Συζήτηση:Τουρκικός εθνικός όρκος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Δυο διαφορετικές εκδοχές[επεξεργασία κώδικα]

Παρακαλώ Χρήστης:Jarlaxll μπορεις να μου εξηγήσεις γιατι επιμένεις στην εκδοχή του λήμματος που δαιμονοποιεί την Τουρκία; Για παράδειγμα:

  • Caption: Οι τουρκικές βλέψεις προς κατάληψη ξένων εδαφών σύμφωνα με τον εθνικό όρκο τους--->χωρίς πηγή
  • Πρόλογος: Η σύγχρονη αναβίωση του τουρκικού/οθωμανικού εθνικισμού στην Τουρκία έχει κατά ορισμένους, αναδείξει τον τουρκικό εθνικό όρκο στην αντίστοιχη Μεγάλη Ιδέα της Τουρκίας.-->χωρίς πηγή
  • Αναβίωση: Προσθέτεις κείμενο που αφήνει να νοηθεί οτι αναβιώνεται ο τούρκικος επεκτατισμός. Μάλιστα, ο τίτλος της ενότητας δηλώνει οτι όντως αναβιώνει. Για κάτι τέτοιο χρειάζεται ισχυρή τεκμηρίωση, όχι τεκμηρίωση απο pronews ή άρθρα γνώμης σε εφημερίδες. Απαιτείται αξιόπιστη βιβλιογραφία. Πόσο μάλλον όταν οι παραπομπές είναι προς:
  • Ενα αρθρο της Χουριέτ το οποίο εκφράζει μια απορία, και ο αρθρογράφος γράφει τι θα πρέπει να κάνει η Τουρκία, κατά την γνώμη του. [1]
  • Αρθρο στο http://worldenergynews.gr --->μη αξιόπιστη πηγή
  • Αρθρο στο pronews--->Μη αξιοπιστη πηγή.
  • Οι τελευταίες δυο πηγές---->δεν αναφέρουν καν τον Τούρκικο Όρκο.

Το κείμενο της παρουσας έκδοσης ειναι Σύνθεση και Πρωτότυπη Έρευνα, τα οποία βασίζονται σε μη αξιόπιστες πηγές. Cinadon36μίλαμου 06:46, 8 Απριλίου 2019 (UTC)


Αγαπητέ Χρήστης:Cinadon36 οι εκτιμήσεις σου είναι λάθος. Ούτε επιμένω ούτε δαιμονοποιώ (μακάρι να μπορούσα για το 2ο). Αν νομίζεις ότι κάτι δεν είναι τεκμηριωμένο τότε υπάρχει αυτό: [εκκρεμεί παραπομπή] ({{παραπομπή}} {{πηγή}}) en:WP:NOREFLIST και πιθανόν κάποιος να επιληφθει του θέματος. Δεν αφήνω να εννοηθεί ότι αναβιώνει ο Τουρκικός επεκτατισμός. Οι πηγές και οι δημόσιες δηλώσεις των προσώπων το επιβεβαιώνουν, άσχετα αν είναι ένα θέμα εν εξελίξει και υπό έρευνα. Αρα αναβιώνει. Διάβασε σε παρακαλώ και τις σχετικες παραπομπές εντός της βικιπαίδειας τις οποίες και διέγραψες και μετά επιχειρηματολόγησε αν θες και για αυτές ότι δεν έχουν σχεση με τον εθνικό όρκο. Διάβασε επίσης και τις πηγές που παρατίθενται προσεκτικότερα. Σίγουρα δεν βανδαλίζουμε το λήμμα διαγράφοντας πηγές και μετά αναφέρουμε ότι δεν υπάρχει παραπομπή, ή δεν μας αρκούν οι παραπομπές που σβήσαμε. Πηγές υπάρχουν εντός και εκτός της βικιπαίδειας. Αν δεν σου αρέσουν βρες <<ισχυρότερες>> που ικανοποιούν τα επιχειρήματα σου /πολιτικές σου. Jarlaxll (συζήτηση) 07:13, 8 Απριλίου 2019 (UTC)

Το πρόβλημα είναι πως οι παραπομπές φαίνεται πως υπάρχουν, αλλά δεν αναφέρεται το συμπέρασμα στο οποίο έχεις καταλήξει και γράφεις στο λήμμα. Cinadon36μίλαμου 07:46, 8 Απριλίου 2019 (UTC)