Συζήτηση:Πανελλήνιο πρωτάθλημα ξιφασκίας ανδρών-γυναικών

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

ειναι ατυπος τιτλος η γενικη βαθμολογια, το γραφει η ομοσπονδια [1]. δεν πρεπει να αναφερονται ως ομαδικοι τιτλοι του πανελληνιου και του παναθηναϊκου, υπαρχει ξεχωριστο ομαδικο πρωταθλημα για καθε οπλο, ξιφος ασκησεως, ξιφος μονομαχιας και σπαθη σε ανδρες και γυναικες. και στην τοξοβολια δεν υπαρχει πια ομαδικη βαθμολογια, αλλα δυο ομαδικα πρωταθληματα, ενα για το ολυμπιακο τοξο κι ενα για το συνθετο τοξο. ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 94.66.227.102 (συζήτησησυνεισφορά) ., 20:06, 26 Σεπτεμβρίου 2013‎

Μήπως όμως αυτό ισχύει από κάποιο χρονικό σημείο και έπειτα; Δηλαδή από όταν αναπτύχθηκαν επαρκώς όλα τα 4 επιμέρους αγωνίσματα που αναφέρεις, ώστε η ΕΟΞ να τα διοργανώνει χωριστά κι ως ανεξάρτητα "αθλήματα"; (όπως έγινε και με άλλες ομοσπονδίες π.χ ΚΟΕ, πρώην ΕΚΟΦ, με κολύμβηση/πόλο/καταδύσεις). Οπότε η ΕΟΞ κατάργησε τη γενική βαθμολογία συλλόγων (όπως συνεχίζεται π.χ στο στίβο) και τηρεί πλέον ανά όπλο ομαδική βαθμολογία σωματείων (η οποία βγάζει και τον πρωταθλητή όπλου). Και εξακολουθεί απλά να ανακοινώνει τον "άτυπο" νικητή της γενικής βαθμολογίας (είναι μία απλή άθροιση ανά σύλλογο 4 αριθμών, ή και λιγότερων αφού δεν μετέχουν όλοι σε όλα τα όπλα) ως πρωταθλητή ξιφασκίας Ελλάδας, όπως γινόταν παλιά (δλδ για λόγους ιστορικότητας); Δεν ξέρω και γι' αυτό ρωτώ. Στην τοξοβολία, γράφεις χαρακτηριστικά "δεν υπαρχει πια ομαδικη βαθμολογια". Άρα κάποτε υπήρχε. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 23:42, 11 Ιουλίου 2015 (UTC)

To "άτυπος τίτλος"αναφέρεται στην βαθμολογία όλων των ηλικιακών κατηγοριών.Υπάρχει και η ξεχωριστή βαθμολογία ανδρών -γυναικών που δίνει τον "τυπικό"πρωταθλητή.Επίσης δεν υπάρχουν 4 αγωνίσματα αλλά τέσσερις ηλικιακές κατηγορίες.Τα αγωνίσματα ή όπλα είναι 3:Ασκήσεως-Μονομαχίας-Σπάθης.Και καμιά βαθμολογία δεν καταργήθηκε.Υπάρχει κανονικά.Σε κάθε όπλο υπάρχουν ατομικοί και ομαδικοί αγώνες,νικητές,μετάλλια, και η συνολική βαθμολογία στα αγωνίσματα των τριών όπλων δίνει τον πρωταθλητή σύλλογο κάθε έτους.Σαφώς σε ένα όπλο μπορεί κάποιος σύλλογος να επικρατήσει,πχ ο ΑΟΞ στη σπάθη,ο ΟΞΙΦ στο μονομαχίας,ο Πανελλήνιος στο ασκήσεως,όμως πρωταθλητής του αθλήματος της ξιφασκίας είναι ο σύλλογος με τους περισσότερους βαθμούς και στα τρία όπλα,σε επίπεδο ανδρών-γυναικών.--77.49.61.174 18:49, 7 Ιανουαρίου 2016 (UTC)

Υποπτες παραπομπες της Α.ΗΧΟΥΣ[επεξεργασία κώδικα]

Πριν ξαναϋποψιαστείς τα Βριλ, φρόντισε να πληροφορηθείς ποιος ήταν ο αθλητικός σύλλογος που άσκησε ασφαλιστικά μέτρα στην ιδιοκτήτρια εταιρεία του ηλεκτρονικού αρχείου της Α.Η (κατά σύμπτωση, ασφαλιστικός όμιλος). Ρώτα επίσης και τους γελοίους –καλύτερα κατάπτυστους– λόγους (ένας έχει σχέση με αυτόν). Δεν θα δυσκολευτείς να μάθεις (π.χ ρώτα τους Πορτοκαλέονες ή τους παλιούς γνωστούς σου – εάν σου μιλούν ακόμα). Αλλά πολύ θα εκπλαγείς.
ΥΓ αλήθεια, έχεις την απαίτηση "πατώντας" ένα σύνδεσμο που σε παραπέμπει εκτός Βίκι, να σε αφήσουν να τον "επεξεργαστείς" κιόλας; Κάτι τέτοιο μπορείς μόνο εντός Βίκι και ειδικά εσύ, ευτυχώς, πολύ σύντομα ούτε αυτό. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 00:33, 14 Αυγούστου 2015 (UTC)

σημερινή παρέμβαση[επεξεργασία κώδικα]

Ενημέρωσε τώρα τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Αν δεν σου κάνει κόπο, και την αρμόδια ομοσπονδία. Πες τους να αλλάξουν τα κιτάπια τους, ώστε να υπάρχουν πηγές και το λήμμα να τροποποιηθεί σύμφωνα με τη "σημερινή μπούρδα παρέμβαση". --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 10:58, 16 Δεκεμβρίου 2015 (UTC)

Ένοτητα "Άτυπος πρωταθλητής σύλλογος"[επεξεργασία κώδικα]

Παρότι μιλάμε για μία άτυπη διάκριση μεταξύ σωματείων, δεν δικαιολογείται η πρωτότυπη έρευνα σε επίπεδο Βίκι. Καθώς τέτοια είναι η εξαγωγή του συμπεράσματος ότι επειδή π.χ ο ΠΑΟ είχε το '60 το ισχυρότερο τμήμα ξιφασκίας πανελλαδικά και κέρδισε τον άτυπο τίτλο τα 1969 και 1971, τότε θα πρέπει να είχε κάνει το ίδιο και το ενδιάμεσο 1970. Ή ότι επειδή π.χ ο Αθηναϊκός ΟΟ πρώτευε σε περισσότερα από τα μισά ατομικά και ομαδικά αγωνίσματα ανδρών+γυναικών στις αρχές του '90, τότε θα πρέπει να ήταν και πανελληνιονίκης.

Δεν είναι σαφής η μέθοδος με την οποία η ΕΟΞ αναδεικνύει σήμερα τον άτυπο πρωταθλητή, καθώς δεν γνωρίζουμε τους βαθμούς που δίνει στις α' θέση, β', απλή συμμετοχή κλπ, αλλά και τον συντελεστή βαρύτητας που αποδίδει σε κάθε ηλικιακή κατηγορία (πιθανότατα είναι υψηλότερος αυτός για άνδρες/γυναίκες από παμπαίδες/κορασίδες). Ακόμα όμως και να ξέραμε τη σημερινή μέθοδο, ακόμα κι αν ξέραμε όλα τα αποτελέσματα (όχι μόνο τους πρώτους) όλων των αγωνισμάτων σε όλες τις ηλικίες π.χ του 1990, θα αντιμετωπίζαμε δύο προβλήματα εάν πηγαίναμε να την εφαρμόσουμε για να διαπιστώσουμε ποιον σύλλογο ανέδειξε η ΕΟΞ ως άτυπο πρωταθλητή εκείνης της χρονιάς. Το λιγότερο σοβαρό πρόβλημα έγκειται στο ότι θα μπαίναμε –πάλι– στα χωράφια της πρωτότυπης έρευνας. Και το πολύ χειρότερο, ότι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι η μέθοδος δεν έχει μεταβληθεί από το 1990 και άρα ότι πριν 25 χρόνια ίσχυαν ότι ισχύουν σήμερα.

Πάκαλε, μπορεί να βρεθεί τεκμηρίωση για τα έτη: 1970, 1973, 1975, 1977-1978, 1980-1981, 1984-1987 και 1989-1995; --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 19:14, 18 Δεκεμβρίου 2015 (UTC)

Αλλαγές στους πρωταθλητές[επεξεργασία κώδικα]

1[επεξεργασία κώδικα]

2[επεξεργασία κώδικα]

Ξίφος ασκήσεως, ομαδικό γυναικών 1976: είχες Πανελλήνιο, είχα Παράδεισο, το αντίθετο με το ανδρικό. Στην Ηχώ που κοίταξα ήταν οι φιναλίστ και στις δύο κατηγορίες, με τον Πανελλήνιο πρωταθλητή στους άνδρες και 2ο στις γυναίκες, και τον Παράδεισο 2ο στους άνδρες και πρωταθλητή στις γυναίκες. Κάποιο μπέρδεμα έχει γίνει.--ΗΡ9ΡbOW 15:52, 29 Νοεμβρίου 2015 (UTC)

Ναι και πιθανότατα είναι της ΑΗ. Η ΓΓΑ παραθέτει την πρωταθλήτρια 4άδα που ανήκει η Τζανόγλου, πανελληνιονίκης έτους (όπως και του προηγούμενου) στο ατομικό του ίδιου αγωνίσματος ως αθλήτρια του ΠΓΣ. Αντίθετα, κανείς από την πρωταθλήτρια 4άδα στο αντίστοιχο ομαδικό ανδρών (Δημητρόπουλος, Ψυρούκης, Κλαδάκης, Μαργιούκλας) δεν συναντάται κάποια χρονιά ως ξιφομάχος του σωματείου. Όσο λοιπόν κι αν το συμπέρασμα αγγίζει τα όρια της πρωτότυπης έρευνας (δεν ξέρουμε όλους τους αθλητές κάθε σωματείου, μόνο όσους πήραν α' θέση σε ομαδικό ή ατομικό), μπορούμε με ελάχιστες πιθανότητες λάθους να υποθέσουμε για τα ομαδικά φλερέ του 1976: άνδρες ---> ΑΟ Παράδεισος και γυναίκες ---> ΠΓΣ.
Μία άλλη εκδοχή είναι η ΑΗ όντως να κατέγραψε σωστά τα αποτελέσματα, να επακολούθησαν όμως ενστάσεις που ακύρωσαν νικητές/ριες στους δύο τελικούς, οπότε η ΕΟΞ να ανακήρυξε πρωταθλήτριες ομάδες τις ηττημένες. Με την εφημερίδα να τις αναφέρει βέβαια αλλά σε επόμενο φύλλο από της 26.10.1976 (σελ. 2) ή και να "έχασε" πλήρως τις εξελίξεις. Επειδή όμως μιλάμε για ταυτόχρονα δύο τελικούς, στους οποίους μάλιστα είχαν πάρει μέρος οι ίδιοι δύο σύλλογοι, είναι λογικότερο το σενάριο να μπουρδουκλώθηκε ο δημοσιογράφος. Απλά.
Επανέφερα τα στοιχεία της ΓΓΑ στο λήμμα και εάν το θεωρείς απαραίτητο, μπορούν οι δύο καταγραφές της ΑΗ να μπουν σε σημείωση. Αλλά μόνον εκεί, καθώς οι συγκεκριμένες της ΓΓΑ δείχνουν περισσότερο πιθανές. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 22:15, 18 Δεκεμβρίου 2015 (UTC)

Εντούτοις, ο ίδιος ο ιστότοπος του ΑΟ Παραδείσου δεν παραθέτει κανέναν της προαναφερόμενης 4άδας ως ξιφομάχο του σωματείου που να στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος ατομικά ή ομαδικά – αντίθετα με τους αντίστοιχους 4 στην άλλη πανελλήνια διάκριση του ΑΟΠ (επέ ανδρών 1994: Τερζούδης-Μορφιαδάκης-Χατζησαράντος-Κρούπης). Ότι κι αν έπαιξε τελικά και όσο κι αν μιλάμε για ΠΕ (καθώς η μη αναφορά πηγής σε κάποιο γεγονός, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αυτό δεν συνέβη), πρόκειται για πολύ σημαντικό στοιχείο που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Είναι ταμάμ η περίπτωση με ΑΟΟ και ΓΕΗ του ομαδικού φλερέ ανδρών 1984. Όπως και σ' εκείνη, λοιπόν, η καταγραφή της ΑΗ παίρνει θέση στον πίνακα, ενώ για της ΓΓΑ δημιουργήθηκε σημείωση.

