσω τελείως τις σχετικές λεπτομέρειες.--Dipa1965 18:33, 8 Ιουνίου 2010 (UTC)

Σίγουρα τα 'χορευτάδικα' sites δεν είναι και τα πιο αξιόπιστα. Δυστυχώς πρέπει να απευθυνθούμε στην αγγλόφωνη βιβλιογραφία που είναι άφθωνη, γιατι η ελληνική ακόμη δεν έχει φτάσει σε ηλεκτρονικό επίπεδο...Alexikoua 06:35, 9 Ιουνίου 2010 (UTC)

Στην σοβαρή αγγλόφωνη βιβλιογραφία δεν βρήκα μέχρι στιγμής κάτι σχετικό. Γενικές αναφορές ναι αλλά όχι τόσο εξειδικευμένα πράγματα όπως η ετυμολογία.--Dipa1965 20:11, 9 Ιουνίου 2010 (UTC)