Συζήτηση:Τσάβι Ερνάντεθ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Άρθρο βικι Ποδόσφαιρο Αυτό το λήμμα βρίσκεται στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Ποδόσφαιρο», μιας συνεργατικής προσπάθειας για την βελτίωση της κάλυψης του ποδοσφαίρου από την Βικιπαίδεια.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Έναρξη κατά την κλίμακα ποιότητας.
Υψηλή Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με υψηλή σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.
Football Spain.png Αντικείμενο της υποεπιχείρησης Ισπανικό ποδόσφαιρο.


Μετονομασία[επεξεργασία κώδικα]

Πλεονασμός το επώνυμο. Προτείνω τη μετακίνησή του σε Τσάβι. Εντάξει, δεν τίθεται θέμα συζήτησης για το ποιο είναι το πιο διαδεδομένο. Παρόλα αυτά, το google, επίσης, "συμφωνεί": 19.400 αποτελέσματα στον τωρινό τίτλο και 223.000 αποτελέσματα στο Τσάβι (σκέτο). —ΖῷονΠολιτικόν (παρακαλῶ...) 13:55, 2 Οκτωβρίου 2015 (UTC)

Κατά Το Τσάβι είναι χαϊδευτικό του Xavier και ως αποτέλεσμα, άμα φτιαχτεί κάποια στιγμή λήμμα για το όνομα αυτό, το "χαϊδευτικό" θα πρέπει να υπάρχει ως ανακατεύθυνση στο κύριο όνομα...--Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 14:10, 2 Οκτωβρίου 2015 (UTC)

Καλά θα προτιμούσα, στο συγκεκριμένο λήμμα, να έβλεπα απλά Xavi και τέλος. Αλλά επειδή δε γίνεται, δηλώνω πως δεν υπάρχει πρόβλημα, αν ποτέ φτιαχτεί αυτό το λήμμα, ας μετονομάσουμε εκ νέου αυτό εδώ Τσάβι (ποδοσφαιριστής) π.χ.. Έπειτα το 80% των ξενόγλωσσων Βικι προτιμούν το όνομα (σκέτο) παρά και τα 2 μαζί. Νομίζω ότι αν υπήρχε πρόβλημα θα το είχαν αλλάξει. —ΖῷονΠολιτικόν (παρακαλῶ...) 14:27, 2 Οκτωβρίου 2015 (UTC)

Συνέχεια[επεξεργασία κώδικα]

Χωρίς να θυμάμαι την παραπάνω συζήτηση, μου ήρθαν ακριβώς οι ίδιες ιδέες: μετονομασία σε Τσάβι και, φυσικά, ότι θα προτιμούσα το εν λόγω λήμμα να μετονομαστεί απλά ως Xavi... Παρόλα αυτά, όλες οι υπόλοιπες ΒΠ (στη συντριπτική πλειοψηφία τους) τον έχουν απλά Τσάβι... και όχι μόνο αυτό, αλλά χωρίς παρένθεση... Μάλιστα η αγγλική έχει σε παρένθεση το όνομα και όχι τον ποδοσφαιριστή. Φτιαχτεί δε φτιαχτεί το λήμμα για το όνομα προτείνω ανακατεύθυνση σε "Τσάβι (ποδοσφαιριστής)" ή απλά Xavi... Στην εν λόγω περίπτωση είναι ξένο για έμας κι απλά το "Τσάβι"... —ΖῷονΠολιτικόν (παρακαλῶ...) 10:49, 14 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)