Το θέμα είναι, Πάκαλε, τι γίνεται με τις γυναίκες πρωταθλήτριες φλερέ το 1976; Πανελλήνιος (κατά ΓΓΑ που δίνει και σύνθεση) ή ΑΟΠ (κατά ΑΗ); Εάν η εφημ. (26.10.1976, σελ. 2) γράφει τα ονόματα των μελών της νικήτριας, τότε τα συγκρίνουμε με τις 8 αθλήτριές του που ο ΑΟΠ έχει ως πανελληνιονίκες και κρίνουμε. Εάν όχι, θεωρώ ότι οφείλουμε να προτάξουμε την εκδοχή της ΓΓΑ. Για δες το σε παρακαλώ. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 06:57, 3 Ιανουαρίου 2016 (UTC)

3[επεξεργασία κώδικα]

[επεξεργασία κώδικα]

τα αποτελεσματα του 2009 έως 2014 (συμπεριλαμβανομενου και του 2011- εκεινη τη μέρα που τα έφτιαχνα σταμάτησα γιατί βαρέθηκα, οποτε το 2011 έμεινε "ορφανό") τα πήρα απο την ομοσπονδία. είχα αποθηκεύσει τους συνδέσμους αλλά και τα κειμενα ολόκληρα, αλλά μονο οι σύνδεσμοι απο το 2013 και μετα ανοίγουν, οι άλλοι χάθηκαν. το 2008 το είχα πάρει απο άρθρο του σάιτ sport.gr, το οποίο έχει κλείσει και δεν ανοίγει ο σύνδεσμος... το 2005 η εφημερίδα της ημερας που είχε τα αποτελεσματα λείπει απο το αρχείο της ηχους στο arxeiotypoy. έψαξα για λίγο στο ίντερνετ αλλά δεν βρήκα τίποτα.
Το λήμμα δεν θα πάθει τίποτε εάν μέχρι να ξαναβρεθούν τα στοιχεία, λείπουν 2-3 πρωταθλητές ή σε κάποιους άλλους υπάρχει το πρότυπο έλλειψης πηγών. Βλέπεις τι γίνεται με τους ηλίθιους ανώνυμους-ανώνυμους. Ρώτα στην Αγορά πώς θα ανιχνευτούν τα στοιχεία της ΕΟΞ που δεν υπάρχουν πλέον στο site της. Κατά 99% υπάρχει τρόπος να ανασυρθούν μέσω archived αρχείων. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 00:45, 19 Δεκεμβρίου 2015 (UTC)

Χρήστης:Στέλιος Πετρουλάκης κοίταξες εδώ να δεις άμα βγάζει τίποτε ως αποτέλεσμα ? --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 00:57, 19 Δεκεμβρίου 2015 (UTC)

Α, γεια σου! Εάν ο Πάκαλος έχει αποθηκεύσει τους συνδέσμους της ΕΟΞ, τότε μάλλον θα βρεθούν τα στοιχεία. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 01:00, 19 Δεκεμβρίου 2015 (UTC)
Δεν ανοίγει κανένα. Μόνο αυτό.--ΠάΚαΛος 17:55, 19 Δεκεμβρίου 2015 (UTC)

Εάν έχεις τον τίτλο του άρθρου ή ένα τμήμα του κειμένου, αναζήτηση στο google με:

Στο βάθρο Σιδηροπούλου, Διαφωνίδης www.fencing ---> βρέθηκε
Στο βάθρο Σιδηροπούλου, Διαφωνίδης βρέθηκε
Νικήτρια η αθλήτρια της Α. Λέσχης Νίκη Σιδηροπούλου www.fencing ---> βρέθηκε άλλο αρχείο της ΕΟΞ
Νικήτρια η αθλήτρια της Α. Λέσχης Νίκη Σιδηροπούλου ---> βρέθηκε

Εάν έχεις μόνο το σύνδεσμο και αυτός στο url του περιέχει τον τίτλο στα αγγλικά:

avlaia-gia-to-panellinio-protathlima-andron-gynaikon www.fencing ---> βρέθηκε
avlaia-gia-to-panellinio-protathlima-andron-gynaikon ---> βρέθηκε
αυλαία για το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών γυναικών www.fencing ---> βρέθηκε
αυλαία για το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών γυναικών ---> βρέθηκε

Εάν ο σύνδεσμος δεν περιέχει τίτλο, αναζήτηση με κάποιο τμήμα του:

http://www.fencing.org.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=471:2011-05-09-09-35-56&catid=7:2009-04-01-09-07-01&Itemid=22 ---> βρέθηκε
http://www.fencing.org.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=471:2011-05-09-09-35-56&catid=7:2009-04-01-09-07-01&Itemid=22 ---> βρέθηκε άλλο αρχείο της ΕΟΞ

Φυσικά, όλα αυτά εάν το αρχείο υπάρχει ακόμα, έστω και αρχειοθετημένο. Αλλά και τότε πιστεύω ότι υπάρχουν κάποιες πιθανότητες, ρωτάμε τον Glorious και μετά στην Αγορά. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 21:17, 19 Δεκεμβρίου 2015 (UTC)

4[επεξεργασία κώδικα]

Ξίφος ασκήσεως, ομαδικό ανδρών 1983: είχες Πανελλήνιο, είχα Αθηναϊκό ΟΟ. Η Ηχώ αναφέρει μόνο ότι νίκησε ο ΑΟΟ στο ομαδικό. --ΗΡ9ΡbOW 15:52, 29 Νοεμβρίου 2015 (UTC)

Ο ΑΟΟ πρώτευσε στο ομαδικό μονομαχίας το 1983 – μήπως πάλι μπερδεύτηκε η ΑΗ; Για ξαναδές. Προς το παρόν επανήλθε ο ΠΓΣ και εάν βεβαιωθείς ότι έχει ΑΟΟ για ομαδικό φλερέ (όχι επέ), ψάχνουμε Έθνος, Μακεδονία κλπ ίδιων ημ/νιών. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 03:49, 19 Δεκεμβρίου 2015 (UTC)

5[επεξεργασία κώδικα]

6[επεξεργασία κώδικα]

Ξίφος μονομαχίας ομαδικό ανδρών 1989: είχες Πανελλήνιο, είχα ΓΕ Φλώρινας. Στην Ηχώ γράφει ότι η ΓΕΦ νίκησε στον τελικό τον Πανελλήνιο με 6-3. --ΗΡ9ΡbOW 15:52, 29 Νοεμβρίου 2015 (UTC)

Εδώ μπορεί όντως να υπήρξε ζήτημα ένστασης και ανακήρυξης του ΠΓΣ ως πρωταθλητή εκ των υστέρων, οπότε μπήκαν και οι δύο εκδοχές με επεξηγηματική σημείωση. Μέχρι να –εάν– βγάλουμε άκρη, τι λες ώστε ο τίτλος να πιστώνεται και στους δύο συλλόγους, αλλά με ερωτηματικό; Δηλαδή κάπως έτσι. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 22:24, 19 Δεκεμβρίου 2015 (UTC)

7[επεξεργασία κώδικα]

8[επεξεργασία κώδικα]

9[επεξεργασία κώδικα]

10[επεξεργασία κώδικα]

Εδώ έχει την Κουμπάνη το 2009 ως αθλήτρια του ΠΓΣ, όχι της ΑΣΑΟ. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 15:01, 29 Δεκεμβρίου 2015 (UTC)

11[επεξεργασία κώδικα]

Η σελίδα fb του ΑΟΟ δεν περιλαμβάνει στις διακρίσεις της Νικολέτας Καλλή την πανελλήνια νίκη του ατομικού φλερέ 2003 (αντίθετα με τα προηγούμενα έτη 1998-2000-2001-2002). Μπορεί να πρόκειται απλώς για παράλειψη ή να πρώτευσε η Σ. Καλλή επίσης του ΑΟΟ ή με τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου 2001-02 να άλλαξε σωματείο (αν και η σελίδα την έχει ως αθλήτριά του που το 2003 πέτυχε διεθνή διάκριση). Έλεγξε σε παρακαλώ την ΑΗ (19.04.2003, σελ. 43) που έχεις βάλει ως παραπομπή. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 10:37, 2 Ιανουαρίου 2016 (UTC)

Νικολέτα Καλλή λέει, που συμπλήρωσε 13 εθνικούς τίτλους (εννοεί όλων των ηλικιών), Αθηναϊκού, κερδίζοντας στον τελικό τη Βουγιούκα, επίσης Αθηναϊκού.--ΠάΚαΛος 17:04, 2 Ιανουαρίου 2016 (UTC)

Το ίδιο για τον ρέκορντμαν πανελλήνιων τίτλων ατομικού φλερέ Χρήστο Σμαΐλη τα 2001 (ΑΗ 13.05.2001, σελ. 43) και 2003 (19.04.2003, σελ. 42). Εδώ είναι αρκετά πιθανόν να υπήρξε αλλαγή σωματείου το 2000. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 13:51, 2 Ιανουαρίου 2016 (UTC)

Σχόλιο 20-12-2015[επεξεργασία κώδικα]

...

Η ip 77.49.44.44 δεν ταυτίζεται με τις 77.49.61.174 και την 77.49.24.195. Σε όλα τα CheckUser συμβαίνει αυτό. Έναν δε από τους εντεταλμένους χρήστες να προβαίνουν σε CU αποτελεί ο Materialscientist, που δεν νομίζω να χαρεί ιδιαίτερα όταν θυμηθεί κάτι βανδαλισμούς τον περασμένο μήνα στην αγγλική ΒΠ. Για τους οποίους κλείδωσε λήμματα και έριξε κατακούτελα κάτι βαρβάτες φραγές. Στην ip 77.49.24.195 για παράδειγμα...
Μήπως όσο διατελούμε υπό ποινή να μην ξακάναμε βλακείες που επισύρουν τον πολλαπλασιασμό της; Και πριν ακόμα τεθεί το ζήτημα του θεματικού αποκλεισμού σας –όχι πληθυντικός ευγενείας–, άρα που θα διαμορφώσουν αποφασιστικά την άποψη της Κοινότητας για να τον επιβάλλει; --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 16:03, 20 Δεκεμβρίου 2015 (UTC)

το παραλληρημα της απελπισίας[επεξεργασία κώδικα]

Τά ομαδικά κάθε αγωνίσματος δεν αποτελούν ταυτόχρονα και πανελλήνιο τίτλο κύριε Πετρουλάκη.Υπάρχουν και τα ατομικά και ο συνδυασμός ομαδικών-ατομικών δίνει τον πρωταθλητή του κάθε αγωνίσματος(βλέπε ΠΙΝΚ ΠΟΝΚ,ΣΤΙΒΟΣ,κλπ).Ολα τα αγωνίσματα μαζί δινουν τον πραγματικό πρωταθλητή σύλλογο κάθε αγωνίσματος.Η τελευταία σας προσπάθεια στην ξιφασκία του ΠΑΟ και η ταυτόχρονη άρνηση συμμόρφωσης σε ομοσπονδιες άλλων αθλημάτων,δείχνει σε τι δαιδάλους απελπισίας παραδέρνετε.Βάλτε ότι θέλετε.Αν κάνει καλό στη ματαιοδοξία σας συνεχίστε.Είναι πολύ σημαντικό να σώζεται μια χαμένη ψυχή.

