Συζήτηση:Ουάσινγκτον

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Επιχείρηση Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων Αυτό το λήμμα είναι αντικείμενο της Επιχείρησης Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων, μιας συλλογικής προσπάθειας για την αποτίμηση και δημιουργία στατιστικών για τα λήμματα ζωτικής σημασίας της Βικιπαίδειας.
Λήμμα προς επέκταση Προς επέκταση Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως λήμμα προς επέκταση κατά την κλίμακα ποιότητας.

Για τις πληροφορίες της DC χρησιμοποίησα το πρότυπο Πολιτείας των Η.Π.Α. Πάντως, πρέπει κάποια στιγμή να αντικατασταθεί από κατάλληλο πρότυπο πόλης. --Matesi1976 10:19, 11 Απριλίου 2007 (UTC)

Επειδή κάποιος ανώνυμος έκανε την αλλαγή, από Ουάσινγκτον σε Ουάσιγκτον, τελικά ποιο είναι το σωστό;--Vagrand 04:09, 11 Νοεμβρίου 2011 (UTC)

Ονομασία[επεξεργασία κώδικα]

Ποια είναι η σωστή ονομασία; Επίσημα αναφέρεται ως Ουάσιγκτων χωρίς ν και με ω. Δεν θα έπρεπε όπως έχουμε σεβαστεί την ιστορική ορθογραφία του Μπορντώ για παράδειγμα να το γράφουμε έστω με ω;(TakisA1 (συζήτηση) 17:53, 1 Νοεμβρίου 2018 (UTC))

  • Όπως βλέπω πιο πάνω, κάποιος ανώνυμος έκανε την μετακίνηση και προσέθεσε το ν. Ενώ όλες οι επίσημες πηγές την γράφουν με ω. Προτείνω λοιπόν την μετακίνησή της σελίδας σε Ουάσιγκτων όπως την αναφέρει και η μόνιμη κυπριακή επιτροπή τυποποίησης γεωγραφικών ονομάτων καθώς και η πρεσβεία της Ελλάδος. http://www.geonoma.gov.cy/myfiles/ekdoseis/chores-protevouses/files/assets/common/downloads/katalogos_onomaton_choron_kai_protevouson.pdf(El Vecto (συζήτηση) 14:26, 29 Δεκεμβρίου 2018 (UTC))
    • Όποτε πήγα να κάνω κάποια αλλαγή προς διατήρηση της ορθογραφίας σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο που παραθέσατε, οι χρήστες Chalk19 και Glorius 93 πάντα τις καταργούσαν. Δεν ξέρω αλλά σας προτείνω να μην κάνετε κάποια αλλαγή. Προσπάθησα να μετακινήσω την Ουέλλιγκτων αλλά δεν τα κατάφερα. Ίσως δεν μετράνε αυτές οι πηγές;(TakisA1 (συζήτηση) 16:23, 30 Δεκεμβρίου 2018 (UTC))
      • Αυτό είναι απαράδεκτο. Ο ίδιος χρήστης άλλαξε και την τεκμηριωμένη μου επεξεργασία στο Κοτέ! Προτείνω να γράψετε ή εσείς ή εγώ σε κάποιον διαχειριστή να μας πει. Επίσης παρατήρησα στα edit logs σας για τον Σάξων Χολτ. Είχατε άδικο να προς το Ωλτ καθώς προφέρετε Χολτ άρα δεν θέλει ω. Ενώ για το Σάξων ήταν σωστό αφού έτσι έχει καθιερωθεί (El Vecto (συζήτηση) 10:53, 5 Ιανουαρίου 2019 (UTC))