Συζήτηση:Πατρίς (εφημερίδα Πύργου)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Νομίζω οτι θα ήταν καλύτερο να μετανομαστεί σε σκέτο "Πατρίς".--Diu 13:57, 26 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)

Εξαρτάται ποιο είναι το επίσημο καταχωρημένο όνομα της εφημερίδας. Για ένα πιο γνωστό παράδειγμα, το σωστό είναι να λέμε ότι ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη εκδίδει την Εφημερίδα Ελευθεροτυπία, όχι την Ελευθεροτυπία. --Dead3y3 Συζήτηση 14:12, 26 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, αλλά συνηθίζεται μέχρι τώρα να ονομάζεται π.χ. Πατρίς (εφημερίδα). Ας κάνουμε ό,τι θα κάναμε και με το υποβρύχιο "Παπανικολής", με την τηλεοπτική σειρά "Δυναστεία" κλπ. Παρεμπιπτόντως ο ΔΟΛ βγάζει το Βήμα και τα Νέα, την Ελευθεροτυπία την βγάζει ο Τεγόπουλος--Αρχίδαμος 14:16, 26 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)

Μόλις θυμήθηκα ότι υπάρχει εφημερίδα Πατρίς και στο Ηράκλειο Κρήτης (http://www.patris.gr). Συνεπώς (και δυστυχώς) το ζήτημα του τίτλου αυτού του λήμματος δεν μπορεί να κλείσει τόσο απλά. Matesi1976 14:22, 26 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)

(ΔΟΛ: πρέπει να φτιάξω έναν γερό καφέ Προσωπάκι έφρασης). Οι εφημερίδες διαφέρουν από τα υποβρύχια και τις τηλεοπτικές σειρές. Τα επίσημα ονόματά τους δεν έχουν προσθήκες «Υποβρύχιο» και «Τηλεοπτική σειρά», όταν καταχωρούνται σε σχετικούς καταλόγους: αυτό διευκρινίζεται σε ξεχωριστά πεδία εγγραφών στις βάσεις δεδομένων. Το ότι χρησιμοποιούμε παρενθέσεις εδώ είναι δικιά μας επινόηση. Δεν έχει κάποια ιδιαίτερη διαφορά στην Βικιπαίδεια μεταξύ του π.χ. Εφημερίδα Ελευθεροτυπία, Ελευθεροτυπία και Ελευθεροτυπία (εφημερίδα). Έχει όμως διαφορά ως προς την ακρίβεια σε σχέση με το πραγματικό όνομα της κάθε εφημερίδας.

Εφόσον υπάρχει εφημερίδα Πατρίς και στο Ηράκλειο Κρήτης, όπως με πρόλαβε ο Matesi παραπάνω, τότε όντως το ζήτημα δεν ξεκαθαρίζεται τόσο απλά. Διαφαίνεται η ανάγκη να βρούμε τα επίσημα ονόματα των εφημερίδων (στην Ένωση Συντακτών, στο Υπουργείο Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών, δεν γνωρίζω όμως ακόμη), τα οποία προφανώς από την ελληνική νομοθεσία είναι υποχρεωτικά διαφορετικά, και να καταχωρήσουμε τα άρθρα υπό αυτά. Οι ανακατευθύνσεις και οι αποσαφηνίσεις λύνουν εύκολα το πρόβλημα των συνήθων ονομάτων. --Dead3y3 Συζήτηση 14:28, 26 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)

Θα πρέπει σίγουρα να προστεθεί στο λήμμα πώς τεκμηριώνεται ότι αποτελεί την 2η αρχαιότερη εφημερίδα. Πότε άρχισε να εκδίδεται; είναι το εύλογο ερώτημα που προκύπτει. --Lemur12 να΄στε καλά 21:22, 23 Ιουλίου 2014 (UTC)

Πιθανότατα αποτελεί ισχυρισμό της ίδιας εφημερίδας ότι είναι η 2η αρχαιότερη (εν ενεργεία; καθημερινή;) εφημερίδα. Νομίζω ότι ιδρύθηκε το 1901. Μπορώ να το δώ από τα βιβλία του Δάβου για τις εφημερίδες της Ηλείας αλλά δεν τα έχω αυτή τη στιγμή μπροστά μου.--Diu (συζήτηση) 21:33, 23 Ιουλίου 2014 (UTC)