Προς διαχειριστές:καμιά υποχρέωση δεν έχουμε να διαβάζουμε τις ονειρώξεις κάθε παραλογισμένου.Εχετε ευθύνη για αυτό.--77.49.51.96 12:48, 23 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

AΠΟΔΕΙΞΗ

Ξίφος μονομαχίας 2015(αποτελ΄σματα αθλητων Πανελληνιου)=ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ:Περδίκα(χρυσό),Περδίκα-κΟΚΌΤΗ-Πανταζίδη-Παναγοπούλου(χρυσο),Καρακιόλης(χάλκινο),Κοκότη(χάλκινο),Καρακιόλης-Στέφος-Λιανός-Παπαδημητρίου(χάλκινο).

Μετάλλια παίρνουν οι αθλητές -αθλήτριες σε ατομικά-ομαδικά αγωνίσματα και όχι πρωταθλήματα.Ο πρωταθλητής σε κάθε αγώνισμα αναδεικνύεται από τη βαθμολογία ατομικών -ομαδικών.

Και είναι πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών.

 • Τα στοιχεία στην παραπομπή 83(εφημερίδα ΑΥΓΗ)του λήμματος.--77.49.51.96 18:36, 24 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)
Κατ' εσέ οι ξιφομάχοι δεν παίρνουν πρωτάθλημα, αλλά κατά τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είναι πρωταθλητές Ελλάδας. Ποιον λες να πιστέψουμε, τον αθλητικό φορέα της ελληνικής πολιτείας ή εσένα; Μέχρι κι ο τρελός του χωριού θα απαντούσε, να μην πιστέψουμε τον δεύτερο. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 18:49, 24 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)
  • ΕΡΩΤΗΣΗ:Γιατί ανοίγοντας το λινκ έχει πάνω αριστερά το σήμα του ΠΑΟ?

Πολύ ωραία.Σύμφωνα με την επίσημη ομοσπονδια λοιπόν και μέχρι το 1997,ο ΠΑΟ έχει:5 πρωταθλήματα στο ξίφος ασκήσεως,5 στο ξίφος μονομαχίας και 0 (μηδέν) στη σπάθη.Ας τα περάσουμε έτσι στο λήμμα.--77.49.51.96 19:12, 24 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Η ΓΓΑ δημοσίευσε το 1997 και αργότερα ανάρτησε στο σάιτ της, τους νικητές για όσα πρωταθλήματα Ελλάδας είχε καταφέρει να βρει στοιχεία (ασχολήθηκαν άλλωστε με όλα τα αθλήματα όχι μόνο την ξιφασκία). Από τότε δεν ενδιαφέρθηκαν εκ νέου – κακώς. Η συμπληρωματική δουλειά που έκανε ο Πάκαλος και άλλοι συντάκτες είναι εξαιρετική. Από ότι μαθαίνω, δε, η ΕΟΞ σύντομα θα συμπληρώσει την ατέλεια που υπάρχει στο δικό της σάιτ αναρτώντας τους πανελληνιονίκες ατομικού και τους πρωταθλητές συλλόγους ομαδικού, για όλα τα όπλα και όλες τις χρονιές του διοργανώθηκε Πανελλήνιο πρωτάθλημα – ακόμη και πριν την ίδρυσή της το 1972. Με ειδικό credit περί της βοήθειας που πήραν από τα στοιχεία της ΒΠ και συγκεκριμένα τις ημ/νίες διεξαγωγής (υπάρχουν στις παραπομπές του Πάκαλου), ώστε να μην ψάχνουν στα τυφλά τα δικά τους κιτάπια και αυτά του ΣΕΓΑΣ. Φυσικά, όταν αναρτηθεί ο κατάλογος θα γίνουν τυχόν αλλαγές στο λήμμα – έως τότε δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε κόμμα.
Εσύ από τη μεριά σου, τώρα, έχεις λίγο καιρό ακόμη ώστε να πας και να ενημερώσεις την ΕΟΞ ότι τόσες δεκαετίες δεν διοργάνωνε στην πραγματικότητα Πανελλήνια πρωταθλήματα ξιφασκίας, αλλά αθλητές, παράγοντες και δημοσιογράφοι μαζεύονταν κάθε χρόνο για αποκριάτικο χορό (με μάσκες, σπαθιά κλπ). Μήπως, λέω μήπως, έχεις πρόβλημα με το σύνολο των πανελλήνιων τίτλων ομαδικού ενός συγκεκριμένου συλλόγου; Τόσο μεγάλο που να χάνεις το μυαλό σου(;), με συνέπεια να ξεχνάς ακόμα και τα κλειδιά σου ότι η ΓΓΑ δεν είναι "ομοσπονδία"; Όταν θα προστρέξεις και σ' αυτήν, μετά που θα σε περιγελάσουν στην ΕΟΞ, πες της "καλημέρα Γραμματεία μου" – μην πετάξεις κανά κουφό περί ομοσπονδίας, είναι στα μαχαίρια. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 19:48, 24 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

και πως ήξερε το 1943 με τον Κιτρόεφ και δεν ήξερε το 1960?Ρωτάω εγώ ο "περίγελος του κόσμου".Και ο ερασιτέχνης ΠΑΟ τόσο άσχετος?

Δεν είναι κόντρα αναμεσα σε σένα και σε μένα.Να με μισείς όσο θέλεις.Η Δουλειά όμως είναι δουλειά και πρέπει να γίνεται σωστά.--77.49.51.96 20:02, 24 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Ε , δεν περιμένεις κιόλας να απαντήσω για μία έρευνα που έκαναν κάποιοι άγνωστοί μου το μακρινό 1997, έτσι; Και πόσο μάλλον να απαντήσω σε έναν αυτοχαρακτηριζόμενο ως "περίγελο του κόσμου". Άντε πάγαινε στις ΕΟΞ και ΓΓΑ, καλύτερα. Μόνο, μην τους αναφέρεις ότι ανακατεύεσαι με τη ΒΠ – ούτως ή άλλως δεν έχεις παρά επιδερμική σχέση μαζί της... --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 20:48, 24 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Kαλά,έλα εσύ στη Γ.Γ.Α και θα σε υποδεχθούμε δεόντως.--77.49.51.96 21:10, 24 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Επειδή δεν θέλω να πιστέψω ότι διαβάζουν τα μάτια μου, για εξηγήσου καλύτερα. Οι προσκλήσεις σε ραντεβουδάκια, ξέρεις, αποτελούν ενδιαφέρον στοιχείο για τους διαχειριστές της ΒΠ. Ειδικά όταν θυμηθούν κάτι νομικές απειλές παλαιότερα. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 21:56, 24 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Απειλές μόνο οι ένοχοι βλέπουν παντού.Εκθέτεις μια ολόκληρη αρχη του κράτους και ζητάς και τα ρέστα?--77.49.51.96 22:07, 24 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Κατευθείαν κωλοτούμπα, μόλις διαβάσεις για Σημειωματάριο. Τράβα εκεί να καταγγείλεις ότι "εκθέτω την αρχή του κράτους", στην οποία φαίνεται ότι μετέχεις και του λόγου σου. Μάλιστα γράψε τους πως την εκθέτω και μισή και ολόκληρη, αλλά έχω ειλικρινείς σκοπούς και θα την αποκαταστήσω με γάμο. Σε όλους κάνει καλό λίγο γέλιο. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 22:18, 24 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Καλεντάρι και βαθμοι[επεξεργασία κώδικα]

Εδω το αγωνιστικό προγραμμα της ξιφασκίας, οπου ξεκάθαρα φαίνεται ότι πρόκειται για ένα βαθμολογούμενο πρωτάθλημα www.fencing.org.gr/images/stories/PROGRAMMA_ESOTERIKOU_2016.pdf .Βέβαια ανακηρύσεται ξεχωριστός νικητής σε κάθε όπλο καθώς δεν συμμετέχουν όλες οι ομάδες και στα τρία αγωνίσματα,κλπ.Πρωταθλητής σύλλογος όμως στο άθλημα τις ξιφασκίας είναι αυτός με την μεγαλύτερη συγκεντρωτική βαθμολογία και στα τρία όπλα.--77.49.38.221 18:25, 1 Απριλίου 2016 (UTC)

πανελληνιος-τίτλοι ξιφασκίας[επεξεργασία κώδικα]

Στην επίσημη σελίδα του Πανελληνίου φαίνεται καθαρά ότι πρωταθλητής σύλλογος είναι αυτός της γενικής βαθμολογίας ανδρων γυναικών.Ατυπος είναι ο τίτλος όλων των ηλικιακών κατηγοριών μαζί.Εδώ www.panelliniosac.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=140&Itemid=238&module_entity=team&module_entityid=10 .

--77.49.37.139 17:20, 11 Απριλίου 2016 (UTC)

Πανελλήνιος και Παναθηναικός[επεξεργασία κώδικα]

Εδώ ο ξέκαθαρος διαχωρισμός ηλικιακών κατηγοριών και ο αριθμός των τίτλων (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 30-ΠΑΟ 13) www.avgi.gr/article/389146/-antexei-akomi-o-panellinios- .Στον Πανελληνιο βέβαια πρέπει να προσθέσουμε και τους τίτλους των τριών τελευταίων χρόνων,οπότε φτάνει τους 33 τίτλους.--77.49.37.139 08:53, 16 Απριλίου 2016 (UTC)

ΥΓ.Το πρωτάθλημα είναι κοινό ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ και όχι ξεχωριστό,συμφωνα με την παραπάνω πηγή.--77.49.37.139 14:53, 16 Απριλίου 2016 (UTC)

O.Ξ.Ι.ΦΛΩΡΙΝΑΣ[επεξεργασία κώδικα]

Πρωταθλητής Ελλάδος 2016 www.oxif.gr/new/?p=986.Η Φλώρινα λοιπόν γιορτάζει!Δεν αντελήφθην άλλο σύλλογο να γιορτάζει επειδή κατέκτησε το ομαδικό π.χ. της Σπάθης.--Vrahomarinaner (συζήτηση) 19:38, 24 Μαΐου 2016 (UTC)


Επίσης:Ξεκινά το Πανευρωπαικό πρωτάθλημα Ξιφασκίας και στα τρία όπλα,εδώ:www.athina984.gr/2016/02/29/xekina-to-panevropaiko-xifaskias-sti-servia/.Eνα πρωτάθλημα για όλα τα όπλα λοιπόν.--Vrahomarinaner (συζήτηση) 20:02, 24 Μαΐου 2016 (UTC)

Οποισδήποτε μπορεί να πανηγυρίζει για οτιδήποτε. Ακόμη κι αν αυτό, το χαρακτηρίζει ως άτυπο εκείνος που το διοργανώνει. Πανηγυρισμοί απορρίπτονται ως πηγή στη ΒΠ, πόσο μάλλον όταν αναγγέλλονται μέσω blogs. Το σκεπτικό "Δεν αντελήφθην άλλο σύλλογο να γιορτάζει" αποτελεί επαγωγικό συλλογισμό – εάν υπήρχε δε σε λήμμα (και όχι απλά στη σελ. του Συζήτησης), θα διαγραφόταν ως Πρωτότυπη έρευνα. Το λήμμα επαναφέρθηκε στη μορφή που τεκμηριώνουν αξιόπιστες πηγές, όπως η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας (ΕΟΞ) και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ). --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 08:35, 25 Μαΐου 2016 (UTC)

