Συζήτηση:Οικογένεια Μουρούζη

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ο Αλέξανδρος Κωνσταντίνος Μουρούζης (1815-1878), οικονομικός και πολιτικός έχει πολύ όμοια χαρακτηριστικά με τον Αλέξανδρος Κ. Μουρούζης (1805-1873), πρωθυπουργός της Μολδαβίας. Μήπως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο με λάθη στις ημερομηνίες γεννήσεως και θανάτου; --LaouraFlora 15:12, 4 Ιανουαρίου 2011 (UTC)

Ελληνοκεντρικότητα[επεξεργασία κώδικα]

Το πρότυπο που τοποθέτησες Glorious περί ελληνοκεντρικότητας είναι ανακριβές. Αναφέρεις στην σύνοψη επεξεργασίας: καμία αναφορά στον κλάδο της οικογένειας στην Ρωσία και τον τίτλο που αυτός έφερε και μηδαμινή αναφορά στην μετεγκατάσταση του κλάδου στην. Αρχικά δεν φαίνεται τι αναφέρεις. Και αυτό γιατί ο λόγος πρέπει να γραφεί συνοπτικά λόγω περιορισμένων χαρακτήρων. Όπως και να έχει το λήμμα περιέχει ελάχιστες αναφορές στον ελληνικό κλάδο (ελληνικός κλάδος σημαίνει ο κλάδος που εγκαταστάθηκε στο ελληνικό κράτος) όπως και στον ρουμανικό κλάδο. Η μοναδική αναφορά στον ελληνικό κλάδο είναι αυτή: Νεότεροι γόνοι εγκαταστάθηκαν στην Ρουμανία και την Ελλάδα και αναδείχτηκαν εκεί στα πολιτικά αξιώματα καθώς και στον απόγονο Αλέξανδρο Ζαΐμη. Στην δε ενότητα με τα μέλη περιέχονται και μέλη του ελληνικού και του ρουμανικού καθώς και παλαιότερα βέβαια από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Άρα το ότι δεν υπάρχει αναφορά για τον ρωσικό κλάδο, δεν σημαίνει ότι το λήμμα είναι ελληνοκεντρικό. Θα μπορούσε να είναι ρουμανοελληνοκεντρικό, σίγουρα πάντως όχι μόνο ελληνοκεντρικό. Στην ουσία το λήμμα είναι ελλειπές και θα έπρεπε να τοποθετηθεί το πρότυπο της επέκτασης. Γι'αυτό και το αφαιρώ.--Diu (συζήτηση) 16:35, 7 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)

Ρωσία και Γαλλία, αισίως, ειδικά μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση που ανέτρεψε την Αυτοκρατορία και οδήγησε αριθμό ευγενών στην φυγή στην Δυτική Ευρώπη... Ένα παράδειγμα μόνο ---> πχ. Yves Mourousi...--Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 16:47, 7 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)

Ναι ναι δεν διαφωνώ αλλά όταν το λήμμα έχει μηδαμινή αναφορά και στους άλλους κλάδους το να το χαρακτηρίσεις ελληνοκεντρικό το θεωρώ υπερβολή.--Diu (συζήτηση) 16:54, 7 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)