-Από μια λεξούλα πιάστηκες("ατυπος")μόνο που αφορά το σύνολο των ηλικιακών κατηγοριών.Ζήσε το παραμύθι σου.Και ο Πανελλήνιος παραδέχεται ότι έχασε το πρωτάθλημα.Λόγω εργασίας θα βάλω αργότερα το σωστό σύνδεσμο.--Vrahomarinaner (συζήτηση) 09:05, 25 Μαΐου 2016 (UTC)

Τη "λεξούλα" αναφέρει τέτοια εποχή κάθε χρόνο ο καθ' ύλην αρμόδιος, η διοργανώτρια αρχή των πρωταθλημάτων, η ΕΟΞ. Και ναι, η τελευταία ενότητα του λήμματος αφορά σε αυτό το άτυπο άθροισμα της βαθμολογίας όλων των αγωνισμάτων, όλων των ηλικιών και όλων των φύλων – όπως μας εξηγεί η ΕΟΞ και όπως περιγράφεται σαφώς και τεκμηριωμένα στην ενότητα βάσει παραπομπών στην ΕΟΞ. Επίσης, η ΓΓΑ καταγράφει τους πανελληνιονίκες αθλητές και τους πρωταθλητές συλλόγους ανά αγώνισμα για κάθε χρονιά, όχι όμως αυτόν τον άτυπο πρωταθλητή σύλλογο. Τι δεν μπορείς να καταλάβεις; Ή ακόμη κι αν αδυνατείς να καταλάβεις, εναρμονίσου επιτέλους με την Πολιτική, αφού δεν μπορείς να δεχτείς την πραγματικότητα. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 09:29, 25 Μαΐου 2016 (UTC)

-Τη δική σου πραγματικότητα.Τον πρωταθλητή τον ανακοινώνει μεσω βαθμολογίας αν πρόσεξες.--Vrahomarinaner (συζήτηση) 15:49, 25 Μαΐου 2016 (UTC)--Vrahomarinaner (συζήτηση) 15:49, 25 Μαΐου 2016 (UTC)Tα μόνα πρωταθλήματα που υπάρχουν είναι τα 4 ηλικιακά(παίδων-κορασίδων,...,ανδρών-γυναικών).Οι νικητές του ομαδικού παιρνουν μετάλλια ,όπως και αυτοί του ατομικού.--Vrahomarinaner (συζήτηση) 16:09, 25 Μαΐου 2016 (UTC)

Όχι τη δική μου αλλά την πραγματικότητα της ΕΟΞ. Η οποία ανακηρύσσει πρωταθλητή σύλλογο μέσω του αθροίσματος των βαθμολογιών όλων των πρωταθλημάτων:
... κατέκτησε τον (άτυπο) τίτλο του πρωταθλητή συλλόγου για 18η συνεχόμενη χρονιά, με βάση τους βαθμούς που συγκέντρωσε από τα εθνικά μας Πρωταθλήματα το 2013 για τις 4 ηλικιακές κατηγορίες.
Και όχι όπως διατείνεσαι, μέσω αποκλειστικά του πρωταθλήματος της 4ης ηλικιακής κατηγορίας, δηλαδή των ανδρών/γυναικών. Κάτι που ρητώς αναφέρει (για όποιον γνωρίζει ελληνικά β΄ Δημοτικού) η ΕΟΞ στο ίδιο άρθρο της:
Ειδικότερα, η κατάταξη στα τέσσερα εθνικά Πρωταθλήματα ξιφασκίας 2013 στις πρώτες θέσεις ήταν:

Στο Πρωτάθλημα Παμπαίδων/Παγκορασίδων (μέχρι 13 χρόνων): OΞΙΦ/111, ΠΓΣ/81, ΑΟΞ Αιγάλεω/68, ΑΕΚ/52, Αρκτεία/47, Οδυσσέας Χαλανδρίου/40β.

Στο Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων (μέχρι 17 χρόνων): ΑΟΞ Αιγάλεω/176, ΟΞΙΦ/166, ΠΓΣ/158, ΑΕΚ/142, Οδυσσέας Χαλ./136, Εκπ. Κωστέα/Γείτονα 92β.

Στο Πρωτάθλημα Νέων (κάτω των 21): OΞΙΦ/354, ΑΕΚ & Πανελλήνιος από 210, Οδυσσέας Χαλανδρίου/186, ΑΟΞ Αιγάλεω/177, Αθ. Λέσχη/126β.

Στο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών: ΠΓΣ/552, ΟΞΙΦ/352, ΑΟΞ Αιγάλεω/276, Αθην. Λέσχη/236, ΑΕΚ/216, Αθηναϊκός & Μ. Αλέξανδρος Θ/κης από 184β.

Στη γενική κατάταξη συλλόγων 2013, λοιπόν, ο Πανελλήνιος συγκέντρωσε συνολικά 1001 βαθμούς

δεδομένου ότι από παλιά οι Άραβες -και χωρίς τα κινέζικα κομπιουτεράκια του 1€- μας έμαθαν ότι: 81 + 158 + 210 + 552 = 1.001.
Και τον οποίον πρωταθλητή σύλλογο τον χαρακτηρίζει ρητά, αναμφισβήτητα και αμετάκλητα ως άτυπο. Ακόμη κι ο Σκέττος σου επαναλαμβάνει ότι είσαι 100% λάθος. Κάτι άλλο περί του ποιος κινείται στη δική του σφαίρα φαντασίας και μάλιστα μαραζώνει από τη μοναξιά; --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 16:25, 25 Μαΐου 2016 (UTC)

-Xα,χα,χα!ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ,ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ,ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ,ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ.Βλέπεις πουθενά πρωτάθλημα ομαδικού?Πως να το δεις αφου δεν υπάρχει.Οσο για το "άτυπος",πέρα απ την δική μου εκδοχή,παίζει να το πρόσθεσε κάποιος λαθραία(θυμάσαι τι μου είχες πει κάποτε για τη χρονολογία του ΠΑΟ μετά τον ΟΣΦΠ).Τα ομαδικά και ατομικά παιρνουν βαθμούς και μετάλλια,π΄χ.στο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών.Με τις υγείες σου.--Vrahomarinaner (συζήτηση) 17:08, 25 Μαΐου 2016 (UTC)

Μα κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι τα πανελλήνια πρωταθλήματα ομαδικού συνυπολογίζονται στη συνολική βαθμολογία σωματείων, σύμφωνα με την οποία η ΕΟΞ ανακηρύσσει τον άτυπο πρωταθλητή σύλλογο Ελλάδας. Ούτε φυσικά υπάρχει, ούτε φυσικά υπήρξε ποτέ σχετική μνεία στο λήμμα, ούτε μπορεί από την ανάγνωσή του να υπονοήσει κανείς κάτι παρόμοιο:
η ΕΟΞ βαθμολογεί την ετήσια πορεία των ξιφομάχων κάθε ηλικιακής κατηγορίας στα ατομικά αγωνίσματα κατά τη διάρκεια επιλεγμένων διασυλλογικών συναντήσεων επιπέδου εθνικού πρωταθλήματος.
Για παράδειγμα, την αγωνιστική περίοδο 2015 ο Τελιπορανίδης συγκέντρωσε για τον Μέγα Αλέξανδρο Θεσσ/κης 270 βαθμούς στο ατομικό του ξίφους ασκήσεων (οι βαθμολογίες όλων των ξιφομάχων, όλων των ηλικιών και των δύο φύλων: εδώ). Αυτοί προήλθαν από 4 πανελλήνιες διοργανώσεις της ΕΟΞ και συγκεκριμένα τις ημ/νίες 23/4/2016 (β΄ θέση), 9/1/2016 (γ΄ θέση), 10/10/2015 (β΄ θέση) και 9/5/2015 (β΄ θέση). Η τελευταία αφορά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα 2015, όπου όντως ηττήθηκε στον τελικό του ατομικού. Οι 90 βαθμοί της β΄ θέσης δεν μπορούν να αφορούν στο ομαδικό, καθώς –όπως καταγράφει η ίδια πηγή– εκεί φιναλίστ υπήρξε ο ΟΞΙΦ. Όχι ο Μ. Αλέξανδρος.
Δηλαδή
* Πανελλήνια πρωταθλήματα ατομικού: μετάλλιο σε ξιφομάχο + βαθμούς σε σωματείο του για τη βαθμολογία που βγαίνει ο άτυπος πρωταθλητής σύλλογος
* Πανελλήνιο πρωτάθλημα ομαδικού: μετάλλιο σε σωματείο ομάδας.
Τα ομαδικά δεν δίνουν βαθμούς στη συνολική βαθμολογία για λόγους δίκαιης αντιπροσώπευσης των συλλόγων σε αυτήν. Τα περισσότερα πλην των αθηναϊκών κυρίως, δεν έχουν αρκετούς ξιφομάχους να συγκροτήσουν ομάδα 4μελή (+ εφεδρικούς) ώστε να μετέχουν και όταν μπορούν, αυτό δεν γίνεται και για τα 3 όπλα όλων των ηλικιών και φύλων. Αντίθετα, μπορούν να μετέχουν με λίγους, έστω, ξιφομάχους στα πρωταθλήματα ατομικού.
Πρέπει να καταλάβεις ότι αυτό ακριβώς που επικαλείσαι (και που από πάνω ειρωνεύεσαι ότι δεν περιγράφεται στο λήμμα), δηλαδή ο μη συνυπολογισμός των ομαδικών πρωταθλημάτων στη συνολική βαθμολογία, είναι αυτό ακριβώς που καταρρίπτει αμέσως τη φαντασίωσή σου = τα πρωταθλήματα ομαδικού δεν αναδεικνύουν, τάχα μου, πρωταθλητές συλλόγους. Σου φαίνεται λογικό κοτζάμ πανελλήνιο πρωτάθλημα να μην δίνει στο σωματείο του οποίου η ομάδα νίκησε ούτε μετάλλιο, ούτε βαθμούς για την άτυπη –έστω– κατάταξη; Για πλάκα διεξάγεται ή για προπόνηση εν όψει του επερχόμενου πρωταθλήματος ατομικού; (άσε που πραγματοποιούνται την ίδια ημέρα: [2]) Το βασικό πρόβλημα βέβαια που αντιμετωπίζει η φαντασίωση, είναι ότι δεν έχεις κάποια πηγή που να την τεκμηριώνει. Όσο λοιπόν ψάχνεις –μάταια– για πηγή, προσπάθησε μπας και πιάσεις το γεγονός ότι αυτοσαμποτάρεσαι.
ΥΓ οι θεωρίες συνωμοσίες είναι για κλάματα, ενώ το ότι εμφανίζονται όταν καταρρίπτονται όλα τα λογικά(;) επιχειρήματα για γέλια. Πάντως δεν λέω, είσαι εφευρετικός... --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 20:36, 25 Μαΐου 2016 (UTC)

-Πρώτον: έθεσα χθες κάτι ερωτήματα στη σελίδα συζήτησης του Πάκαλου.Δες τα και μετά τα ξαναλέμε.Δεύτερον:δεν ξέρω αν το έχεις προσέξει αλλά οι συνειρμοί που διατυπώνεις στο κείμενο ,έχουν πάθει βέρτικο από τα ήξεις-αφήξεις.Πιθανόν και συ τελειώνοντας δεν θυμάσαι τι έγραψες.Λοιπόν επειδή δεν μ αρέσουν οι σάλτσες.Τα πράγματα έχουν όπως τα λέω εγώ.Απλά εσύ για κανά μήνα επεξεργάσου τα.Τότε θα τ αλλάξεις μόνος σου.Εγώ,όπως σου είχα υποσχεθεί,δεν θα πειράξω τίποτα.Μόνο το λήμμα-ενότητα,"το ποδοσφαιρο πριν την ίδρυση της ΕΠΟ".Φιλικά !--Vrahomarinaner (συζήτηση) 21:01, 25 Μαΐου 2016 (UTC)

Καλά, εδώ έγραψα ότι απομάκρυνα παραπομπές (άλλου συντάκτη από το 2012) επειδή δεν τεκμηρίωναν ότι υποτίθεται πως έπρεπε να τεκμηριώνουν κι εσύ ρώτησες "τότε γιατί τις έβαλες;" Υπήρχε περίπτωση να καταλάβεις κείμενο διανθισμένο με περίεργα σύμβολα όπως "1", "2" κλπ; --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 21:26, 25 Μαΐου 2016 (UTC)

-Οπως το περίμενα!Δεν έχεις απάντηση.Πφφφφ.--Vrahomarinaner (συζήτηση) 21:44, 25 Μαΐου 2016 (UTC)

-Εδώ www.gazzetta.gr/other-sports/article/751272/o-panellinios-protathlitis

-Πόσες ακόμα πηγές να μπουν για να καταλάβετε τα αυτονόητα.--77.49.37.116 21:21, 26 Μαΐου 2016 (UTC).Αφού ζητήσω συγνωμη που είχα ξεχάσει να συνδεθώ,ερωτώ:τόσες πηγές κάνουν λάθος?ΌΧΙ!Λάθος κάνετε όσοι προσπαθείτε να μας παρουσιάσετε τις πρωτιές των αγωνισμάτων σαν πανελλήνια πρωταθλήματα.--Vrahomarinaner (συζήτηση) 21:37, 26 Μαΐου 2016 (UTC)

Τελικό κτύπημα[επεξεργασία κώδικα]

Εδώ www.contra.gr/sports/fencing/article1135659.ece .Ξεκάθαρα πρωτάθλημα ανδρων-γυναικών με βαθμολογία των 3 αγωνισμάτων.--Vrahomarinaner (συζήτηση) 15:41, 1 Ιουνίου 2016 (UTC)

Πολλά μπράβα! Επιτέλους ανακάλυψες ότι οι 2 από τις 4 διοργανώσεις που η ΕΟΞ βαθμολογεί σε ατομικό επίπεδο για να αναδείξει τον άτυπο πρωταθλητή Ελλάδας (πάντα σε ατομικό επίπεδο), καλούνται πρωτάθλημα Νέων και πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών. Πάντως σε είχε ήδη πληροφορήσει η ΕΟΞ η ίδια:
Ειδικότερα, η κατάταξη στα τέσσερα εθνικά Πρωταθλήματα ξιφασκίας 2013 στις πρώτες θέσεις ήταν:

Στο Πρωτάθλημα Παμπαίδων/Παγκορασίδων (μέχρι 13 χρόνων): OΞΙΦ/111, ΠΓΣ/81, ΑΟΞ Αιγάλεω/68, ΑΕΚ/52, Αρκτεία/47, Οδυσσέας Χαλανδρίου/40β.

Στο Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων (μέχρι 17 χρόνων): ΑΟΞ Αιγάλεω/176, ΟΞΙΦ/166, ΠΓΣ/158, ΑΕΚ/142, Οδυσσέας Χαλ./136, Εκπ. Κωστέα/Γείτονα 92β.

Στο Πρωτάθλημα Νέων (κάτω των 21): OΞΙΦ/354, ΑΕΚ & Πανελλήνιος από 210, Οδυσσέας Χαλανδρίου/186, ΑΟΞ Αιγάλεω/177, Αθ. Λέσχη/126β.

Στο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών: ΠΓΣ/552, ΟΞΙΦ/352, ΑΟΞ Αιγάλεω/276, Αθην. Λέσχη/236, ΑΕΚ/216, Αθηναϊκός & Μ. Αλέξανδρος Θ/κης από 184β.

Στη γενική κατάταξη συλλόγων 2013, λοιπόν, ο Πανελλήνιος συγκέντρωσε συνολικά 1001 βαθμούς

Επίσης, θα έπρεπε να είχες αναρωτηθεί τον λόγο για τον οποίον δεν υπάρχει ούτε μία πηγή που να παραθέτει κατάλογο των πρωταθλητών συλλόγων ανά έτος σε κάποιο από αυτά τα 4 πρωταθλήματα ατομικού (ούτε καν το Ανδρών/Γυναικών, το σπουδαιότερο καθώς προσφέρει τους περισσότερους βαθμούς). Ενώ αντίθετα η ΓΓΑ ασχολείται μόνον με τους πανελληνιονίκες αθλητές – επίσης ατομικού. Όπως και με τους πρωταθλητές συλλόγους ομαδικού. Αλλά μάλλον σου ζητούνται πολλά, οπότε συνέχισε να αναζητείς γνωστά και πλήρως αδιάφορα στοιχεία. Δικός σου ο χρόνος, πίσω όμως δεν γυρνά... --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 16:06, 1 Ιουνίου 2016 (UTC)

-Καταρχήν δεν ξέρω αν είσαι τόσο φτωχός στο άνω διαμέρισμα,αλλά προφανώς αυτό είναι το λιγότερο.Η ΠΗΓΗ γράφει:Μετά το πρωτάθλημα νέων,ο Πανελλήνιος κατέκτησε το πρωτάθλημα ανδρων-γυναικών με 345 βαθμούς(και στη συνέχεια έχει αναλυτικά τους νικητές σε κάθε ομαδικό και ατομικό αγώνισμα).Οι 1000 τόσοι βαθμοί που λες είναι η βαθμολογία όλων των κατηγοριών(παίδες-κορασιδες,νέοι-νέες,εφηβοι-ες,ανδρών-γυναικών)και αποτελούν τη συγκεντρωτική-ΑΤΥΠΗ βαθμολογία του σωμματείου.

-Αν παρ ελπίδα είσαι πλούσιος ανωτέρω και δεν το καταλαβαίνεις,τότε είσαι βαλτός και εξυπηρετείς οπαδικά συμφέροντα.--Vrahomarinaner (συζήτηση) 17:07, 1 Ιουνίου 2016 (UTC)

Ψάξε λοιπόν και βρες τους πρωταθλητές συλλόγους ατομικού στα 4 αυτά πρωταθλήματα ανά έτος. Άντε μόνο του Ανδρών/Γυναικών. Μετά δημιούργησε τις σχετικές ενότητες στο λήμμα και πρόσθεσε τα στοιχεία. Χωρίς φυσικά να αφαιρέσεις τους πρωταθλητές συλλόγους ομαδικού που τεκμηριώνονται μέσω ΕΟΞ ΓΓΑ, Αθλητικής Ηχούς, Μακεδονίας και ένα σκασμό άλλες πηγές – καθώς οι διαγραφές σου θα αναιρεθούν και το λήμμα θα κλειδωθεί. Καλή δύναμη και καλή επιτυχία στην πρώτη συνεισφορά σου στη ΒΠ μέσα σε 3 χρόνια.
ΥΓ και κόψε επιτέλους τα βλακώδη "τελικό κτύπημα", "θα χυθεί αίμα", "αποκεφαλίστε με"... --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 17:31, 1 Ιουνίου 2016 (UTC)

-Μόνο το ανδρών -γυναικών μπαίνει στο λήμμα.Αυτοί είναι οι πρωταθλητές Ελλάδος.Τα ομαδικά απλά θα κοπιάρουμε τα αρχεία της Γ.Γ.Α και θα αφαιρέσουμε τα δικά σου.Αν και δεν ενδιαφέρουν ιδιαίτερα,όπως δεν ενδιαφέρουν οι πρωταθλητές σκυταλοδρομιών στο στίβο,στην κολύμβηση, ομαδικών στο πινκ-πόνκ,κλπ.Αρκούν οι πρωταθλητές σύλλογοι σε επίπεδο ανδρών-γυναικών μέσω βαθμολογίας,όπως και στην πυγμαχία μην ξεχάσω.Δεν αρκεί ο πρωταθλητής στην κατηγορία 57 και 64 κιλών,για να αναδείξει ένα σύλλογο πρωταθλητή.Βαθμοί χρειάζονται.--Vrahomarinaner (συζήτηση) 18:19, 1 Ιουνίου 2016 (UTC)

Με τη λογική ότι "Μόνο το ανδρών -γυναικών μπαίνει στο λήμμα", τότε θα πρέπει να αφαιρεθεί η ενότητα για τον άτυπο πρωταθλητή – δεδομένου ότι για αυτόν συνυπολογίζονται 4 ηλικιακές κατηγορίες και όχι μόνον οι Άνδρες/Γυναίκες. Σχετικά με τη διατήρηση μόνο των στοιχείων της ΓΓΑ και αφαίρεση όσων τεκμηριώνονται από ΕΟΞ κλπ, απευθύνσου στην Αγορά. Η λογική ότι "πρωταθλητές Ελλάδας είναι μόνον π.χ οι άνδρες και όχι οι νέοι", κοντράρεται σφόδρα με π.χ το λήμμα του Κοντογιάννη που έχει συγγράψει ο ίδιος και βασικά τον ιστότοπο της ΕΟΞ (π.χ το λινκ που σου παρατέθηκε αμέσως πριν). Για την μπούρδα "έτσι γίνεται στην πυγμαχία", ουδέν σχόλιο... --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 18:30, 1 Ιουνίου 2016 (UTC)

Ετσι λες?Πως βγήκε φέτος πρωταθλητής στην πυγμαχία ο Παναθηναικός?Για ρώτα.Κουράζεις πολύ και σκόπιμα,για να μην μπορούν οι αναγνώστες να παρακολουθήσουν τη συζήτηση.Το θέμα είναι λήξαν.--Vrahomarinaner (συζήτηση) 18:40, 1 Ιουνίου 2016 (UTC)

Κουραστικό σκόπιμα και αποπροσανατολιστικό είναι σε λήμμα που αφορά στην ξιφασκία να ασχολείσαι με την... πυγμαχία και μάλιστα σε μία και μόνον διοργάνωσή της. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 18:25, 10 Ιουλίου 2016 (UTC)

Πως βαθμολογούνται τα ατομικά και τα ομαδικά αγωνίσματα της Ξιφασκίας[επεξεργασία κώδικα]

Εδώ www.fencing.org.gr/images/kanonismos_fie_/organosi_dec2015.pdf ,και στις σελίδες 29,30,31.

 • ΑΤΟΜΙΚΑ:1ος=32 βαθμούς,2ος=26,3ος=20
 • ΟΜΑΔΙΚΑ:1ος=64,2ος=52,3ος=40.

-Για όσους δεν ήξεραν και θεωρούσαν pov την ύπαρξη βαθμών στην ξιφασκία.--Vrahomarinaner (συζήτηση) 13:17, 10 Ιουλίου 2016 (UTC)

Ο κανονισμός που αναφέρεσαι αφορά σε διεθνείς διοργανώσεις της ΔΟΞ και όχι τις εθνικές της ΕΟΞ (πόσο μάλλον Πανελλήνια πρωταθλήματα που πραγματεύεται το λήμμα), όντως μέσα από τις οποίες η ελληνική ομοσπονδία ανακηρύσσει βάσει δικής της βαθμολογίας –δηλαδή μόνον από τα ατομικά αγωνίσματα– έναν άτυπο πρωταθλητή σύλλογο Ελλάδας. Ποτέ και ουδείς θεώρησε "pov την ύπαρξη βαθμών στην ξιφασκία", άλλωστε υπάρχει σχετική μνεία στο λήμμα. Ενημερώσου τι σημαίνει ο όρος POV, πώς στοιχειοθετείται και πότε χρησιμοποιείται ως κριτήριο αφαίρεσης κειμένου από λήμμα (δυστυχώς όχι κι από σχόλιο σε σελ. Συζήτησης). Όλα υπάρχουν στην Βικιπαίδεια:Ουδέτερη οπτική γωνία. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 14:52, 10 Ιουλίου 2016 (UTC)

-To παράξενο είναι πως εκφέρεις άποψη,ενώ έχεις παραδεχτεί ότι δεν το κατέχεις το θέμα.

-Και...γιατί στο σύνδεσμο του αρχείου υπάρχει πάνω αριστερά το σήμα του ΠΑΟ?--Vrahomarinaner (συζήτηση) 16:58, 10 Ιουλίου 2016 (UTC)

Γράφεις στη σελ. Συζήτησης ενός λήμματος που σε ποσοστό 72% έχει δημιουργηθεί από συνεισφορές κάποιου Στέλιου Πετρουλάκη. Και ντιπ για ντιπ άσχετος να ήταν ο συντάκτης, έγινε ειδήμονας από τη στιγμή που συμβουλεύτηκε καμιά 10αριά ανεξάρτητες μεταξύ τους πηγές και προσέθεσε καμιά 100αριά παραπομπές. Κάτι άλλο περί του μπερδέματός σου μεταξύ ΔΟΞ και ΕΟΞ έχεις να προσθέσεις ή ξεμπερδεύτηκες και κλείνουμε το –ανύπαρκτο άλλωστε– ζήτημα;
ΥΓ δεν καταλαβαίνω σε ποιον σύνδεσμο αναφέρεσαι και προφανώς πρέπει να διαμαρτυρηθείς στους υπεύθυνους της σελίδας ή στον browser σου. Εφόσον όμως μιλάμε για ξιφασκία, θα έβρισκα παράξενο να "βγαίνει" πάνω αριστερά το σήμα κάποιου σωματείου που ουδέποτε την καλλιέργησε. Άρα είχαν να διαλέξουν ανάμεσα σε ΠΓΣ, ΠΑΟ και Αθηναϊκή Λέσχη. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 17:41, 10 Ιουλίου 2016 (UTC)

-Αναφέρομαι στο λινκ από το αρχείο της ΓΓΑ,που ο ίδιος παρέθεσες.Πάνω αριστερά εμφανίζει το σήμα του ΠΑΟ.--Vrahomarinaner (συζήτηση) 18:04, 10 Ιουλίου 2016 (UTC)

Μια χαρά μου το βγάζει: justpaste.it/w4da. Ανέβασε το δικό σου να δούμε. Μη φοβάσαι, αυτό δεν εντάσσεται στα πλαίσια της Βικιπαίδεια:Επαληθευσιμότητα πού τόσο μισείς. Είναι μάλλον ζήτημα του browser σου που προφανώς είναι κι αυτός οπαδός του Παναθηναϊκού, όπως κι ο κάτοχος του υπολογιστή σου. Btw, χαίρομαι που ξεμπέρδεψες μία διεθνή από μία εθνική ομοσπονδία – ήταν μεγάλο λάθος σε λήμμα που αφορά στη δεύτερη. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 18:19, 10 Ιουλίου 2016 (UTC)

-Πόσο εύκολα το'πιασες.--Vrahomarinaner (συζήτηση) 18:22, 10 Ιουλίου 2016 (UTC)

Τόσο εύκολα, όσο και τα τεκταινόμενα στην ελληνική ξιφασκία. Μπορείς να τα αποδώσεις σε θεϊκό τάλαντο, εγώ απλώς στη χρήση κοινής λογικής και, φυσικά, των πηγών. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 18:29, 10 Ιουλίου 2016 (UTC)

Ραψωδία πρωταθλημάτων[επεξεργασία κώδικα]

Στον παρακάτω σύνδεσμο από τον ΑΟΞ ΑΙΓΑΛΕΩ,αναφέρεται πως ο σύλλογος κέρδισε το πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών για το 2016 και ακόμα,πως οι τίτλοι του συλλόγου στην Ξιφασκία έφτασαν τους 95.

Τα βάζω αυτά για να δείξω την ευκολία με την οποία πολλοί αποδίδουν τον τίτλο του πρωταθλητή σε ένα σύλλογο.Αν το Αιγάλεω έχει 95,ο Πανελλήνιος 200,ο ΠΑΟ 75 που λεει ο Πάκαλος(κατά τον Πετρουλάκη),τότε σε 60 χρόνια έχουμε 370 πρωταθλήματα και βάλε.Ο σύνδεσμος εδώ www.egaleofencing.gr/index.php/news/nea-omilu/83-protathlitria-omada-kai-sto-andron-gynaikon-i-ksifaskia-tou-aigaleo .

-Aπό ανέκαθεν πρωταθλητής ήταν ο σύλλογος της γενικής βαθμολογίας όλων των κατηγοριών.Είναι φανερό από πλήθος πηγών,μαρτυριών και πιο πρόσφατα απο την απονομή του τροπαίου στην ομάδα της ΦΛΩΡΙΝΑΣ.Κανείς δεν βγήκε να διαμαρτυρηθεί ή να αμφισβητήσει.--Vrahomarinaner (συζήτηση) 09:54, 13 Ιουλίου 2016 (UTC)

ΑΙΓΑΛΕΩ[επεξεργασία κώδικα]

Εδώ www.ipolimas.gr/index.php/ksifaskia-aigaleo/2484-pantodynami-i-ksifaskia-aigaleo .Αλλη μια απόδειξη ότι δεν υπάρχουν πρωταθλήματα ομαδικών στα 3 όπλα,αλλά πρωταθλήματα ηλικιακών κατηγοριών.

Η Ε.Ο.Ξ κοντά στον Πανελλήνιο[επεξεργασία κώδικα]

Εδώ www.pneymatiko.wordpress.com/2010/06/17/η-ε-ο-ξ-κοντά-στον-πανελλήνιο/ .Δείχνει πως βγαίνουν οι πρωταθλητές ξιφασκίας.Στο τέλος του άρθρου υπάρχει ένα ακόμα λίνκ(Ακαταμάχητος πρωταθλητής ο Πανελλήνιος)ακόμα πιό διαφωτιστικό.--62.1.246.84 14:42, 18 Ιουλίου 2016 (UTC)

Διαδικασία ανάδειξης πρωταθλητή συλλόγου στην Ξιφασκία.[επεξεργασία κώδικα]

 • Αθλημα Ξιφασκίας:3 αγωνίσματα-όπλα(Ασκήσεως,Μονομαχίας,Σπάθης).
 • Η ομοσπονδία διοργανώνει 4 εθνικά πρωταθλήματα με βάση την ηλικία των αθλητών:α)Παμπαίδων-Παγκορασίδων,β)Εφήβων-Νεανίδων,γ)Νέων,δ)Ανδρών-Γυναικών.
 • Τα αγωνίσματα στα 3 όπλα χωρίζονται σε Ατομικά και Ομαδικά.Η πρώτη θέση στο ατομικό ,βαθμολογείται με 32 βαθμούς και στο ομαδικό με 64 βαθμούς(σ.σ.Διεθνείς κανονισμοί που ισχύουν και στα εθνικά πρωταθλήματα).
 • Το άθροισμα της βαθμολογίας(ατομικών-ομαδικών) αναδεικνύει το νικητή(πρωταθλητή)σε κάθε όπλο της εκάστοτε ηλικιακής κατηγορίας.Το σύνολο της βαθμολογίας των 3 όπλων,ανακηρύσσει τον πρωταθλητή της κατηγορίας(πχ.Ανδρών-Γυναικών).Για το 2016,πρωταθλητής σε αυτήν την κατηγορία ανακηρύχθηκε ο ΑΟΞ Αιγάλεω.
 • Το άθροισμα της συνολικής βαθμολογίας των 3 όπλων και στις 4 ηλικιακές κατηγορίες,ανακηρύσσει τον Πρωταθλητή σύλλογο,που για το 2016 είναι ο ΟΞΙ Φλώρινας,στον οποίο και απονεμήθηκε το τρόπαιο του πρωταθλητή.
 • Στον επίσημο ισότοπο της ομοσπονδίας,μέσα σε παρένθεση(),ο τίτλος αυτός χαρακτηρίζεται ως άτυπος.Όμως δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά για τον λόγο,τον χρόνο και τον τρόπο που τοποθετήθηκε αυτή η παρένθενση!Όλες οι πηγές που υπάρχουν(εδώ στη σελίδα συζήτησης,στο λήμμα,στα λήμματα συλλόγων,σάιτ,κλπ)συμφωνούν ότι ο πρωταθλητής αναδεικνύεται από την συνολική-γενική βαθμολογία όλων των ηλικιακών κατηγοριών.Ακόμα και ο ερασιτέχνης ΠΑΟ,μιλά για 11 πρωταθλήματα γενικής και για 16 επιμέρους πρωτιές στην κατηγορία των ανδρών.Ο Πανελλήνιος,πολυνίκης του αθλήματος,μιλά για 33 πρωταθλήματα γενικής βαθμολογίας.Φέτος ο ΟΞΙ Φλώρινας γιόρτασε τον τίτλο μεσω γενικής(υπάρχουν λινκ εδώ στη σελ.συζήτησης)και κανείς δεν επραξε κάτι αναλογο ,ούτε διαμαρτυρήθηκε,π.χ.το ΑΙΓΑΛΕΩ που κέρδισε την κατηγορία ανδρων-γυναικών(μεγάλη,όπως ονομάζεται).
 • Συμπερασματικά:δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο Πρωταθλητής βγαίνει από τη Γενική Βαθμολογία.

 • Είναι πολύ χρήσιμη η αναφορά σε όλους τους νικητές-πρωταθλητές κάθε αγωνίσματος(ομαδικού ή ατομικού),αλλά οι Πρωταθλητές Σύλλογοι αναδεικνύονται σύμφωνα με την παραπάνω διαδικασία.--178.128.95.11 08:56, 20 Ιουλίου 2016 (UTC)

Eδώ μερικά παραδείγματα-αποδείξεις:


 • Με βάση τις παραπάνω αποδείξεις,προβαίνω στην απαραίτητη διόρθωση του λήμματος.--178.128.95.11 10:35, 20 Ιουλίου 2016 (UTC)

Μετακίνηση λήμματος, αφαίρεση ενότητας για βαθμολογία όλων των κατηγοριών ηλικίας[επεξεργασία κώδικα]

Το λήμμα πραγματεύεται τα πανελλήνια πρωταθλήματα ξίφους μονομαχίας, ξίφους ασκήσεως και σπάθης σε επίπεδο αποκλειστικά της ανώτατης ηλικιακής κατηγορίας, δηλαδή ανδρών (Α) και γυναικών (Γ). Σε αυτήν η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας (ΕΟΞ) ανακηρύσσει ανά όπλο κάθε χρόνο από έναν πανελληνιονίκη αθλητή και αθλήτρια ατομικού αγωνίσματος και από έναν πρωταθλητή σύλλογο ομαδικού αγωνίσματος σε Α και σε Γ. Σύνολο 6 ξιφομάχοι ατομικού και 6 σωματεία ομαδικού, οι οποίοι για το 2015 υπήρξαν (ακολουθείται η σειρά παράθεσης του λήμματος)

στο ξίφος ασκήσεως, 9-10 Μαΐου 2015, αίθουσα ξιφασκίας ΟΑΚΑ
 • ατομικό Α ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος (καταγράφεται από την ΕΟΞ ως πρωταθλητής Ελλάδος)
 • ατομικό Γ η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου (πρωταθλήτρια Ελλάδος)
 • ομαδικό Α ο ΑΟΞ Αιγάλεω (πρώτευσε, χρυσό μετάλλιο)
 • ομαδικό Γ ο ΑΟΞ Αιγάλεω (πρωταθλητής Ελλάδας),
στο ξίφος μονομαχίας, 25-26 Απριλίου 2015, Φλώρινα
 • ατομικό Α ο Αλέξανδρος Κοντογιάννης (καταγράφεται από την ΕΟΞ ως πρωταθλητής Ελλάδος)
 • ατομικό Γ η Δέσποινα Πέρδικα (πρωταθλήτρια Ελλάδος)
 • ομαδικό Α ο ΟΞΙ Φλώρινας (νικητής Πανελλήνιου πρωταθλήματος, χρυσό μετάλλιο)
 • ομαδικό Γ ο Πανελλήνιος ΓΣ (πρωταθλητής Ελλάδος),
στη σπάθη, 9-10 Μαΐου 2015, αίθουσα ξιφασκίας ΟΑΚΑ
 • ατομικό Α ο Γιώργος Τσουρούτας (καταγράφεται από την ΕΟΞ ως πρωταθλητής Ελλάδος)
 • ατομικό Γ η Βάσω Βουγιούκα (πρωταθλήτρια Ελλάδος)
 • ομαδικό Α η Αθηναϊκή Λέσχη (πρωταθλήτρια)
 • ομαδικό Γ η ΑΕΚ (πρωταθλήτρια Ελλάδας).

Τα παραπάνω αποτελέσματα στις ανακοινώσεις της ΕΟΞ ταυτίζονται πλήρως –δεν θα μπορούσε και διαφορετικά, άλλωστε, εξαιρουμένων των περιπτώσεων ακύρωσης ατόμων ή ομάδων λόγω ενστάσεων– με την αναλυτική παρουσίαση των πανελλήνιων πρωταθλημάτων και των πανελληνιονικών ξιφομάχων/συλλόγων που δημοσιοποιεί αργότερα η ΕΟΞ:

Ο υπάρχων τίτλος του λήμματος είναι παραπλανητικός για τον αναγνώστη, καθώς πανελλήνια πρωταθλήματα διεξάγονται σε τέσσερις ηλικιακές κατηγορίες, όχι μόνον μία. Σε πρώτη φάση, λοιπόν, το παρόν λήμμα θα μετακινηθεί σε "Πανελλήνιο πρωτάθλημα ξιφασκίας ανδρών/γυναικών". Σε δεύτερη φάση και κατά τα ακολουθούμενα για τα υπόλοιπα αθλήματα, ίσως θα πρέπει να υπάρξουν χωριστά λήμματα για κάθε φύλο. Αρχικά δεν συμφωνώ, καθώς η ίδια η ΕΟΞ αφενός διοργανώνει το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κάθε όπλου για Α και για Γ στον ίδιο χώρο και την ίδια ημέρα, αφετέρου –και βασικότερα– δεν διαχωρίζει φύλα στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων (διαχωρίζει όπλα, ενίοτε και ατομικά από ομαδικά αγωνίσματα, πάντοτε όμως παρουσιάζει τα αποτελέσματα Α μαζί με των Γ). Σε κάθε περίπτωση απαιτείται συζήτηση, στην οποία πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η παρούσα μορφή του λήμματος δεν προσφέρεται για διαίρεση (υπάρχει πλήθος παραπομπών που κάθε μία τεκμηριώνει αποτέλεσμα τόσο σε Α, όσο και σε Γ).

Ο προβληματισμός έχει τεθεί και παλαιότερα (πριν 2 μήνες), κατά πόσον στο λήμμα για τα πανελλήνια πρωταθλήματα των τριών όπλων σε επίπεδο Α/Γ έχει θέση μία βαθμολογία όπου συνυπολογίζει επιδόσεις

 1. στις υπόλοιπες τρεις ηλικιακές κατηγορίες: νέων, εφήβων/νεανίδων και παμπαίδων/παγκορασίδων
 2. σε διοργανώσεις άλλες από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, όπως το κύπελλο Ελλάδας και το κύπελλο χειμώνα.

Πέραν όμως από αυτό, τίθεται ζήτημα εγκυκλοπαιδικότητας της συγκεκριμένης πληροφορίας, όταν

 • η ΕΟΞ τη χρησιμοποιεί για την ανάδειξη συλλόγου ως πρωταθλητή Ελλάδας σε άτυπο επίπεδο
 • η ΕΟΞ στο σάιτ της δεν ανακοινώνει τη σχετική βαθμολογία ή έστω τον άτυπο πρωταθλητή στην ενότητα Αποτελέσματα (από όπου και όλοι οι παραπάνω εξωτερικοί σύνδεσμοι), αλλά στην αντίστοιχη Τελευταίες ειδήσεις
 • η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ) δεν καταγράφει τους δεδομένους πρωταθλητές ούτε στο σάιτ της (αντίθετα με τους πανελληνιονίκες ξιφομάχους/συλλόγους ανά όπλο), ούτε σε δίτομο έργο της το 1997 για τα 100 χρόνια του ελληνικού αθλητισμού – παρότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η συγκεκριμένη βαθμολογία τηρούνταν ήδη τότε από 35ετίας (αρχές του '60), εάν όχι και νωρίτερα.

Προς το παρόν, η ενότητα θα αφαιρεθεί από το λήμμα, δεδομένου ότι σαφώς εμφανίζει χαλαρότατη και μόνο σχέση με το θέμα που αυτό πραγματεύεται. Οποιοσδήποτε μπορεί να μεταφέρει τις πληροφορίες σε ένα νέο λήμμα – εάν φυσικά θεωρεί ότι έχει επαρκή στοιχεία για τη στήριξη εγκυκλοπαιδικότητας. Εκεί λοιπόν ας μεταφερθεί και οποιαδήποτε συζήτηση πάνω στο πόσο άτυπος, έντυπος ή τυπικότατος είναι αυτός ο τίτλος πρωταθλητή, όπως και γιατί καμία θεσμική αθλητική αρχή δεν του δίνει την πρέπουσα σημασία. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 23:33, 20 Ιουλίου 2016 (UTC)

Πρωτάθλημα ανδρων-γυναικών[επεξεργασία κώδικα]

συμφωνώ.Μόνο η ανώτερη κατηγορία ανδρων-γυναικών είναι οι πραγματικοί πρωταθλητές Ελλάδος,σε ένα πρωτάθλημα που γίνεται κάθε χρόνο στα μέσα Μαίου.Μόνο που ο πρωταθλητής σύλλογος αναδεικνύεται κάπως έτσι:www.contra.gr/sports/fencing/article1135659.ece .Για το 2016 πρωταθλήτρια ομάδα ξιφασκίας,είναι το ΑΟΞ Αιγάλεω.--62.1.244.223 08:02, 21 Ιουλίου 2016 (UTC)

 • Και να θυμόμαστε πάντα μερικά βασικά πράγματα:
Όλα τα ατομικά αθλήματα,σε επίπεδο ανδρών-γυναικών,περιλαμβάνουν ατομικά και ομαδικά αγωνίσματα{πχ.Στίβος με μήκος(Α)και σκυταλοδρομίες(Ο)},αλλά ο πρωταθλητής βγαίνει από το σύνολο της βαθμολογίας όλων των αγωνισμάτων,και όχι μόνο από τα ομαδικά.
Μιλάμε για πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών,και όχι για πρωτάθλημα αγωνισμάτων στα όμαδικά ,και δη μόνο των ανδρών.Σε αυτή την περίπτωση(σ.σ "Πρωτάθλημα ανδρών γυναικών"),ο ΠΑΟ δεν θα είχε κανένα τίτλο.
Το πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών στην Ξιφασκία διεξάγεται πάντα μέσα Μαίου ,σε δύο ενότητες,με όλα τα αγωνίσματα (ατομικά -ομαδικά)μαζί.
Είναι εύκολο να βρεθούν οι πρωταθλήτριες ομάδες ανδρών -γυναικών,κοιτώντας απλά στο γενικό βαθμολογικό πίνακα κάθε έτους και απομονώνοντας τη βαθμολογία στην κατηγορία ανδρών γυναικών.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ:Το λήμμα ήταν λάθος.Τώρα είναι τελείως λάθος.--62.1.244.223 08:43, 21 Ιουλίου 2016 (UTC)

Βαθμολογούνται και τα ομαδικά αγωνίσματα της Ξιφασκίας[επεξεργασία κώδικα]

Επειδή λοιπόν το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται,θα δώσω ένα σύνδεσμο του συλλόγου "Απόλλων Βριλλησίων",όπου φαίνονται όλα.Ο σύλλογος αυτός καλλιεργεί μόνο το αγώνισμα της Σπάθης ,και στον πίνακα "ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΠΑΘΗΣ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2015",που βρίσκεται στη μέση του λινκ,βλέπουμε:

Σύλλογος ατομικό ανδρών ατομικό γυναικών ομαδικό ανδρών ομαδικό γυναικών Σύνολο
Πανελλήνιος 48 44 56 56 204
Αθηναική Λεσχη 32 48 64 48 192
ΑΕΚ 28 60 24 64 176
Απόλλων Βριλ. 32 - 40 40 112
 • Πρέπει λοιπόν να επανέλθει ο αρχικός τίτλος του λήμματος και οι ενότητα με τους τίτλους της γενικής βαθμολογίας.--Vrahomarinaner (συζήτηση) 16:52, 23 Ιουλίου 2016 (UTC)
 • ΥΓ=Αν παρατηρήσετε προσεκτικά,νικητής του ομαδικού(μόνο) στη σπάθη ανδρών 2015 είναι η Αθηναική Λέσχη(64 βαθμους),και στο ομαδικό των γυναικών η ΑΕΚ(64 βαθμούς).Όμως πρωταθλητής στη σπάθη είναι ο Πανελλήνιος(204 βαθμοί).--Vrahomarinaner (συζήτηση) 10:07, 24 Ιουλίου 2016 (UTC)

Και το πρωτάθλημα πολο ως το '70 διεξαγόταν μαζί με τα κολυμβητικά αγωνίσματα, και μετρούσε στη βαθμολογία. Ο πρωταθλητης πολο έδινε 16 βαθμούς στο συλλογο του στην κολυμβητική βαθμολογία. Τι σημαίνει αυτό;--ΠάΚαΛος 13:27, 24 Ιουλίου 2016 (UTC)


Αυτό μόνο έχεις να πεις?--Vrahomarinaner (συζήτηση) 13:59, 24 Ιουλίου 2016 (UTC)


Τι άλλο θες; Βλέπεις πουθενά στους κανονισμούς της ομοσπονδίας να αναφέρεται ότι η βαθμολογία, είτε η συνολική είτε η επιμέρους ανα φύλο/ηλικία/όπλο, αναδεικνύει κάποιον πρωταθλητή σύλλογο; Όλες οι ομοσπονδίες ξεκάθαρα αναφέρουν ότι η βαθμολογία που βγαίνει με τον τάδε τρόπο βαθμολογησης αναδεικνύει τον πρωταθλητή σύλλογο στον οποίο απονέμεται τρόπαιο. Που το βλέπεις αυτό για την Ξιφασκία;

Αντιθέτως βλέπω στους κανονισμούς της ότι οι αγώνες που γίνονται με την ονομασία "Πρωτάθλημα" (το Μάιο για το επίπεδο ανδρών-γυναικών) έχουν μεταξύ αλλων στόχο την αναδειξη της καλύτερης ομάδας σε κάθε όπλο.

Έσυ απλά βλέπεις μία βαθμολογία, η οποία δεν είναι ξεκάθαρο τι εξυπηρετεί ακριβώς, και καθώς οι αντίστοιχες βαθμολογίες άλλων αθλημάτων "βγάζουν" πρωταθλητή σύλλογο, πηδάς σε αυτό το συμπέρασμα χωρις καμία επίσημη επιβεβαίωση.

Αν σε κάποιο σημείο των κανονισμών αναφέρεται ότι η βαθμολογία αναδεικνύει πρωταθλητή σύλλογο και μου έχει ξεφυγεί, παρακαλώ εσένα που το έχεις βρει (για να γράφεις με τόση σιγουριά) να μου το υποδείξεις.--ΠάΚαΛος 14:11, 24 Ιουλίου 2016 (UTC)


Μήπως τα μπερδεύεις με τους Ολυμπιακούς αγώνες,που μετράνε τα χρυσά ?Ασε Πάκαλε.Δεν είδες την βαθμολογία που ανάρτησε η ομοσπονδία?δεν ήξερες πόσους βαθμούς παίρνει το ομαδικό?Η δεν ήθελες να μάθεις?--Vrahomarinaner (συζήτηση) 14:44, 24 Ιουλίου 2016 (UTC)

Σχόλιο 26-7-2016[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: αναφορά που απορρίφθηκε

Παρακαλώ να επανέλθει η προηγούμενη ονομασία του λήμματος"Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ξιφασκίας",καθώς η παρούσα τοποθετήθηκε αυθαίρετα,χωρίς καμιά συννενόηση,και δεν συμβαδίζει με την πραγματικότητα. Αναφορά: Vrahomarinaner (συζήτηση) 21:05, 25 Ιουλίου 2016 (UTC)


Καταλαβαίνεις τι γράφεις; Ποια πραγματικότητα; Το λήμμα αφορά μόνο τους πανελλήνιους αγώνες στις κατηγορίες ανδρών-γυναικών, δεν περιστρέφονται όλα γύρω από τις βαθμολογίες και τους τίτλους.--ΠάΚαΛος 16:12, 26 Ιουλίου 2016 (UTC)


Πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών είναι.ΌΧΙ πρωτάθλημα ομαδικών αγωνισμάτων.Με βάση τη βαθμολογία βγαίνει ο πρωταθλητής και όχι με βάση τα χρυσά μετάλλια.--Vrahomarinaner (συζήτηση) 16:58, 26 Ιουλίου 2016 (UTC)

Στους κανονισμους και στις προκυρηξεις της ομοσπονδίας (Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας), δεν αναφέρεται πουθενά ότι αναγνωρίζει πρωταθλητη σύλλογο με βάση κάποια βαθμολογία (είτε τη συνολική είτε επιμέρους ανά φύλο/ηλικία/όπλο).
Η ίδια χαρακτήρισε το 2013 ως "άτυπο πρωταθλητή" τον σύλλογο που πρώτευσε στη βαθμολογία.
Δεν είναι ξεκάθαρο τί ακριβώς εξυπηρετεί η βαθμολογία αυτή.--ΠάΚαΛος 17:06, 26 Ιουλίου 2016 (UTC)

Άτυπο εννοεί και στις 4 κατηγορίες μαζί!Αλλά άτυπος,ξάτυπος,αυτός είναι ο πρωταθλητής.Θες μόνο ανδρών -γυναικών?Μέσω της βαθμολογίας θα τον βρείς και εκεί.Γιατί δεν μου απαντάς στη σελίδα σου σχετικά με την ποδηλασία?--Vrahomarinaner (συζήτηση) 17:11, 26 Ιουλίου 2016 (UTC)

Ο πρωταθλητής είναι αυτός που αναγνωρίζει η ομοσπονδία, και ή μόνη αναφορά σε "πρωταθλητή" γίνεται στα κομμάτια με τα ομαδικά όπλα. Έτσι κι αλλιως, το 90% των σύλλογων αναπτύσει μόνο ένα όπλο, μόλις δύο σύλλογοι δραστηριοποιούνται και στα 3. Τι βαθμολογία λοιπόν να βγει; Πως να καταταχθούν σύλλογοι που δεν συναντιούνται ποτέ στους ίδιους αγωνες; Γι' αυτό λοιπόν είναι "άτυπη", και μόνο το ομαδικό αναγνωρίζεται ως τίτλος.
Για την ποδηλασία τι να σου απαντήσω; Τα ίδια και τα ίδια 3 χρόνια τώρα.--ΠάΚαΛος 17:18, 26 Ιουλίου 2016 (UTC)

Σαχλαμάρες που βγάζεις απ το μυαλό σου.ΟΚ.Εγώ θα βγάζω κι εσύ θα βάζεις,μέχρι να με φράξουν οριστικά.Πάντως έχεις άδικο και το ξέρεις.--Vrahomarinaner (συζήτηση) 17:26, 26 Ιουλίου 2016 (UTC)

Όλα ισχύουν, το 90% των σύλλογων αναπτύσει μόνο ένα όπλο, μόλις δύο σύλλογοι δραστηριοποιούνται και στα 3. Όσον αφορα τη βαθμολογια, είναι προσωπικό συμπέρασμα, από τη στιγμή που η ομοσπονδία δεν είναι ξεκάθαρη για το θεμα.--ΠάΚαΛος 17:30, 26 Ιουλίου 2016 (UTC)

Πρόβλημά τους.Για αυτό τα παίρνει όλα ο Πανελλήνιος.Όπου υπάρχει βαθμολογία,υπάρχει και πρωταθλητής.Και αφού η ομοσπονδία δεν είναι ξεκάθαρη,εσύ πως τα ξεκαθάρισες?Όπως στην Ποδηλασία που βάζεις τίτλους και γενικής και αθλημάτων και αγωνισμάτων?--Vrahomarinaner (συζήτηση) 17:41, 26 Ιουλίου 2016 (UTC)

Δεν τα βαζω εγω, ο ΣΕΓΑΣ έδινε κούπες για όλα αυτά. Η γενική ηταν μια επιπλεον διακριση, δεν αναιρουσε τα πρωταθληματα δρόμου / πιστας, που ηταν ξεχωριστες διοργανωσεις, σε διαφορετικό τόπο και ημερομηνία.
Έτσι είχαμε και γενική βαθμολογία κολυμβητικών αγώνων. Συμπεριλάμβαναν:
 • Κολυμβηση
 • Πόλο
 • Καταδύσεις
Η ομοσπονδία έδινε τρόπαια για α) την γενική β) το πόλο. Παρ'ολο που το πόλο ήταν απλο αγώνισμα των κολυμβητικών, φυσικά μετράει και ως ξεχωριστή διακριση, αφου αυτό αποφασισε η ομοσπονδία. Αν έδινε και κούπα στην επιμέρους βαθμολογία των καταδύσεων θα μετρούσαν κι αυτες.--ΠάΚαΛος 17:48, 26 Ιουλίου 2016 (UTC)

Ωχ βρε Πάκαλε!Δεν βαρέθηκες αυτό το παραμύθι?Όπου βλέπεις τρόπαιο βάζεις και πρωτάθλημα εσύ.Στα ατομικά σε όλους δίνουν από ένα κύπελλο κι ένα μετάλλιο.Σιγά σιγά θα μου πείς ότι στη σκυταλοδρομία 4χ100 π.χ.,πήρατε 4 χρυσά επειδή είναι 4 οι αθλητές που συμμετέχουν.--Vrahomarinaner (συζήτηση) 21:39, 26 Ιουλίου 2016 (UTC)

Δεν υπάρχει συναίνεση για μεταφορά, αλλαγή αναφοράς σε "απορρίφθηκε". Wolfymoza (συζήτηση) 11:02, 23 Μαρτίου 2018 (UTC)

Αναλυτική βαθμολογία Παμπαίδων- Παγκορασίδων 2014[επεξεργασία κώδικα]

Εδώ www.fencing.org.gr/index.php/gr/2013-02-12-10-20-43/2013-02-12-10-24-03/343-2014 .Από την ομοσπονδία ξιφασκίας και για τα 3 όπλα.Φαίνεται καθαρά ότι βαθμολογούνται και τα ατομικά και τα ομαδικά αγωνίσματα.Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες κατηγορίες.--Vrahomarinaner (συζήτηση) 14:13, 26 Ιουλίου 2016 (UTC)

 • Με διπλό κλικ πάνω στους φακέλους ,όλα φαίνονται καθαρά.--Vrahomarinaner (συζήτηση) 14:13, 26 Ιουλίου 2016 (UTC)

Σχόλιο 27-7-2016[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: αναφορά που απορρίφθηκε

Επαναλαμβάνω !Ο σωστός τίτλος του λήμματος είναι "Πανελλήνιο πρωταθλημα Ξιφασκίας".Ο τωρινός τίτλος είναι λανθασμένος και παραπλανητικός.Κατ αρχήν,εκτός των άλλων τα γυναικεία αγωνίσματα,πλην της Ασκήσεως,προστέθηκαν πολύ αργότερα.Της Μονομαχίας το 1990 και της Σπάθης το 2003!Νωρίτερα τι είδους πρωταθλήματα υπήρχαν λοιπόν? Αναφορά: Vrahomarinaner (συζήτηση) 21:47, 26 Ιουλίου 2016 (UTC)

Δεν υπάρχει συναίνεση για μεταφορά, αλλαγή αναφοράς σε "απορρίφθηκε". Wolfymoza (συζήτηση) 11:03, 23 Μαρτίου 2018 (UTC)

Γενική βαθμολογία 2016[επεξεργασία κώδικα]

www.fencing.org.gr/images/stories/VATHMOLOGIA_SOMATION_2016.pdf.

Ανακοινώθηκε από την Ε.Ο.Ξ,αμέσως μετά την λήξη και του τελευταίου πρωταθλήματος(ανδρών-γυναικών)στις 20/5/2016 και αφορά την συγκεντρωτική βαθμολογία από τα πρωταθλήματα των 4 ηλικιακών κατηγοριών:
 • Παμπαίδων -παγκορασίδων:έγινε στις 16/17-1-2016 και 23/24-1-2016(πρωταθλητρια ΟΞΙΦ με 292 βαθμούς)
 • Εφήβων-νεανίδων:έγινε στις 13/14-2-2016 και 20/21-2-2016(πρωταθλήτρια ΟΞΙΦ με 368 βαθμούς)
 • Νέων ανδρών-νέων γυναικών:έγινε στις 12/13-3-2016 και 19/20-3-2016(πρωταθλητής το ΑΙΓΑΛΕΩ με 348 βαθμούς)
 • Ανδρών- γυναικών:έγινε στις 23/24-4-2016 και 14/15-5-2016.(πρωταθλητής ο Πανελλήνιος με 450 βαθμούς).
Πρωταθλητής στη γενική βαθμολογία και πρωταθλητής Ελλάδος για το 2016,ο ΟΞΙΦ με 1218 βαθμούς www.oxif.gr/new/?p=986.--178.128.33.105 15:29, 31 Αυγούστου 2016 (UTC)

Τα συγχαρητήρια του Α.Ο.Ξ.Αιγάλεω,στον Ο.ΞΙ.Φλώρινας[επεξεργασία κώδικα]

www.egaleofencing.gr/index.php/news/nea-omilou/87-1os-syllogos-sto-ks-askiseos-gia-to-2016.Στο τέλος του άρθρου το Αιγάλεω συγχαίρει την ομάδα της Φλώρινας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.--62.1.214.165 18:52, 1 Σεπτεμβρίου 2016 (UTC)

Προκήρυξη ομοσπονδίας Ξιφασκίας για την περίοδο 2016-17[επεξεργασία κώδικα]

www.apollonclub.gr/2016/08/22/ξιφασκια-γενική-προκήρυξη-αγωνιστικ/

Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα γιατί ο πρωταθλητής αναδεικνύεται και απο τις 4 ηλικιακές κατηγορίες μαζί!Οι 16 πρώτοι αθλητές κάθε κατηγορίας αποκτούν το δικαίωμα συμμετοχής στο αμέσως επόμενο ηλικιακό πρωτάθλημα,όπου και βαθμολογούνται κανονονικά.Επισης τα ομαδικά είναι απολύτως εξαρτώμενα από τα ατομικά,στην κατατάταξη και τον συντελεστή βαθμολόγησης(υπάρχει η σχετική σημείωση).--188.4.21.64 09:55, 4 Σεπτεμβρίου 2016 (UTC)